Танці на сльозах

22 Вересня 2008
50031
22 Вересня 2008
12:49

Танці на сльозах

50031
На шоу «Танцюю для тебе» ніхто нікого пристрілювати не буде в прямому сенсі. Однак образно саме це відбуватиметься з учасниками шоу, які вибуватимуть, адже для більшості з них участь у проекті – останній шанс допомогти ближньому.
Танці на сльозах

21 вересня на каналі «1+1» стартувало нове танцювальне шоу «Танцюю для тебе». Після оглушливого успіху трьох сезонів «Танців з зірками» сподіватися, що канал відмовиться від експлуатації такої благодатної теми просто не випадало. Тому всі з нетерпінням чекали на продовження. Тим більше, що в ефірі промайнув натяк на те, що продовження таки буде. Але яким воно буде – це залишалося таємницею.

І ось – карти розкриті. Цього разу продюсери програми зробили ставку на безпрограшний варіант – на сентиментальність і милосердя, які в наш час тільки й рятують душу у світі безпросвітного цинізму і розрахунку. Учасниками шоу тепер стали не просто зірки естради чи театру, яких ми любимо і вболіваємо, але для яких умовна поразка в шоу нічого, крім враженого самолюбства, по-суті, не означала, а прості люди, які вийшли на паркет із єдиною метою: допомогти своїм рідним у здійсненні їхньої заповітної мрії. А мрії в кожного не прості із розряду відпустки на Канарах чи білого лімузину під під’їздом. Андрій Матвієнко шукає гроші на операцію для своєї похресниці, яка катастрофічно втрачає зір, Олександр Гладун хоче допомогти дівчинці, яка, рятуючи свою сестричку із пожежі, страшенно обгоріла сама (до речі, сестричка таки задихнулася, а вона сама залишилася сиротою), Марат Нудель прагне втілити мрію своєї тітки Рівілі допомогти дітям, хворим на лейкоз. У кожного героя – своя історія, від якої сльози навертаються на очі, а рука мимоволі тягнеться до мобільного, щоб набрати номер і голосувати, голосувати, голосувати…

Одного тільки не врахували організатори шоу. А, може, підраховуючи прибутки від отриманих СМС та реклами, яка, враховуючи обмеження по часу через прямий ефір, буде у цій безперечно найрейтинговішій програмі справді на вагу золота, навіть не замислилися над цим. Протягом восьми тижнів ми будемо спостерігати не лише як крок за кроком один із учасників наближатиметься до здійснення найзаповітнішої мрії близької йому людини, але й за тим, як тиждень за тижнем лускатимуть, як мильні бульбашки, мрії інших семи учасників. Адже скільки б СМС ми не прислали б за того чи іншого учасника, усі вони підуть у залік організаторів шоу. А переможець має бути лише один.

У 30-х роках, у часи «великої депресії», в Америці був організований танцювальний марафон, у якому парі-переможцю було обіцяно велику суму. Більше місяця вся Америка стежила за тупцюванням виснажених пар на паркеті і за тим, як одного за одним непритомних учасників виносили геть. Що з ними сталося більше нікого не цікавило – Америка любить тільки переможців. Пізніше, у 1969 році, цей сюжет ліг в основу відомого фільму Сінді Поллака «Загнаних коней пристрілюють, чи не так?».

На шоу «Танцюю для тебе» ніхто нікого пристрілювати не буде в прямому сенсі. Однак образно саме це відбуватиметься з учасниками шоу, які вибуватимуть, адже для більшості з них участь у проекті – останній шанс допомогти ближньому.

Нам же лишається сподіватися, що їхні партнери – зірки естради та спорту, які на початку програми клялися «зробити все, що в їхніх силах, для здійснення мрії», - справді дотримають слова і після вибуття з шоу застосують всі свої можливості (які дещо більші, ніж у «пересічного українця») для реалізації задуманого. Інакше гріш ціна і таким клятвам, і таким шоу.

 
Наталка Позняк-Хоменко, «ПіК України»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Наталка Позняк-Хоменко, «ПіК України»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
50031
Читайте також
12.11.2008 10:26
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
31 468
07.11.2008 10:07
Федор Сваровский, OpenSpace.ru
14 883
08.10.2008 14:48
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
28 081
Коментарі
15
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
mavka
5689 дн. тому
А, може, просто перестати голосувати. Бо ж рука не піднімається гголосувати за одного, знаючи, що тим самим голосуєш проти іншого. А не буде бабла - продюсери швиденько придумають, як змінити формат шоу.
ВИПАДКОВА ПОПУТНИЦЯ
5690 дн. тому
Кожне речення цього матеріалу - прочитані мої думки. І навіть те, що партнери-зірки будуть здійснювати мрії своїх підопічних. Мабуть, при підборі їх це вже було обумовлено. Іншими словами, кожен з них вже приготував 250 тисяч. Але поки ця інтрига розкриється, на тому боці екрана хтось переживе стрес, біль, розчарування. Важке це шоу. Боже, ж скільки таких людей в Україні. У кожному селі, в кожному місті. І держава не здатна допомогти своїм людям. Вона не може їх лікувати, повертати до життя. Маленькі українці карапкаються, як можуть. Більшість зривається й гине. Гинуть не гірші. І гинутимуть ще довго в безгрошівї, в смітниках, екологічних катастрофах...
ela
5690 дн. тому
Ганьба спонсорам, які беруть участь у таких "танцях" - всі знають ціни на рекламу на 1+1! А плюси економлять на усьому: дешеве (на вигляд) оформлення , незрозумілий рівень танців, ведучі, як роботи - смішно дивитись! Спонсори та рекламодавці! Допоможіть цим людям самі, а вони відддячать вам такою рекламою, що буде і "ефективно" і не соромно- треба тільки включити трохи вашого славетного "креативу"! А ті, хто на цьому заробляє гроші , витратять їх, скорше за все, на новий МЕРС або на рекреацію на Мальдівах! Голосуйте СМСками, панове! Керівництво Плюсів конче потребує на ваші грошики.
Julia
5690 дн. тому
Ничего более циничного я не видела в последее время на ТВ, и очень жаль, что эта программа выходит на одном из уважаемых мною телеканалов :((
stupi
5690 дн. тому
Кто на деньгах сидит, тот их и умножит, Какое руководство каналов, такие и программы!
luda
5691 дн. тому
деньги за смс-голосование нужно отдать участникам проекта, а не считать прибылью канала- тогда хоть как-то можно было бы помочь людям
Оптимост
5692 дн. тому
Все будет хорошо, вот увидете;-)))
Iris Vr.
5692 дн. тому
Это отвратительно. спекуляция на горе... очень напоминает сюжеты современной немецкой драматургиии - наверное ЛЮДИ сошли с ума...
ГАНЬБА!!!
5693 дн. тому
Для повного "апофігею" було б залучити у якості генспонсора програми "фонд-3000" з його міфічною "лікарнею майбутнього" під гаслом "Лохи України! Танцюйте! І не забувайте надсилати нам кошти!"
5693 дн. тому
Ваще плюзы озверели! Если скрестить богодельню с балом, получается такое лецимерное ге... И как смотреть пляски, когда знаешь, что одному помугут, а остальные - умрут, потеряют зрение и т.д.?
x
5693 дн. тому
1+1 - некрофіли і мак-скруджі, чесне слово. Перед баблом совість відступає ! - ? Сумно.
Baster
5693 дн. тому
Нет, наверное вы не поняли. Деньги планируются не для этих несчастных, умиранием которых спекулируют авторы. Деньги запланированны для устроителей шоу. Причем для его организации потрачены такие суммы, которых с лихвой хватило бы на помощь всем "героям" программы...
5693 дн. тому
в нищей стране только и могут быть такие цели и мечты - деньги, деньги и только деньги для инвалидов, больных деток, малоимущих и так далее. Во всем мире этим занимаются волонтеры, благотворительные организации и страховая медицина. Зачастую даже собранные деньги не могут спасти безнадежного больного - время упущено да и медицина во всем мире не всесильна. Так не лучше ли заниматься всерьез развитием здравоохранения, образования, спорта, культуры - а танцевать просто для удовольствия?
5693 дн. тому
Ничего более аморального, пожалуй, на экранах нашей страны еще не было. Даже политика не дотягивает до настолько откровенной некрофилии.
Аля
5693 дн. тому
заглавие - супер. в точку!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду