Програми НТКУ і НРКУ отримали премії імені Івана Франка

19 Серпня 2008
24232
19 Серпня 2008
18:03

Програми НТКУ і НРКУ отримали премії імені Івана Франка

24232
Програми НТКУ і НРКУ отримали премії імені Івана Франка

Учора, 18 серпня, під час ІУ Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку в Українському домі було оголошено цьогорічних лауреатів премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Як повідомляється, премія присуджується у чотирьох номінаціях: за найкращу публікацію у друкованих ЗМІ, за найкращі твори у телевізійній та радіомовній сфері та за найкращу наукову роботу в інформаційній сфері.

Всього на Конкурс було представлено 44 роботи від 12 авторів та 5 авторських колективів із 10 областей та регіонів (Київ - 6, Чернівецька область - 1, Запорізька область - 1, Вінницька - 1, Івано-Франківська - 2, Рівненська область - 2, Волинська -1, Львівська-1, Донецька-1, Закарпатська область-1).

У першій номінації («За найкращу публікацію у друкованих засобах масової інформації») переможцем став Дмитро Іванович Миронюк - журналіст, науковий редактор газети «Ва-Банк», м. Чернівці за книгу «Симона Петлюри «Слово»- видавничий дім «Букрек».

У номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» премія Івана Франка присуджена Наталії Михайлівні Бариновій та Наталії Олексіївні Зозулі, м. Київ, НТКУ, за документальний фільм «Після прем'єри – розстріл»

У номінації «За кращий твір у радіомовній сфері» премія імені Івана Франка присуджена авторському колективу радіопрограми «Мить історії» на НРКУ – автору і ведучому, доктору історичних наук, професору Юрію Івановичу Шаповалу, режисеру Тетяні Іванівні Войцещук, редактору Василю Івановичу Бирзулу, м. Київ.

У номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» премію імені Івана Франка присуджено Володимиру Вікторовичу Брадову і Алімжану Абдуловичу Садєкову, м. Донецьк, за монографію «Управление предприятиями печатных СМИ: маркетинговый подход».

 

Згідно положенню про премію, премія імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності присуджується щороку авторам нових оригінальних публіцистичних творів у галузі інформаційної діяльності, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Твори мають бути опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття премії.

Премія присуджується щорічно до дня народження Івана Франка – 27 серпня у розмірі двох тисяч гривень кожна за рахунок коштів, передбачених на цю мету в державному бюджеті.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24232
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду