Внаслідок обміну частотами рейтинг К1 зріс, а «Мегаспорту» - знизився на третину

10 Вересня 2008
11593
10 Вересня 2008
17:51

Внаслідок обміну частотами рейтинг К1 зріс, а «Мегаспорту» - знизився на третину

11593
Внаслідок обміну частотами рейтинг К1 зріс, а «Мегаспорту» - знизився на третину

Після обміну мережами розповсюдження каналів «Мегаспорт» та К1, який відбувся 1 вересня, технічне покриття К1 зросло з 52% до 73% території України, а «Мегаспорту», відповідно, зменшилось із 73% до 52%.

 
Змінився рейтинг обох каналів: показник «Мегаспорту» в перший тиждень вересня у порівнянні з показником за серпень 2008 року знизився з 0,12% до 0,09% за аудиторією 18+ та з 0,10% до 0,08% за 14-49 (загальнонаціональна панель GFK Ukraine). Рейтинг К1 зріс від 0,15% до 0,21% за 18+ і з 0,15% до 0,22% за 14-49 (загальнонаціональна панель GFK Ukraine).
 
«Якщо за даними першого тижня вересня показники К1 у містах із населенням понад 50 тисяч зросли в середньому на 30-40 відсотків, то у «Мегаспорта» за аудиторією 14-49 зменшились на 20%, а для чоловічої аудиторії 18+ зменшення становить понад 35%», - повідомив «Детектор медіа» директор із маркетингу та продажів сейлз-хаусу «Відмінна реклама» (група «Інтер») Дмитро Дутчин. За його словами, К1 та «Мегаспорт» у ці дні не випустили в ефір найкращий продукт. Тож у найближчі дні треба очікувати на покращення показників обох каналів.
 
За прогнозами Дмитра Дутчина, рекламні надходження «Мегаспорту» залишаться незмінними або зменшаться несуттєво, а у К1 за певних обставин можуть значно зрости. Проте про конкретні цифри, за його словами, говорити зарано.
 
«К1 і «Мегаспорт» не заповнені на 100%, - каже Дмитро Дутчин. – Якщо говорити про «Мегаспорт», то він заповнюється в середньому наполовину, тому стосовно інвентарю, потрібного рекламодавцям, не мало би бути якихось суттєвих проблем. Але я не виключаю, що низка рекламодавців у разі зниження показників каналу можуть обговорювати перегляд обсягів розміщення. Поки що таких прецедентів у нас немає». У випадку К1, за його словами, сейлз-хаус має погоджену цінову політику з рекламодавцями. «Канал не заповнюється на максимальному рівні, а отже, в нас з’явиться ще додатковий інвентар. Станом на сьогодні у низки каналів, які конкурують із нашими, не дуже хороша ситуація з показниками. Вони перезаповнюються, і, ймовірно, на К1 прийдуть ще ті рекламодавці, які зараз не можуть узяти потрібні рейтинги на інших каналах», - каже він.
 
Нагадаємо, народні депутати Микола Томенко та Святослав Олійник звернулись до суду із скаргою на дії Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, яка дозволила каналам «Мегаспорт» та К1 обмінятись логотипами. Обмін логотипами на практиці означає обмін частотами двох каналів, хоча перший заступник голови Нацради Ігор Курус стверджує, що такого дозволу каналам його орган не надавав.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11593
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
дмитрий харьков
5696 дн. тому
УБРАТЬ МЕГАСПОРТ ИЗ ЭФИРА КОГДА ЕГО СМОТРЯТ ПО 3-4 ГОДА ЭТО {CENSORED} С ИНТЕРА И НАЦРАДЫ
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду