Тернопільське «Вільне життя» і франківський «Західний кур’єр» - «джинсові лідери» регіону

5 Листопада 2008
10413
5 Листопада 2008
13:39

Тернопільське «Вільне життя» і франківський «Західний кур’єр» - «джинсові лідери» регіону

10413
Тернопільське «Вільне життя» і франківський «Західний кур’єр» - «джинсові лідери» регіону
Громадська організація «Студія журналістики “Кореспондент”» оприлюднила результати моніторингу матеріалів, зроблених із порушенням журналістських стандартів, у друкованих ЗМІ Івано-Франківської та Тернопільської областей, повідомляє ІМІ.
 
Моніторинг проводився з 1 по 31 жовтня; у кожному місті оцінювались публікації 5 видань. Над моніторингом працювали голова Тернопільського прес-клубу Тетяна Тарасенко, прес-секретар Тернопільської міськради Олег Удич та політолог Ігор Качмарський.
 
Було виявлено 36 матеріалів, які, на думку експертів, не відповідали журналістським стандартам і могли бути замовними. Зокрема, в Івано-Франківську в газеті «Західний кур’єр» було 6 таких матеріалів, «Галицький кореспондент» - 1, на сайті www.piar.org.ua – 1, у газетах «Галичина» і «Репортер» - жодного. У тернопільській газеті «Вільне життя» - 13 матеріалів, «Новій тернопільській газеті» - 11, газеті «Місто» - 4, «20 хвилин» і «Номер один» - жодного.
 
«Є матеріали без вказання авторства і джерела. Часом автори надають матеріалам суб’єктивної експресії. Іміджеві матеріали щодо персоналій не мають тенденції до постійної рубрики. Є досить текстів, що нагадують «джинсу», але в них таки достатньо інформаційного приводу», - прокоментував результати Олег Удич.
 
Тетяна Тарасенко, у свою чергу, вказує на те, що «у «джинсових» матеріалах направду не раз є цікава та корисна інформація. Однак чисто і відкрито рекламні матеріали не можуть публікуватися і маскуватися під журналістську статтю».
 
Проект проходить за сприяння Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Моніторинг друкованих видань буде продовжуватися і надалі.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10413
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор.П.
5445 дн. тому
Повністю підтримую думку петра адже відсутність в газетах «20 хвилин» і «Номер один» просто неможливо. Певне знайомі допомогли тут. Чи не є весь цей проект "джинсою" ?
ПЕТРО
5617 дн. тому
Справа в тому, що ця моніторингова мережа в нас і замовляє 30 % "джинси" в ЗМІ а потім моніторить свій свій чорний-піар.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду