Американська медіакорпорація Tribune збанкрутувала

9 Грудня 2008
16559
9 Грудня 2008
11:10

Американська медіакорпорація Tribune збанкрутувала

16559
Американська медіакорпорація Tribune збанкрутувала
Американська медіакорпорація Tribune Company, базована у Чикаго, оголосила про своє банкрутство, повідомляє Openspace.ru з посиланням на Associated Press.
 
Борги компанії, яка володіє газетами Chicago Tribune, Los Angeles Times і Baltimore Sun, посідаючи третє місце серед американських медіакорпорацій за обсягами накладів, перевищили 13 мільярдів доларів США, а доходи від реклами постійно падають.
 
Керівництво компанії сподівається, що її не ліквідують, а реорганізують. Корпорації доведеться продати частину своїх активів, що в умовах кризи буде вкрай невигідно, кажуть експерти. У заяві про банкрутство активи компанії оцінені у 7,6 млрд доларів США.  Окрім десятка щоденних газет, Tribune Company володіє кабельними телеканалами, телестанціями, бейсбольною командою Chicago Cubs і стадіоном Wrigley Field у Чикаго.
 
Торік компанію придбав чикагський мільярдер Сем Зелл, який займається нерухомістю. Більша частина боргів компанії є наслідком угод, укладених Зеллом. Щоб розплатитись із кредиторами, Tribune вже продала за 650 мільйонів доларів газету Newsday.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16559
Читайте також
25.12.2008 07:53
Татьяна Неймаш
, для «Детектор медіа»
27 397
11.12.2008 11:43
Эдуард Дорожкин, OpenSpace.ru
12 047
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду