Колектив UBC сподівається на Комітет із питань свободи слова та інформації

27 Жовтня 2008
14899
27 Жовтня 2008
17:22

Колектив UBC сподівається на Комітет із питань свободи слова та інформації

14899
Колектив UBC сподівається на Комітет із питань свободи слова та інформації
Колектив UBC сподівається, що питання невиплати зарплат на каналі у середу розгляне парламентський Комітет із питань свободи слова та інформації. Про це «ТК» повідомив голова осередку Київської незалежної медіа-профспілки каналу Андрій Деркач.
 
Також він зауважив, що колектив UBC так і не отримав від власників відповідь на своє звернення. Нагадаємо, 14 жовтня працівники каналу надіслали листа до власника каналу Геннадія Васильєва зі своїми вимогами. Раніше Андрій Деркач розповідав, що колектив UBC планує розпочати страйк у разі неотримання відповіді у зазначені в листі терміни.
 
«Сьогодні я спілкувався з Юрієм Дзюбою, уповноваженим представником власників, та в. о. генерального продюсера Ольгою Козак. Вони запевнили, що колись нададуть письмову відповідь, однак вона не відрізнятиметься від тієї, яку дали усно. Вони наполягають на тому, що платитимуть лише 50% зарплати», – зазначає пан Деркач.
 
Тепер колектив каналу чекає на відповідь профільного комітету ВР, куди так само надсилалася копія листа. За інформацією Андрія Деркача, у середу планується термінове засідання комітету, де розглядатиметься питання UBC. «Реакції від голови комітету Анни Герман поки що не було. Але інший член комітету обіцяв, що вони в середу розглядатимуть наше питання», – переконаний Андрій Деркач. Однак при цьому, за його словами, незалежно від рішення комітету колектив каналу домагатиметься повної сплати заробітної платні.
 
«Але ми шукаємо можливості уникнути тривалого судового розгляду. Не через те, що ми не впевнені у перемозі, а через те, що ми шукаємо менш тривалого. Страйк ми розглядаємо як найбільш імовірний варіант вирішення нашої проблеми, – зазначає пан Деркач. – Ми готові страйкувати у будь-який момент, як тільки будемо впевнені у тому, що саме цей крок дасть нам потрібний результат».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14899
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду