Олександр Шлапак звинуватив «Газету 24» у виконанні замовлення і готує позов

4 Грудня 2008
19218
4 Грудня 2008
11:21

Олександр Шлапак звинуватив «Газету 24» у виконанні замовлення і готує позов

19218
Олександр Шлапак звинуватив «Газету 24» у виконанні замовлення і готує позов
Перший заступний глави Секретаріату Президента України Олександр Шлапак спростував інформацію, оприлюднену «Газетою 24» та передруковану іншими ЗМІ, про те, що Секретаріат обговорює з представниками банків плани примусово конвертувати валютні депозити в гривню.
 
За словами Шлапака, Секретаріат Президента України ніколи не ініціював таких обговорень, більше того – вважає саму ідею такої конвертації надзвичайно шкідливою. «Звертаю увагу громадян, що поширення цієї інформації відбулося через два тижні після події, на яку йде посилання – наради в Національному банку, після якої журналісти мали змогу вільно спілкуватися з усіма її учасниками, і жоден з них ні відкрито, ні анонімно не робив відповідних заяв, – сказав Олександр Шлапак. - З усього цього я роблю висновок про відверто замовний характер цього повідомлення. Журналісти, які під прикриттям нібито анонімного джерела розповсюджують сфабриковані повідомлення, спрямовані на збудження панічних настроїв населення, мають бути притягнені до відповідальності».
 
Причиною обурення пана Шлапака стала стаття «Взять все – и поделить», у якій інформація подавалась із посиланням на анонімні джерела. «Мною готуються відповідні запити в СБУ, до «Газети 24», яка виступила першоджерелом цієї неправди, та звернення до суду з метою змусити всі ЗМІ, які до цього причетні, спростувати вищезгадане повідомлення. Окрім того, вважаю за необхідне добитися рішення суду щодо тимчасової заборони публікації повідомлень, спрямованих на збудження паніки у громадян, як це зроблено в окремих європейських країнах, та з посиланням на анонімні джерела», – зазначив Шлапак.
 
4 грудня у «Газеті 24» вийшов матеріал під заголовком «Конфискации не будет», в якому викладено позицію Шлапака та відкинуті його звинувачення на адресу видання.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19218
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду