Досьє медіальних магнатів світу

14 Лютого 2002
1224
14 Лютого 2002
16:07

Досьє медіальних магнатів світу

1224
Сільвіо Берлусконі, 66 років, Руперт Мердок, 71 рік,Лео Кірх, Тед Тернер, 63 роки Сільвіо Берлусконі, 66 років.
Досьє медіальних магнатів світу
Позиція і маєток: В списку журналу “Forbes” займає 29 місце серед найбагатших людей світу, з приватним маєтком в 10,3 млрд доларів.

Власність: 3 найбільші приватні станції в Італії – Canal 5, Italia і 1 Rete 4, котрі мають в країні майже 45% охоплення аудиторії і понад 60% надходжень з реклами. А також: фірми, що займаються продукуванням і дистрибуцією фільмів, мережа комплексів кінотеатрів і відео-прокату, частку в найбільшому видавництві журналів Mandadori, інтереси в нерухомості і банківській справі, футбольний клуб AC Milan.

Джерела успіху: Заклавши в 1980 році телевізійну станцію Canal 5, показав Італії інший світ, ніж то робила до тих пір публічна станція RAI. Теле-ігри, серіал “Даллас” і вправний рекламний відділ збудували фундамент Fininvest, родинного концерну Берлусконі.

Публічне життя: Прем”єр Італії, лідер правої партії Forca Italia. Має вплив на розподіл посад в італійському публічному телебаченні RAI.

Руперт Мердок, 71 рік.

Позиція і маєток: В складі найбагатших людей світу є на 39 позиції з маєтком в 7,8 млрд доларів. Його імперія News Corporation оцінюється в понад 80 млрд доларів.

Власність: Має кільканадцять пресових видавництв по цілому світі, між ними “The Times”, “The Sun”, “New York Times”, а також кілька десятків телекомпаній. Контролює 40% ринку преси у Великій Британії. В США володіє мережею каналів Fox, включно з продюсерською студією 20th Century Fox.

Джерела успіху: Сенсаційна журналістика плюс агресивна політика по перейманню підупавших газет і телевізійних станцій.

Публічне життя: До найкращих приятелів Мердока належить прем”єр Великобританії Тоні Блейр.

Лео Кірх, 76 років.

Позиція і маєток: 20 місце в списку “Forbes” із маєтком в 20 млрд доларів.

Власність: Має кілька телевізійних станцій, наприклад, Sat 1, Pro 7, Kabel 1, котрі дають йому 25% частки в охопленні німецької аудиторії і майже 45% впливів з реклами. Має право до трансляції Bundesligi і Formula 1. Йому належить цифрова платформа Premier World. Встановлює ціни за транслювання двох найближчих футбольних чемпіонатів світу.

Джерела успіху: в 50-х роках , будучи молодим економістом і математиком з Вуербурга, скуповував в світі права на кінофільми і розважальні програми. Врешті сам став їх продукувати і поширювати.

Публічне життя: може розраховувати на підтримку прем”єра Баварії Едмунда Стойбера, що цілиться на канцлера ФРН.

Тед Тернер, 63 роки.

Позиція і маєток: 25 місце в списку “Forbes” з маєтком в 6,2 млрд доларів.

Власність: між іншим, має 4% акцій AOL Time Warner, 1,7 акрів землі, на якій годується 30 тис бізонів – 10% усього поголів”я США. 2 тижні тому в Колумбії (Огайо) відкрився перший мережевий ресторан Тернера, що сервує 25 видів стейків з м”яса бізона – “Ted’s Monatan Grill”.

Джерела успіху: В 1980 році заклав CNN (Cable News Network), перший цілодобовий інформаційний канал. В 1996 році Turner Broadcasting об”єднався з Time Warner, а два роки пізніше укладена угода про “спілку століття” – з Інтернет фірмою America Online.

Публічне життя: Впливи Тернера зменшились, є віце-презесом AOL Time Warner. Кілька років назад здивував світ, запропонувавши ООН мільярд доларів, коли США не квапились із сплатою внеску до цієї організації.

Читайте також:

Його канал називають “п’ятою колоною” американських мас-медіа

Медіа-магнат Руперт Мердок вчинив розвідку в українських ЗМІ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
переклад Дмитра Вітека
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1224
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду