«Посольство Боже» подасть до суду на НТКУ через програму «Закритої Зони» (ОНОВЛЕНО)

12 Вересня 2008
21583
12 Вересня 2008
15:13

«Посольство Боже» подасть до суду на НТКУ через програму «Закритої Зони» (ОНОВЛЕНО)

21583
«Посольство Боже» подасть до суду на НТКУ через програму «Закритої Зони» (ОНОВЛЕНО)

Церква «Посольство Боже» готує позов до суду на Національну телекомпанію України, в ефірі якої у програмі «Попередження» (виробництво продюсерського центру «Закрита Зона», ведучий Микола Вересень) був продемонстрований викривальний сюжет про представників цієї конфесії. Про це йдеться у репортажі про богослужіння голови церкви – пастора Сандея Аделаджі – опублікованому на офіційному сайті «Посольства Божого».

 
«Ми розуміємо, що молодь повинна йти до ЗМІ, популяризувати Бога і цінності Царства. Троє з нас уже працюють у ЗМІ, ще троє – вчаться. Після виходу в ефір на каналі УТ-1 (стара назва Першого каналу, - «ТК») скандальної, наклепницької програми про «Посольство Боже» тема ЗМІ особливо злободенна», - зазначено в повідомленні. Сандей Аделаджа благословив «усіх, хто відчуває поклик до журналістики, спинити потік брехні», і повідомив, що церква готується подати до суду на Перший канал і вимагатиме відновлення істини та компенсації. «Ми збираємо колегію юристів, і якщо хтось хоче допомогти і готовий відстоювати честь церкви, запрошуємо стати частиною цієї команди», - сказав Сандей Аделаджа.
 
Як уже повідомляла «ТК», після виходу в ефір програми «Попередження» з розслідуванням діяльності церкви «Посольство Боже», до парафіян якої належить Леонід Черновецький та частина заступників міського голови Києва, віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко звернувся до Генеральної Прокуратури з проханням перевірити діяльність цієї релігійної організації.
 
Запис програми «Попередження», присвяченої «Посольству Божому», можна побачити тут.
 
Виконувач обов’язків президента Національної телекомпанії України Василь Ілащук відмовився коментувати наміри «Посольства Божого» позиватись до телекомпанії, порадивши «ТК» звернутись до виробника програми – компанії «Закрита Зона».
 
Генеральний продюсер «Закритої Зони» Наталія Фіцич заявила, що «Посольство Боже» жодного разу не зверталось до продюсерського центру із проханням спростувати інформацію, оприлюднену в програмі «Попередження». «Цей сюжет вийшов ще навесні, а влітку ми робили дайджести, де повторювали найкращі матеріали, серед них і цей, - розповіла вона. – Часу минуло вже досить багато. Крім того, я не маю юридичного підтвердження, що «Посольство Боже» звернулось до суду. Це означає, що позов порушуватиме норми закону «Про телебачення і радіомовлення», бо в них було два тижні, аби позиватися. За суд я не переживаю, бо в сюжеті оприлюднена достовірна інформація».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21583
Читайте також
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
верующий
5693 дн. тому
О, еще один "скромник" вылез. Ісус, можете не стараться. Нас вы не запугаете. Во-первых, мы знаем, что у вас, религиозных фанатиков, фраза "вот вас Бог накажет!" - самая любимая и многократно повторяемая. Во-вторых, перед Богом нам боятся нечего - мы не собираем бабло под предлогом благодетели. Кстати, а чем это вы занимаетесь в 05:42:24 утра? Или вы это из Нигерии ваяете? )))
Ісус
5694 дн. тому
За кожне слово, за кожен вчинок - кожна людина буде відповідати перед Богом! Мені просто шкода М. Вересня, всіх хто робили дану передачу, всіх, хто "негативно" говорить про Церкву Посольство Боже. Дай Бог, щоб Бог Вас помилував за дані вчинки. Я хотів би побачити Вашу сміливість після смерті на Божому Суді!!!
papay
5694 дн. тому
Лоханулись журналисты, надо было не "богослужения" аделанджи показать, а сходить в психиатрическую лечебницу на Фрунзе. И там с врачами поговорить, на пациентов посмотреть, те много чего интересного рассказать могут...
Черновецкий-Аделаджа-Шустер
5695 дн. тому
Речь идет о фактически масонской ложи,которая захватила власть в Киеве и пытается это сделать в стране. Кстати сейчас наклоняют провославные церкви,чтобы они пидписались за Аделаджу
верующий
5696 дн. тому
Сейчас много "церквей" с лозунгом "Господь хочет, чтобы ты положил деньги в эту коробочку" (с) Картман. "Посольство Боже" (очень скромное название кстати) яркий тому пример. Ладно, если б они просто собирали бабло, но они же реально зомбируют людей с помощью давления на их слабости! Возможности зомбирования хорошо были продемонстрированы Белым Братством. Но эти похоже не отстают!
сумний перехожий
5696 дн. тому
Підтримую НТКУ і "Закриту зону" Спробуйте краще зняти! Там з камерою зайти важко: це справді тоталітрна секта, а те що там Черновецький і велика компанія багатіїв при валді робить її ще більш небезпечною! Думаю НТКУ витримає судовий процес! Тримайтесь, колеги.
Все просто
5696 дн. тому
Просто Мыкола Вересень выслужился перед друзьями из БЮТ и ЮВТ. Он держит нос по ветру.
судоплатов
5697 дн. тому
Опыт захвата власти в Киеве Гуталином, Чертовецким и их совместным тоталитарным предприятием говорит в пользу того, что Белое Братство, захватывавшее Софию, через пару лет покажется киевлянам детским лепетом. Вы же их не перебьете, они как тараканы, натолкутся под каждый плинтус, и вот тогда Матери Городов настанет точно крандец-а то и всей Украине, которая к тому времени уже может "добровольно" присоединиться к Нигерии
Олександра
5697 дн. тому
Дивилась передачу НТК про ПБ. Професійно, точно і правдиво знято репортажі. Якщо нічого не робити з цією ситуацією, то скоро в Україні православних будуть саджати в тюрми за перешкоджання приплоду різних сект. А те, що витворяє С.Аделаджі - так це вже не віра в Бога, а якраз навпаки - як можна Бога порівнювати з банком і т.п. і всі ці колективні істерії - це просто масовий вплив на свідомісць людей. Люди схаменіться...Україна вже тисячу років православна, а далі може бути біда.
Знаток
5697 дн. тому
Вудуистская негритянская секта не имеет никакого отношения к Богу. Гнать в шею!
элка
5697 дн. тому
Бабуина аделаджу - обратно на пальму! Своих буйных некуда девать, один гарантелло чего стоит!!
Иван
5697 дн. тому
журналистам нужно иметь совесть и верить в Бога, а не отрабатывать 30 серебреников, данных за клевету на христиан. Я православный, но к клевете на других христиан отношусь болезненно. Такая ложь на христиан - это продолжение традиций жидобольшевицкой заразы, которая искореняла христианство в святой Руси
5697 дн. тому
И правильно ПБ делает. Эта "антисектантская" истерия задолбала. Журналисты демонстрируют кричащий непрофессионализм.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду