Рішення щодо телеканалу «Україна-Донбас» має бути ухвалено за тиждень

8 Жовтня 2008
24683
8 Жовтня 2008
17:43

Рішення щодо телеканалу «Україна-Донбас» має бути ухвалено за тиждень

24683
Рішення щодо телеканалу «Україна-Донбас» має бути ухвалено за тиждень
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення і ТРК «Україна» на засіданні 8 жовтня знайшли вихід із ситуації щодо створення ТРК «Україна-Донбас». За новою концепцією, «Україна-Донбас» буде не регіональною телекомпанією, яка мовитиме на восьми частотах у семи населених пунктах Донбасу – Донецьку (57-й та 6-й ТВК), Луганську, Маріуполі, Краматорську, Торезі, Артемівську, Костянтинівці, – а місцевою, що використовуватиме 6-й ТВК у місті Донецьк.
 
Нагадаємо, потребу утворення окремої компанії на донбаських частотах ТРК «Україна» аргументувала кількома причинами. Перша соціальна – ТРК «Україна», ставши офіційно за всіма документами загальнонаціональною, змінює основне місце базування – перебирається до Києва, у столиці ж матимуть офіси і нові продукти компанії – ТРК «Футбол» і ТРК «Новини». Тимчасом у Донецьку лишається 200 працівників, які «Україна» має намір працевлаштувати на ТРК «Україна-Донбас». Друга – технічна: ТРК «Україна» має два передавачі в Донецьку. Як відомо, згідно із законом «Про ТБ і РМ», одна юридична особа може мати тільки по одній ліцензії в кожній територіальній категорії мовлення (загальнонаціональне, регіональна, місцеве) і, відповідно, на кожну ліцензію – лише по одному передавачу в одному населеному пункті.
 
Як пояснив сьогодні «ТК» віце-президент ТРК «Україна» Володимир Манжосов, зміни в концепції зумовлено тим, що фахівці компанії прорахували втрати покриття при виділенні цих восьми частот в окрему регіональну ліцензію, і з’ясувалося, «що тоді компанія не матиме двох третин покриття в кожній області», а отже може втратити статус загальнонаціональної.
 
Голова Нацради Віталій Шевченко пояснив, що утворення місцевої компанії «Україна-Донбас» є цілком логічним, оскільки це дасть змогу ТРК «Україна» вирішити питання двох передавачів в одному населеному пункті.
 
Основу програмної концепції місцевого каналу становитимуть ексклюзивні програми місцевої редакції, а також програми загальнонаціональної ТРК «Україна». Мову програм, за словами пана Шевченка, цілком імовірно, буде проліцензовано у відсотковому співвідношенні 60% української мови.
 
Сьогодні рішення було прийняте за основу; остаточне рішення Нацрада має ухвалити за тиждень.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24683
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду