V Український студентський фестиваль реклами зібрав 811 робіт з усієї України

6 Листопада 2008
12622
6 Листопада 2008
16:21

V Український студентський фестиваль реклами зібрав 811 робіт з усієї України

12622
V Український студентський фестиваль реклами зібрав 811 робіт з усієї України
6 листопада стартував V Український студентський фестиваль реклами (УСФР), який триватиме два дні у київському Будинку кіно. Цього року на конкурс подано 811 робіт від 609 учасників. Вони змагатимуться в 9 номінаціях: оригінал-макет соціальної друкованої реклами, оригінал-макет комерційної друкованої реклами, оригінал-макет зовнішньої реклами, відеореклама, інтернет-реклама, фірмовий стиль, PR від Publicity Creating, розробка проекту вірусного маркетингу, проект комплексної рекламної кампанії. Більшість робіт (понад 300) – є оригінал-макетами друкованої соціальної реклами.
 
Як розповів «ТК» член оргкомітету фестивалю, головний редактор журналу «Маркетинг і реклама» Євген Ромат, участь беруть студенти найрізноманітніших навчальних закладів з усіх областей України: від інститутів дизайну до політехнічних і навіть медичних вишів. «Серед переможців у попередні роки були, наприклад, студенти факультетів фізико-математичних наук. Реклама – галузь, яка вбирає в себе різноманітних фахівців. Тут і дизайнери, і майстри слова, і маркетологи, і люди, які займаються проблемами продакшн, і медіапланери, яким для розрахунків якраз і потрібні знання з математики», – пояснив різноплановість учасників пан Ромат.
 
Оцінюють конкурсні роботи понад 30 фахівців з усіх галузей реклами, маркетингу й PR, які працюють у 9 складах журі – за кожною з номінацій. Очолює велике журі генеральний директор агенції Media Expert Тетяна Попова. Головами тематичних журі є креативний директор Euro RSCG New Europe Олександр Шабля, президент Асоціації продюсерів України Олексій Сєрков, креативний директор РА Think! McCann Erickson Євген Камінський, директор РА «Яспіс» Ігор Бабій, керівник дизайн-групи агентства Adventa Lowe Микола Коваленко, директор РК «Україна-Арт» Едуард Андрейченко, директор з маркетингу ЗАО «Мета» Олексій Чуксін, генеральний директор PR-агенції Publicity Creating Валерій Курейко, креативний директор Adventa Lowe Олексій Пасічник.
 
«За рівнем фаховості журі УСФР стоїть на першому місці серед національних рекламних фестивалів України», – переконаний Євген Ромат. Він не враховує рівень Київського міжнародного фестивалю реклами (КМФР), оскільки це міжнародний фестиваль. Водночас рекламна галузь, підтримуючи фестиваль студентських робіт, проявляє свою соціальну відповідальність і виховує нові рекламні кадри, адже на УСФР, крім конкурсу, проводиться ряд майстер-класів і круглих столів для студентів.
 
Слоган п’ятого фестивалю: «Покажи себе!». За задумом організаторів, УСФР дає змогу сучасній молоді самовиразитися за рахунок реклами. «Також ми певним чином допомагаємо влаштовувати кар’єру після перемоги у фестивалі і по закінченню навчання, – розповів «ТК» пан Ромат. – Наприклад, володар гран-прі другого УСФР Павло Клубнікін нині працює арт-директором агенції LeoBurnettKyiv, котру визнано найкращою креативною агенцією року. І другий рік поспіль його запрошено до журі УСФР».
 
Імена нових переможців фестивалю будуть оголошені 7 листопада. Традиційно найкращі соціальні роботи стануть учасниками IV Національного фестивалю соціальної реклами, котрий проходитиме 4-5 грудня.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12622
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду