Нацрада пообіцяла за тиждень видати ліцензію кабельному провайдеру ТРК «Надежда», якщо компанія відкличе заяву із суду

27 Листопада 2008
26104
27 Листопада 2008
14:26

Нацрада пообіцяла за тиждень видати ліцензію кабельному провайдеру ТРК «Надежда», якщо компанія відкличе заяву із суду

26104
Нацрада пообіцяла за тиждень видати ліцензію кабельному провайдеру ТРК «Надежда», якщо компанія відкличе заяву із суду

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 27 листопада прийняла (за основу) рішення видати ліцензію провайдера програмної послуги ТРК «Надежда», м. Донецьк. Остаточне рішення з цього питання має бути прийнято за тиждень.

В ході дискусії члени Нацради висловлювали різні точки зору. Зокрема, перший заступник голови Нацради Ігор Курус, наполягав на тому, що розгляд заяви «Надежди» має бути відкладено до закінчення судової історії «”Надежда” VS Нацрада». Річ у тім, що, отримавши 9 липня 2008 року відмову про подовження ліцензії, компанія «Надежда» звернулася до суду щодо неправомірності такого рішення Нацради. 19 вересня 2008 року Донецький окружний адміністративний суд задовольнив заяву провайдера в повному обсязі. На сьогоднішній день це судове рішення не набуло законної сили, бо у свою чергу юридичне управління Нацради подало апеляційну скаргу до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Як пояснила в ході обговорення питання Тетяна Бобровнікова, заступник генерального директора «Надежды» з питань ретрансляції телеканалів, компанія не хоче повторювати досвід іншого кабельного оператора «Донбастелесупутник», який має усі рішення судів на свою користь, проте втратив абонентів. «Ми брали участь в переговорному процесі між кабельниками та Нацрадою, який завершився ухвалою спрощеного положення про ліцензування. Тоді ж було досягнуто домовленості, що компанії потрібно входити в законодавче поле – не тільки для того, щоб захистити наших абонентів, але щоб захистити і саму компанію. В ході переговорів було досягнуто домовленості, що компанія пропонуватиме абонентам тільки ті канали, які Нацрада визнає адаптованими», - наголосила пані Бобровнікова.

Нагадаємо, що у липні компанія на змогла переоформити ліцензію, через те що пропонувала своїм глядачам зарубіжні канали, які не було визнано Нацрадою таким, що їх трансляція в Україні не обмежується. Від липня «білий список» зарубіжних мовників зазнав суттєвого розширення (детально про історію переліцензування «Надежди» читай тут).

Не подовживши компанії ліцензію Нацрада тут же звернулася до Головного управління МВС в Донецькій області («Просимо вжити заходів для припинення порушення ТОВ ТРК «Надежда» норм чинного законодавства», точно не вказуючи предмету звернення, але натякаючи на безліцензійну діяльність компанії), а компанія тут же подала позов до суду.

Відповідаючи на закиди щодо безліцензійної діяльності пані Бобровнікова погодилася із звинуваченнями, однак зауважила, що протягом 5 місяців компанія, аби на розгубити абонентів, надавала послугу безкоштовно. Так само компанія змушена була переукласти угоди з мовниками, оскільки протягом цього часу не мала змоги платити за поширення сигналу в своїх кабельних мережах.

Відклавши остаточне рішення по «Надежде» на 3 грудня, Нацрада, втім, не заперечила проти наміру компанії підписувати угоди з абонентами з 1 грудня. У свою чергу «Надежда» висловила готовність відкликати заяву на Нацраду із суду.

ТОВ ТРК «Надежда» є потужним провайдером міста Донецька, який обслуговує 40 тис. домогосподарств.

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26104
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
svn
5589 дн. тому
Какие все знатоки,мля... А мне интересно какие это 5 месяцев у нас было бесплатное кабельное? Что-то я не заметила. Или может быть обращаться в самый честный донецкий суд?
Сусід
5599 дн. тому
Что Бобровникова , что Клитная одного поля ягоды. Бобровникова пошла на сговор с Нац Советом , тем самым признала , что Нац Совет и не планировал выполнять решения суда. Значит с Решением Суда можно было бы работать и БЕЗ ЛИЦЕНЗИИ Нац Совета. Это понимает и Нац Совет в первую очередь , потому и пытается пообещать госпоже Бобровниковой " кесейные реки ". Через год скрутят эту "Надежду" в бараний рог. Это уже все проходили. Нет веры Курусу. На сегодняшний день он мечтает лишить Сальника дистрибюции российских каналов и подмять эту тему под себя. И сразу за неделю все нужные каналы будут считаться адаптированными . Ничтожные личности просто
Владимир
5599 дн. тому
Ничего подобного! Там не жлобство, а попытка переделить рекламный и дистрибуционный рынок российских каналов. Причем, наглая и бесцеремонная. А суд они не боятся - ведь как "конституционный" орган всех посылают на... (ведь 4 из них - от парламента, который свою четверку пока ни в жисть не назначит, а 4, в тогм числе Курус - от Ющенко). Вот и сидит весь Нацсовет под Курусом с Балогой. Тем более, что Ющенко (в смысле Балога) может просто так вот взять и суд ликвидировать. И нету никакого решения!
КРЕТ
5599 дн. тому
Забрать заявление из суда-обрести компанию на уничтожение.Нацсовет-типичное уродливое коррупционное жлобство.Страшно перепуганное,злопамятное и уважающее только тупую силу(в данном случае-суд).Дадите слабину-тут же получите удар под дых.Ничего святого там нет.Советую из собственного опыта-Остановитесь-Проиграите!
Александр
5600 дн. тому
Где нацрада, там законом и не пахнет. Сплошные интриги и кулуарная возня, доходящая до мелких подлостей и давления даже на своих коллег.
Уничтожитель дебилов
5600 дн. тому
боятся гады, особенно решения суда, где сказано, что нацирада нелигитимна (Лебедева, Понедилко), и что все их решения - капризы Курвуса, а не соблюдения закона
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду