Сергій Буковський став народним артистом України

25 Листопада 2008
15046
25 Листопада 2008
17:58

Сергій Буковський став народним артистом України

15046
Сергій Буковський став народним артистом України
25 листопада Віктор Ющенко вручив державні нагороди за внесок у дослідження Голодомору. Відповідні укази Президента «Про відзначення державними нагородами України» та «Про відзначення державними нагородами України громадян іноземних держав» опубліковані на офіційному сайті глави держави.
 
Зокрема, державними відзнаками нагороджено членів знімальної групи документальної стрічки «Живі», прем’єра якої пройшла 21 листопада. Так, режисер Сергій Буковський здобув звання народного артиста України, а оператор-постановник Володимир Кукоренчук і звукорежисер Ігор Барба – звання заслужених діячів мистецтв України.
 

Також звання заслуженого діяча мистецтв здобув кінорежисер, директор студії «Телекон» Ігор Кобрин, а орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджений кінорежисер, автор фільму «33-й... Свідчення очевидців» Микола Лактіонов-Стезенко. Звання заслуженого журналіста України присвоєно Людмилі Батурі (головному редакторові газети «Чигиринські вісті», Черкаська область), Володимиру Безродному (членові редакційної колегії з підготовки видання публіцистичне-документальної книги «Голодомор у Донбасі (1932-1933)»), Людмилі Моренко (головному редакторові Корсунь-Шевченківської районної газети «Надросся», Черкаська область) та Ганні Шекеряк (керівникові Івано-Франківського обласного відділу пошуково-видавничого агентства «Книга Пам'яті України»).
 
Усього державні звання, ордени та медалі здобули 100 українських діячів і 52 іноземні громадянина.
 
Віктор Ющенко подякував дослідникам за відновлення історичної правди про Голодомор та відзначив успішність зусиль української дипломатії, спрямованих на міжнародне визнання цієї трагедії української нації. «Від імені держави я хотів би подякувати за сумлінне ставлення до наших святинь – нашої свободи, нашої територіальної цілісності і нашої незалежності», – сказав Віктор Ющенко.
 
Фото Миколи Лазаренка (прес-служба Президента України)
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15046
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду