Суд зобов’язав «7 плюс 7 медіа» повернути борг Nostra Communications

21 Жовтня 2008
13987
21 Жовтня 2008
14:05

Суд зобов’язав «7 плюс 7 медіа» повернути борг Nostra Communications

13987
Суд зобов’язав «7 плюс 7 медіа» повернути борг Nostra Communications
Минулого тижня набуло чинності рішення Господарського суду Києва за позовом медіаагенства Nostra Communications до видавництва «7 плюс 7 медіа», повідомляє прес-служба компанії. Суд зобов’язав відповідача у повному обсязі повернути агентству передплату за відкликані рекламні розміщення в обсязі 14 тисяч гривень.
 
Фінансовий директор Nostra Communications Ігор Янсонс зазначив, що ситуація вимагала звернення до суду, оскільки видавництво «7 плюс 7 медіа» уникало переговорів, ігнорувало протилежну сторону. «Оскільки сума заборгованості не є великою, це говорило про одне – про підхід, коли люди вважають, що рекламники не стануть відстоювати свої права. Для нас це стало справою принципу», – заявив представник Nostra Communications.
 
Прес-секретар компанії Ольга Ваганова у коментарі «ТК» також зауважила, що йшлося не про неможливість, а про небажання виплачувати борг.
 
За її словами, передплата стосувалася рекламних розміщень за перше півріччя 2008 року. А вже 7 липня агентство Nostra Communications звернулося до суду. За весь час, поки тривав судовий розгляд, зазначила Ольга Ваганова, «7 плюс 7 медіа» не намагалося залагодити конфлікт.
 
Наразі рішення суду передано судовим виконавцям. Водночас, розповідає пані Ольга, конкретних термінів, у які має бути стягнено борг, не існує. Але якщо повернення боргу затягуватиметься, каже вона, Nostra Communications ініціюватиме справу проти керівників видавництва щодо навмисного доведення підприємства до банкрутства.
 
Ольга Ваганова не стала розкривати ім’я клієнта, чиї рекламні розміщення було відкликано. Вона лише зауважила, що його інтереси не постраждали і сьогодні йдеться про конфлікт виключно між медіа та агентством.
 
Водночас, за інформацією «ТК», замовником послуг Nostra Communications була компанія «ПІО ГЛОБАЛ Україна». Як повідомляла «Детектор медіа», контроль над видавництвом «7 плюс 7 медіа», яке раніше належало виключно іноземним інвесторам, перейшов до команди, близької до чинного київського мера Леоніда Черновецького.
 
«Ми на самому початку погодилися сплатити ці гроші, і ми не заперечуємо, - сказала «Детектор медіа» генеральний директор видавництва Оксана Северчук. -  Це не та сума, щоб бути з нею незгодними і подавати в апеляцію. Ми згодні, що вони нам заплатили і ми повинні повернути гроші. Не було ніякого приводу для звернення до суду. Я пояснювала обставини, через які ми не могли сплатити цю суму, але ми з нею погоджувалися, підписали акти звірки. Я особисто повідомляла про те, що у нас у компанії відбуваються зміни, і що тільки з осені ми зможемо заплатити. Люди цього не почули і вважали за доцільне за суму 14 тисяч гривень подати до суду…». Раніше представники «7 плюс 7 медіа» пояснювали затримку із виплатою боргу процесом реструктуризації компанії та появою нових власників.
 
Довідка
 
Видавництво «7 плюс 7 медіа» засновано 2005 року. Видає журнали «7+7я», «10 дней», «10 days/10 tage» та «ДОМ-2. ТНТ-реалити».
 
Nostra Communications – медіаагентство повного циклу. Засновано 2005 року.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13987
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Навуходоносор Вавилонский
5638 дн. тому
Как приятно получить весточку от Игоря Леонардовича! В 2004-м он невероятно элегантен во всех деталях, включая неизменный дипломат с деньгами.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду