ТРК «Рівне-1» реорганізується і скорочує інформаційну службу

7 Жовтня 2008
19162
7 Жовтня 2008
06:55

ТРК «Рівне-1» реорганізується і скорочує інформаційну службу

19162
ТРК «Рівне-1» реорганізується і скорочує інформаційну службу
На ТРК «Рівне-1» розпочалася реорганізація і видано наказ про скорочення співробітників новинної служби. Цю інформацію «ТК» підтвердив заступник директора телекомпанії з інформаційної політики, головний редактор видавничого дому «Ого» Віталій Голубєв.
 
За його словами, реорганізація телекомпанії стосуватиметься служби новин. Відтепер на базі інформаційної служби каналу «Рівне-1» і частини її програмно-виробничого відділу (оператори та монтажери, необхідні для виробництва новинних програм) та об’єднаної редакції ВД «Ого» буде створено нову продакшн-структуру, що вироблятиме новини для телекомпанії. Нагадаємо, засновник ВД «ОГО» Віктор Данилов одночасно є директором і співвласником телекомпанії «Рівне-1».
 
«Метою реорганізації є забезпечення мультимедійності. У плані інноваційності, креативності і творчої дисципліни наші газети пішли дещо вперед. Тому було прийняте рішення взяти за основу саме ту структуру, яка пішла трішечки уперед, тобто ВД ОГО. Він створює телевізійний відділ, який займатиметься виробництвом новин та інформаційних програм для телекомпанії Рівне-1», – зазначив пан Голубєв.
 
Заплановану реорганізацію керівництво анонсувало наприкінці вересня, а на початку жовтня було видано відповідний наказ про скорочення: «Йдеться про те, що скорочується цілий відділ із 9 працівників, із керівником на чолі, тобто зі мною. Людям одразу пропонується піти в іншу структуру. Спочатку пропонуються вакансії на телекомпанії, якщо людина від цього відмовляється – вона скорочується. Далі проходить два місяці і люди переходять на роботу в іншу структуру, – розповідає Віталій Голубєв. – Звичайно, тут є певні нюанси: можливо, не всі люди виявлять бажання перейти в іншу структуру, а можливо, хтось не буде прийнятий на роботу. Ось у нас умовно є 10 журналістів газетних і 9 телевізійних. Я не впевнений, що 10 плюс 9 дорівнює 19 – може, це дорівнює 18 чи 17. Ми подивимось, може, тепер менша кількість людей зможе впоратися з більшою кількістю роботи».
 
Також пан Голубєв запевняє, що з телекомпанії нікого не буде «викинуто на вулицю», однак ті, кого не влаштують нові умови праці, підуть з ТРК «Рівне-1»: «Не йдеться про закриття програм чи проектів. І скорочуються, хочу наголосити, не якісь неугодні люди – скорочується ціла структура».
 
У найближчі два місяці топ-менеджмент компанії має сформувати бюджет нової виробничої структури, а у грудні новостворений ньюзрум запрацює.
 
Тим часом член Комітету Незалежної медіа-профспілки України Сергей Штурхецкий повідомив, що попри незадоволення у колективі на сьогодні до НМПУ не надійшло жодної заяви від співробітників ТРК «Рівне-1». «Реорганізації у корпорації, яка належить Данилову, відбуваються постійно, - сказав пан Штурхецький. - До цього часу це відбувалося мовчки, оскільки багато журналістів просто мовчки йшли з телекомпанії та газет і не робили ніяких заяв із цього приводу. У нас люди вважають, що терпіти краще мовчки. Це їхня позиція, позиція профспілки буде тоді, коли надійдуть заяви від наших членів. За ці два місці люди повинні визначитися, сказати, чи вони лишаються у телекомпанії. А заступатися за людей, які цього не хочуть, я не буду». Однак якщо до осередку профспілки надійдуть заяви від співробітників, навіть на умовах анонімності, пан Штурхецький запевняє, що виноситиме це питання на розгляд комітету НМПУ.
 
 
«Мені дуже прикро, що менеджери телекомпанії “Рівне-1”, яка позиціонувала себе як провідна телекомпанія в плані менеджменту, вони одні з перших уклали угоду щодо редакційної політики, задля оптимізації бізнесу, чи ще з якоюсь метою невідомою мені не зважає на думку колективу», – зазначає пан Штурхецький. Однак попри це Віталій Голубєв запевняє, що скорочення співробітників відбуватиметься у відповідності до трудового законодавства: «Юристи у нас досвідчені, і їх у нас достатньо для того, щоб не наробити дурниць і не наступати на якісь граблі. Тому говорити про ущемлення трудових чи інших прав людей просто смішно».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19162
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Эксперт
5651 дн. тому
все силы и ресурсы брошено на создание "більш людянного" телебачення. Догоним и перегоним 1+
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду