Нацрада – Партії регіонів: 53 з 83 рекомендованих іноземних телеканалів – російськомовні

9 Жовтня 2008
33611
9 Жовтня 2008
13:44

Нацрада – Партії регіонів: 53 з 83 рекомендованих іноземних телеканалів – російськомовні

33611
Нацрада – Партії регіонів: 53 з 83 рекомендованих іноземних телеканалів – російськомовні
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення просить усі політичні сили «не політизувати питання, що стосуються рекламної діяльності, захисту прав споживачів, у тому числі у сфері суспільної моралі,  прав відповіді на інформацію, яка поширюється іноземними телеканалами (ст. 8 Європейської конвенції про транскордонне телебачення), а також захисту прав вітчизняних телерадіоорганізацій». Таке побажання Нацрада висловила у відповідь на заяву Партії регіонів про те, що відключення деяких російських телеканалів пов’язані з російською мовою мовлення.
 
Нацрада нагадує, що з 83 зарубіжних телеканалів, які рекомендовані для ретрансляції провайдерам програмної послуги, 53 – російськомовні, 15 - англомовні, 5 – франкомовні, 3 – німецькомовні, по 1 мовлять італійською та польською.
 
Упродовж трьох років, ідеться у заяві, Нацрада «здійснила всі упереджувальні дії задля уникнення конфліктної ситуації з іноземними мовниками та українськими громадянами. У 2006 році Національна рада повідомила всі посольства іноземних країн, телекомпанії яких присутні в телемережах України, про зміни в законодавстві. З цього приводу було проведено низку зустрічей з посольствами та регуляторними органами цих країн, з керівниками телерадіоорганізацій окремих  іноземних телеканалів». А всі політичні сили України Національна рада закликає «стати на захист інформаційного суверенітету України, права на відповідь громадян України, інтересу українських телекомпаній, що є платниками податків до Держаного бюджету України та роботодавцями багатьох тисяч українських громадян».  Нагадаємо, всупереч офіційній інформації Національної ради, яка висловила чіткі претензії до певних російських телеканалів, у засобах масової інформації – як російських, так і українських, - поширюється інформація про відключення цих каналів через російську мову мовлення.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
33611
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
kiev
5670 дн. тому
если пчеловод гнет свою палку - "Думай по украински" - то шо ты хош? скоро будем жрать и ср_ть по-украински :-)
Alex
5671 дн. тому
Чушь собачья, если бы не война начатая кабельщиками с июня месяца, фиг бы был этот список из 83 каналов. Я этот список видел уже в четырех редакциях, а первый...первый список был вообще хоть стой, хоть падай, ни телеканала "Школьник", ни "Мать и дитя", ни "24 техно" да и много было таких безобыдных каналов, которые ни коим образом не нарушали Украинское законодательство...зато(и в этом Нацрада не признается уже))) ) там были три ПОРНОКАНАЛА))) включая Блю Хастлер))) Канал для сексменьшинств, вот где потеха то)) Оказывается они не противоречат Украинскому законодательству и полностью "адаптовани")) Потом панове из Нацрады опомнились и во второй редакции разрешенных каналов этих трех уже не было)
vm
5671 дн. тому
Нацпада выполняет заказ Банковой - отрубить любую информацию, которая мешает бандеровскому оболваниванию граждан Украины.
Влад
5671 дн. тому
"83 зарубіжних телеканалів, які рекомендовані для ретрансляції провайдерам " - так эти каналы только РЕКОМЕНДОВАНЫ оказывается ? :) Ну-ну. Так почему же этот список не только окончательный, но и обязательный на практике ? Вопрос риторический.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду