Київрада віддала приміщення, на яке претендувала ТРК «Київ», УПЦ (КП)

18 Вересня 2008
10067
18 Вересня 2008
17:46

Київрада віддала приміщення, на яке претендувала ТРК «Київ», УПЦ (КП)

10067
Київрада віддала приміщення, на яке претендувала ТРК «Київ», УПЦ (КП)
Київська міська рада на сесії 18 вересня 2008 року передала Українській православній церкві Київського патріархату в постійне безоплатне користування приміщення по вулиці Трьохсвятительскій, 4-Б у Шевченківському районі столиці.

Зокрема Київрада передала церкві 2,2 тис. кв. м, які є столичною комунальною власністю.
Ще в липні 2007 року патріарх УПЦ (КП) Філарет просив Київраду передати приміщення по вул. Трьохсвятительській, 4-Б церкві, а не ТРК «Київ».
 
Ще раніше Київрада дозволила компанії «Грааль» знести нежитлове приміщення по вул. Хрещатик, 5-В після відселення з нього ТРК «Київ» у будівлю на вул. Трьохсвятительській, 4-Б. Цим же рішенням Київрада надала телекомпанії приміщення за цією ж адресою площею 1,067 тис. кв. м.
 
Владика УПЦ (КП) Євстратій розповів «Телекритиці», що весь комплекс будівель по вул. Трьохсвятительській, 4 (в тому числі і 4-Б) – це колишні монастирські приміщення, які були колись збудовані для прийняття паломників у другій половині XIX-го на початку XX-го століть.
 
«Це будівлі, які складали невід’ємну частину Михайлівського монастиря, збудовані за його кошти, на його землі і утримувалися його коштом. Тому ми ставили питання про повернення цієї будівлі в користування церкви. Ця будівля, з усіх, які там є, найбільш придатна для того, щоб її передати, тому що не потрібно було когось відселяти. ТРК «Київ» в це приміщення так і не переїхав, оскільки забудовник не зробив там ремонт», – сказав владика Євстратій.
 
За словами владики, в рішенні Київради, яким давався дозвіл телекомпанії на оренду приміщення по вул. Трьохсвятительській 4-Б, йшла мова ще й про інше приміщення, яке може бути надане забудовником, який був зацікавлений, щоб ТРК «Київ» звільнив місце на Хрещатику. Але забудовник ні ремонту не зробив на Трьохсвятительській, ні іншого помешкання не надав. Тому ТРК «Київ» перебуває досі на Хрещатику, 5-В.
 
«Ми завжди були категорично проти того, щоб це приміщення передавалося будь-кому крім того, кому воно належить за правами історичної справедливості. Депутати більшістю голосів прийняли рішення на користь церкви. Ми сподіваємося, що історична справедливість буде й далі відновлюватися. І те, що було в радянський час беззаконно у церкви забрано, буде повертатися. Бо ми потребуємо цієї бази, щоб розвивати свою діяльність. Наприклад, в приміщенні по вул. Трьохсвятительській, 4-Б ми плануємо розташувати синодальні відділи, службові квартири для професорів нашої академії, які зараз, на жаль, змушені винаймати житло в місті, та частину під гуртожиток», – зазначив владика Євстратій.
 
Прес-секретар умовного «Київського медіа холдингу» Дмитро Козонак відмовився коментувати рішення Київради. «Зона моєї відповідальності - Київський медіахолдинг, а не Київська міська рада», – сказав він.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10067
Читайте також
11.12.2008 23:47
Анна Голубева, OpenSpace.ru
9 579
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
оделаджо
5695 дн. тому
Чортовецьке вирішило показати яке воно українсько-православне. Начувайтеся нового наступу табашників по набережній. Там у києвобатиїв буде своя висотка
Гениталия
5697 дн. тому
Слава Тебе, Боже наш
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду