Дитячий телеканал «Просвіти» «Малятко-TV» отримав ліцензію на супутникове мовлення

5 Листопада 2008
31131
5 Листопада 2008
18:38

Дитячий телеканал «Просвіти» «Малятко-TV» отримав ліцензію на супутникове мовлення

31131
Дитячий телеканал «Просвіти» «Малятко-TV» отримав ліцензію на супутникове мовлення
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 5 листопада вирішила видати ліцензію на мовлення телеканалу «Малятко-TV», засновником і власником якого є Володимир Кметик, у минулому – заступник голови Держкомтелерадіо, віце-президент НТКУ. У редакційній раді каналу – депутат Верховної Ради та беззмінний керівник «Просвіти» Павло Мовчан (БЮТ). Сума ліцензійного збору становить 52 тисячі гривень.
 
Іншу заявку пана Кметика щодо каналу «Family-TV» Нацрада відхилила: тільки четверо з членів Нацради проголосували за «Family-TV» (для прийняття позитивного рішення потрібно мінімум 5 голосів «за»).
 
За задумом засновників, канали «Малятко-TV»  і «Family-TV» мали працювати на різні цільові аудиторії: «Малятко-TV» - є дитячим каналом на аудиторію до 14 років, а «Family-TV» був заявлений як канал «позитивних сімейних цінностей» для глядачів від 14 до 25.
 
Питання щодо цих телеканалів Нацрада розглядала вже вчетверте, вимагаючи від засновників доопрацювати концепції каналів й надати Нацраді для прийняття рішення більше конкретної інформації. Голосуючи «за» видачу ліцензії телеканалу «Малятко-TV», член Нацради Тетяна Лебедєва зауважила, що канал так і не виконав побажань Нацради, тож отримує «ліцензію авансом», бо в українському телепросторі бракує дитячих мовників.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31131
Читайте також
02.06.2009 16:24
Андрій Кулаков
, для «Детектор медіа»
17 229
03.12.2008 15:53
Артем Вакалюк, «Экономические известия»
13 354
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду