Відкритий лист ведучої телеканалу «Рада» Вікторії Федоренко

17 Липня 2008
26187
17 Липня 2008
12:26

Відкритий лист ведучої телеканалу «Рада» Вікторії Федоренко

26187
Відкритий лист ведучої телеканалу «Рада» Вікторії Федоренко

На телеканалі «Рада» триває конфлікт. Як уже повідомляла «ТК», суть його полягає в тому, що заступник директора ДТРП ВРУ Світлана Глушенок закрила програму «Запитують виборці», мотивуючи це низькою якістю телепродукту. Автор та ведуча програми Вікторія Федоренко з цим не згодна. Перебуваючи зараз на лікарняному, вона ще раз звернулася до «ТК» по допомогу, вважаючи закриття програми «грубим порушенням авторських прав та умисним перешкоджанням професійній діяльності». «Детектор медіа» чекає на коментарі другої сторони конфлікту.

 

До редакції ТК зателефонувала Світлана Глушенок, заступник директора ДТРП ВРУ, і попросила поінформувати читачів про те, що конфлікту на ТК «Рада» немає. З 14 липня пані Федоренко перебуває у відпустці.

 
Шановна пані Наталя! Колеги!
 
Звертаюся до вас із проханням розглянути та по можливості допомогти вирішити конфліктне питання, що виникло у колективі ДТРП ВРУ. 27 червня 2008 року несподівано в усній формі було повідомлено про закриття моєї авторської телепрограми «Запитують виборці» за листами глядачів на парламентському телеканалі «Рада». Ця програма зворотного зв’язку, започаткована 2006 року, була однією із реальних можливостей звертання виборців до народних обранців із нагальних життєвих питань та ефективного реагування на листи громадян. Темою програми, приводом для підготовки якої був лист багатодітної матері з Івано-Франківської області, були проблеми безробіття в Україні. Виходячи суто з особистих уподобань, перший заступник директора ДТРП Глушенок Світлана, яка ставиться до багатьох працівників упереджено, не дозволила видати підготовлену програму в ефір, запланований на 28 червня 2008 року.
 
Тим часом, участь у програмі взяли представники різних політичних сил, народні депутати України Михайло Папієв, Андрій Павловський, директор Державного центру зайнятості Володимир Галицький. Зокрема, народні депутати в цій програмі коментували заяву Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко від 25 червня про зниження рівня безробіття на 17%, а також пообіцяли розібратись і допомогти у непростій життєвій ситуації дописувачці Ганні Костюк.
 
Не навівши мені істотних аргументів, Світлана Глушенок заборонила вихід програми, зігнорувавши її учасників та актуальність і злободенність матеріалу. Натомість – певне, після звернень глядачів – через тиждень, за її розпорядженням, мою програму «перекроїли» і в ефір 4 липня в репортажі іншої журналістки вийшли лише окремі фрагменти. Викинуто на смітник листа дописувачки та коментарі представників Державного центру зайнятості, зокрема інтерв’ю Володимира Галицького про відкриття інтернет-порталу «Труд» для безробітних так і не потрапило до ефіру.
 
Я можу назвати те, що відбулося, грубим порушенням авторських прав та умисним перешкоджанням моїй професійній діяльності. Тим більше, що впродовж тривалого часу я чую від заступника директора погрози про моє скорочення під приводом ліквідації посади ведучої у штатному розписі телекомпанії. Про існування нового штатного розпису колектив знає тільки з чуток, жодних документів не оприлюднено, запровадження нового розпису є предметом маніпулювання і тиску на невгодних. Вважаю, що такий тиск чиниться на мене особисто і «жертвою» цього періодично стає моя авторська програма, вихід якої з 2006 року вже не вперше тимчасово припинявся.
 
Раніше ані мій досвід (8 років роботи в прямому ефірі Першого національного в якості ведучої новин, ведення телевізійних марафонів, авторських програм), ані вміння готувати програми не викликали сумнівів. Працюючи в ДТРП ВР, я розробила і, в міру своїх можливостей, почала впроваджувати в життя концепцію соціальної програми, яких в ефірі парламентського каналу відверто бракує.
 
Аж раптом Світлана Глушенок виказує повне незадоволення і розпоряджається зняти готову програму з ефіру. Складність ситуації взагалі полягає в тому, що ефірну долю програм та їхнього ведення нині заступник директора вирішує одноосібно, без аргументів, криком, на емоціях. По суті, телекомпанія працює без чіткого плану, програми знімаються і ставляться в ефір хаотично, без творчого обговорення та колективної оцінки, або ж беруться для прокату з інших телекомпаній. Водночас мовлення телеканалу не надто багате на програми власного виробництва і досить часто, коли в засіданнях ВРУ оголошується перерва, на екрані стоїть технічна заставка, тоді як могли би транслюватися підготовлений телеканалом продукт.
 
Жанрово і за змістом програма «Запитують виборці» вигідно вирізняється з-поміж інших програм телеканалу «Рада». Відомо, якщо виникають претензії до художнього та публіцистичного рівня програм, існує чимало способів їх удосконалити і покращити. На моє глибоке переконання, в колективі є чимало компетентних і професійно підготовлених людей, які могли би сприяти поліпшенню програми, а не знищенню її.
 
Прошу вашого особистого втручання і захисту мене як автора та ведучої телепрограм соціального спрямування для відновлення моїх прав. Мене та моїх колег лякають звільненням, скасуванням існуючих посад, і я припускаю, що це відбувається всупереч існуючим нормам трудового законодавства. Невідомо, як складеться доля співробітників після оголошення штатного розпису. Зараз я намагаюся в телекомпанії відкрито захищати свої права, але, як кажуть, один у полі не воїн... Відповідні листи надіслала до керівництва парламенту, і з боку першого заступника директора Світлани Глушенок почався відповідний тиск на мене і моїх колег. Погрози, шантаж та грубі вимоги писати пояснювальні (щоб було за що зачепитись і винести мені догану) пані Глушенок довели мене до гіпертонічного кризу, що зафіксовано відповідним документом. Зараз я перебуваю на лікарняному, і мій стан здоров’я на її совісті.
 
З повагою та надією на захист моїх професійних інтересів,
Вікторія Федоренко, ведуча телепрограм Дирекції телерадіопрограм Верховної Ради України
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26187
Коментарі
40
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сокуренко Наталія
5673 дн. тому
Звернення співробітників парламентського телеканалу "Рада" Дорогі колеги! У цей день з особливим болем доводиться констатувати, що переслідування, погрози та залякування журналістів через їхню професійну діяльність за ті, роки, що минули після загибелі Гії Гонгадзе, нікуди не зникли. Прикро говорити, що у стінах парламенту, на телеканалі, що є його власністю, це набуло вкрай цинічних, потворних форм, і, нажаль, залишається безкарним і набирає обертів. Із повідомлень журналістського сайту "Телекритика" вам, шановні колеги, відомі факти відвертого, документованого переслідування журналістів нашого каналу, встановлення диктатури першого заступника директора Дирекції телепрограм "Рада" Світлани Глушенок, викладені журналісткою телеканалу Вікторією Федоренко у відкритому листі. Результатом її звернення до журналістської громадськості стало безпідставне та необгрунтоване закриття її авторської телепрограми "Говорять виборці", а внаслідок тривалого стресу доведення до хвороби журналістки. І сьогодні, незважаючи на стан здоров'я В.Федоренко, на її мобільний телефон надходять огидні образи та погрози - аж до фізичного знищення. Як і у випадку Г.Гонгадзе, це спонукало нашу колегу звернутися по допомогу до компетентних органів задля вжиття превентивних заходів. На жаль, випадок з В.Федоренко не був першим, і, судячи з перебігу подій у Дирекції, є не останнім у ланцюжку осіб, неугодних керівництву "Ради". Першою із жертв став відомий журналіст, відзначений багатьма державними нагородами та подяками, який з весни 1986 року був учасником ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, Валерій Макаренко. З численними порушеннями чинного законодавства його було планомірно усунуто з посади першого заступника керівника Дирекції. Внаслідок спланованих дій та переслідування з боку Світлани Глушенок, котра тепер обіймає його посаду і котра, починаючи переслідування В. Макаренка, ставила за мету його усунення та зняття посади свого конкурента. Всупереч залякуванням за В.Федоренко заступилась її колега Наталія Сокуренко, яка звернулась до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з листом, в якому намагалася привернути увагу цього органу до численних пор
Світлана Глушенок заступник директора Верховної Ради України
5684 дн. тому
Тепер нарешті дайте я скажу! Я завіряю вас усіх, я зараз стою міцно як ніколи. Не сподівайтеся мене не знімуть і ніхто мене не прибире відсіль. Не вірьте що замість мене хтось новий і луччий прийде, ходили вже і Марінка Сорока і Вовка Гаркавенко і інші мітили, і де вони? Нема їх і не буде на Раді, бо тільки я змогла усіх їх груддю подавить. Я луччая заступниця, за рік я встигла розібратись, кому давать, де взять і як нажать. Телеканал весь на мені тримається, Орловський давно отдихає.Мене всі в Раді знають, пожаліюсь і депутати зразу захистять. Вони мої любімінькіє, я часто так їх називаю, неправда ваша, що ругаюсь матом(тож до своїх калєг). А депутатам часто я давала - і студію, в відрядженнях і часто в кулуарах, мікрофон. А брала, як я брала, стільки брала, йой, йой, на ринке стільки б я не вторгувала! Цим тільки літом я за їх рахунок так віттянулася в Іспанії, да світ побачила, відчула заграніцу і хочу ще поїхать.Скоко ж тепер з них брать? За Прімєр лігу ,за студію,птрібно все підрахувать, помножить, поділить. За мной надьожная зайщіта і коло дуже блізкіх депутатів (перелічить їх бля чи ні...)О! я їх краще покажу,ніяк не звикну у мене ж своя студія і паріхмахєр, вже ж рік як влізла я в ефір.Мене ж уся країна бачить, всі пізднають, забудуть про Горицьку скоро і Андрощук, С.П.Макаренко - її я льогко кіданула. Дівчат ніколи у студію не посажу, часто мене порівнюють і гонять що я тупа і наче "дупа" на екрані. Шановні глядачі не пропустіть мої програми! Я довго так хотіла і такі стала ліцом канала. А вас народні депутати, я всіх люблю і жду! Не можу вже без дє... дебатів. Любімінькіє скоріш до мене в студію я ж за співпрацю, вас покажу й мене ж підтримайте. Навєкі ваша Світлана Глушенок.
Радник
5685 дн. тому
Компанія "Петрофь і Глушенківські" купує компромат на колег. Звертатися у Дирекцію.
Падруга Сакуренки
5687 дн. тому
Сакуренка хватить уже прятаться под чужими кликухами: Галина,журналистка. Ты лучче других на канале. И скоро спикер внимет твоим желаниям и поставит руководить тебя каналом. Ну хоть какаим-нибуть. А вот Свету Макаренко ты не трожь--ведь это она тебя, бездарь, нашла на задворках и взяла на работу, когда ты двух слов связать не могла.
журналист "Рады"
5689 дн. тому
Идти на работу не хочется. Такое настроение, как буд-то бы, тебя ежедневно окунают в помоях, потом, в течении дня, еще несколько раз плюют тебе в лицо. Как это все надоело. Сначала Светлана Павловна Макаренко превратила телеканал в психоневрологический диспансер, вливая по утрам каждому из своих подчиненных определенную дозу клофелина. Теперь Глушенок, убрав ее своими анонимками, продолжает раздавать журналистам пилюли да вставлять очистительные клизмы для профилактики ума. Был бы у нее этот самый ум в голове, а то все извилины расположены на сидалишних нервах... Главное, в ее "шакальих" методах руководства это рождение служебных записок, докладных, заявлений и т. д. Кто пишет их на своих вчерашних друзей, тот и деньги получает и снисхождения мадам, превратившую телеканал в свое подсобное хозяйство и выгребную теалетную яму. Для журналистов у нее существует каронная фраза: "хуй тебе в жопу". Заметьте, это уровень "парламентского руководителя". Сколько это будет продолжаться... Думаю недолго. Ведь и дураки бывает собственной жолчу захлебываются. А непотопляемые корабли пропадают в Бермудских триугольниках. Отольются тебе Светлана слезы и Валерия Макаренка, и Людмилы Бочек, и Аллы Бариш, и Людмилы Горицкой, и Виктории Федоренко, и Наталии Сокуренко, и Виктории Козачище и еще многих, многих людей, которых ты пыталась и пытаешся унизить и растоптать. Пора наконец-то обратить внимание спикера на подобные коментарии. Ведь в них 100% правды о тебе.
Наталія
5706 дн. тому
Хотілося б звернутися до пана спікера. Хіба йому не соромно за свій телеканал, на якому процвітають плітки, корупція і деспотизм з боку керівників-самодурів. Їх особисте життя мене не цікавить. Але, як виборець, на кошти якого ці паразити розплодилися, я маю сказати і своє слово. Арсеніє Петровичу! давно пора реарганізувати цей телеканал у єдину інформаційну систему із підпорядкуванням пресслужбі ВР України. Її керівник Вікторія Шведова швидко наведе лад будь де. А то виходить, що канал відпочиває разом із депутатами у той час, кому в Україні скільки цікавого і трагічного резонансу... Для відводу очей на каналі чергова група у складі одного телеоператора іноді здійснює зйомки сюжетів, які тут же відправляє у архів. Бо коли канал вийде у ефір це все не матиме сенсу. Канал має працювати, а не відпочивати разом із своїми керівниками по закордонам. Давно пора звільнити старого розпусника В. Зайчука, який дуже слабкий на жіночий пол. Такий слабкий, що навіть своїм розпорядженням дарує в особисте користування С. Глушенок державний транспорт. Пане спікеру, парламентський канал "Рада" це не тільки ваш імідж, а й обличчя. Подумайте у чому воно у вас нині заляпане та відітріться. Бо не за горами вересень, а конфлікт на каналі розгорається. Незабаром почнуть шукати усіх анонімщиків, які висловлювали свою думку на сторінках телекритики. Бог у поміч, окупанти.
Провидец
5714 дн. тому
Ребята!!! Если говорить о мастерстве о профессии и профессионализме, то Игорь Сторожук, о котором здесь вспоминают, на самом деле профессионал. Если он придет к вам, это будет на голову выше, чем то дерьмо,в котором вы все плаваете, другое дело, что он специфический человек, любит опираться на тупой предмет. В этой роли у него выступает Сережа Билоус, с которым они косили бабки еще на 1 Национальном телеканале.Потом Сережа по слухам проворовался на телеканале "ЕРА",откуда его сраным веником (деркачом) вымели. Сторожук не привык с чужими делится и не любит когда кто-то другой бабло ему таскает ,у него свой касир по жизни. Так вот в чем загвоздка - Игорек и Сережа как сиамские близнецы, друг без друга не могут. Поэтому, если придет один - сразу появится его двойник. Или Сторожук останется на своем прежнем месте ожидая когда Зайца уберут, а его тень придет к вам Генеральным.
Галина
5714 дн. тому
Моя близкая подруга работает на выше упомянутом телеканале. Видать кому - то действительно не выгодно ворушить это осинное гнездо, крышуемое сексуально озабоченным товарищем В. Зайчуком. Он не только на грехи С. Глушенок глаза закрывает, но и позволяет ей вольтничать с трудовым законодательством. Не угодных сотрудников увольнять, дискредитировать и подводить под статью. Приблеженным - платить по штуке баксов за счет примиального фонда. Моя подруга не однократно страдала от деспотизма этой бывшей торговки. О ее ненормативной лексике уже по ВР ходят анекдоты. Колония строгого режима могла бы иметь хорошего надзирателя. А если без шуток, то пора телеканалом заняться УБОПУ. Проверить за последние пять лет кадровый вопрос. Ведь мертвых душ на телеканале числилось куда больше, чем живых. Проверить транспортные расходы. Журналистам на съемки машину приходилось выбивать, большинство съемок обеспечивалось за счет депутатов, комитетов, политических фракций. Только за май месяц, С.Глушенок вместе с М.Орловским протранжирили в корысных целях аж 15 тысяч бюджетных денег. Свое добро на личную машину С.Глушенок дал В.Зайчук. Это спикер у нас может пешком пройтись... Работа телеканала Рада с приходом такого непрофесионала и самодура, как С.Глушенок не может иметь творческой перспективы. Пока среди его верхушки царит корупция, политическая проституция и полнейших хаос будет и текучка кадров и дальнейшие конфликты за право показать свою абсолютно непривлекательную физиономию в любом ракурсе. Речь идет о С.Глушенок. Света, а может ты всетаки успокоишся. Перестанешь тероризировать коллектив очередным разбирательством анонимок и угрозами СБУ? Ведь ты уже старая и некрасивая. И мужики у тебя все временные - приходящие и уходящие. Подумай о своей матершинной душе и покайся. За такую расскаявшуюся грешницу и Господь порадуется. А Вику оставь в покое, как и других, которым ты уготовила яму. Смотри - падать будет больно. И хорошо, если на задницу приземлишся, а не на голову.
ху-ух
5715 дн. тому
Ну , слава богу, можна хоч потайки зізнатися - і Глушенюк не дістане! -з такими менеджерами та організаторами Раді краще не зінмати табличку "технічне мовлення". У відгуках часто натякають на її вікову несвіжість, але, повірте, не від віку залежить порядність та інтелігентність людини.
камелия
5715 дн. тому
Дискусія розгорілася не на жарт. А найбільше зацікавила тих, кому приємно бачити, що вони всі в білому, а на Раді - клоака. Та, на жаль, надто багато схожого відбувається на кожному, навіть супер-комерційно-незалежному каналі. Якість продукту тримається на ефемерних поняттях - не підкріплена ні матеріально, ні технічно. Якщо не сваряться між собою, а начальство не принижує всіх та не материть - це вже рідкість для кожного українського каналу. Але хіба зміниться щось, якщо на Раді приберуть скандальну тітку Глушенюк? Хіба перестануть тоді принижувати інших журналістів - за віком та статтю, за майновою ознакою, за наявністю/відсутністю корисних зв язків? Вікторія! Щиро вам співчуваємо, одне тільки можна сказати - на інших каналах - те саме...
Андрій Ван Дальський (Михайлик)
5716 дн. тому
Merci, Госте, за комплімант! Це без іронії. Бо якщо мої появи в студії «РАДИ» можна перерахувати по пальцях, і ви мене запам’ятали, це вже «очень і очень». Ось тільки колег не чіпайте. «Мои друзья хоть не в болонии», але кожен працює за цілу редакцію. Проте, коли читаєш ваш коментар, виникає великий сумнів, що ви – «Гість» на «РАДІ»: занадто обізнані. Бачу, дискусії про майбутнє вітчизняного парламентського телебачення не виходить… А так, якийсь брудний і примітивний «радівський мєждусобойчик». Тож, користуючись можливістю, наданою «Телекритикою», вітаю Феліксівну з виходом на роботу після відпустки. Сподіваюсь, тобі, Наталко, буде чим розважитись, коли читатимеш усі ці «коментарі». Може й ти сюди якогось віршика вліпиш... Господи, до чего же скучно мы живем! А тому, пакую відеокамеру до рюкзака, і мерщій у гори. За понад 40 років туристського життя, як то кажуть, емпіричним шляхом збагнув одну прописну істину: чим вище у гори, тим чистіші не лише вода і повітря, а й люди. Нажаль, Печерських пагорбів це не стосується. Так само, як і «політичного Олімпу». P.S. Ася Комська, яка свого часу, мене, вже дорослого дядю, привела в журналістику, вчила: хоч рядок, написаний тобою, повинен мати підпис. Втім, це ази не лише професійної етики... За певних обставин, можна підписатися і псевдонімом. Бувайте здорові, ваш Андрій Ван Дальський…
Гість
5720 дн. тому
Пане Михайлику! Уже по тому, що ти підписався тебе можна поважати. Залишки совісті зараз така рідкість у наших колег, але краще б ти сховався за "ніком", тоді дискусія була б відвертішою.Бо тобі треба прогнутися перед Орловським і перед його біснуватою заступницею,та й перед Секретаріатом засвітитися: мовляв є здорові сили в цьому колективі. Незручно с тобою полемізувати, ображати тебе як людину не хочеться, але правду сказати хочеться, аж язик свербить. Зрозумій є людська порядність, а є високий професіоналізм, одне з іншим не завжди вживається.Я до тебе як до людини не маю прентензій. Але на екрані - ти особа публічна і я, як глядач хочу бачити не красування тільки такого собі Михайлика, а змістовні програми з профі-ведучим, який не мозолитиме мені очей своєю вайлуватістю і сірістю.Дивлячись на тебе думаєш як би ти гайки крутив на заводі. Це перше що спадає на думку, де краще застосувати твої здібності. Погодься цього не скажеш про С.Шустера, А.Мазур О. Герасим'юк А.Куликова. Такі як ти сірячки, можуть жити хіба що на такій же застійній Раді.Ти ж і сам себе не можеш уявити на іншому каналі? навіть на таких занюханих як УТР чи КДТРК, тобто твоя ринкова ціна і твоїх колег нижче плінтуса, порівняно з тими людьми які дійсно роблять телебачення , і не ображайся, бо тебе взяли на роботу такі ж сірі і нікчемні "професіонали"типу Орловського і його заступниці, щоб не мати конкурентів і тому зарплату яку вам платять, можна вважати ще й надто високою враховуючи" убитий" рівень каналу. Я сумніваюсь, що якби тобі платили бодай пару тисяч баксів,ти змінишся чи хоча б у дзеркало заглянеш перед тим як іти в ефір. Тому не сміши людей своїми пасажами, бо вони на відміну від тебе дивляться телевізор.
Адвокат
5721 дн. тому
Читаю и удивляюсь, насколько у нас люди необразованные.Я бы на месте Федоренко не тратил бумаги на открытые письма, а сразу подавал в суд, как минимум 3 статьи этой Начальнице светит,чтоб не повадно другим было.А то так называемые продюссеры обнаглели, не знают границ.Возомнили, что это их шаражкина контора. Пользуясь тем что в Верховной Раде - бардак,они дуреют от бесконтрольности,безделия и чувства собственной власти. Это был бы показательный процес, учитывая, что коррупция на этом канале процветает. Удивляет почему наша доблестная Телекритика не умничает на эту тему.Это же видно и всем известны теневые схемы.Наверное пока никому не выгодно ворошить это гнездо.
Бывалый
5721 дн. тому
А где же коллектив, что же колеги молчат и терпят Глуню, видно Глуня их так затравила, что языки в одном месте позастревали. Наивные они думают, что до них очередь не дойдет, Глуня до них не доберется. Примитивы! Она на Федоренко тренируеться, как их всех потом вытравливать оттуда. Как в крольчатнике сидят, жуют капусту. В этом вся гнилость этой компании, которую подбирал Орловский, взяв на свою голову и Глуню. Она его киданула первой, вместе со Светланой Павловной.Они тоже верили что у них не будет врагов и молча жевали свое - но, увы закон тайги.
Андрій Михайлик
5724 дн. тому
(Далі) Зрештою, парламентський телеканал «РАДА», його політична незаангажованість (бо у Верховній Раді України представлені різні політичні сили і про усі ми просто мусимо розповідати виважено і об’єктивно) має унікальні можливості для практичного відпрацювання на його базі ідеї створення громадського (суспільного) телебачення. P.S. Маньяку ТВ & Co: Сумно, що можливість дискусії про майбутнє вітчизняного парламентського телебачення, яку надає «Телекритика», зводиться до банального, даруйте, «онанімного» копирсання у чужій брудній білизні.
Андрій Михайлик
5724 дн. тому
Згоден. Яскравих особистостей на каналі бракує. А де вони, у нинішньому вітчизняному телепросторі, сучасні Тетяна Цимбал, Тамара Стратієнко? Та й та ж Світлана Макаренко. Нарешті її згадали в коментарях . Колеги по «РАДІ» знають, я не завжди погоджувався з тим, що і яким чином робила Світлана Павлівна на каналі. Але саме Вона, разом з Миколою Орловським (згадайте його «Актуальну камеру», УТН) переконали тодішнє керівництво ВР, і створили унікальний на пострадянському медіапросторі (попри усі мінуси, які притаманні нинішній «РАДІ») парламентський телеканал. Таких реалізованих проектів у світі не так вже й багато. Канал специфічний. І це обумовлює його аудиторію. Вона не може бути такою масовою, як, скажімо, у «плюсів», «обезлюдненого» «Інтеру», чи, навіть, Першого національного. В першу чергу, мовлення «РАДИ» зорієнтоване на людей, які приймають рішення. Йдеться не про так званих «галстуків» - управлінців будь-якого рангу (хоча вони просто змушені дивитися "РАДУ"), а про широкий загал людей з активною життєвою позицією, яких цікавлять інформаційні першоджерела. У тому числі і пряма мова парламентаріїв, урядовців, інших представників влади, зокрема й місцевої. Напевне, одним з пріоритетів розвитку мовлення парламентського телебачення, має стати відображення на каналі точки зору на події і проблеми (і не лише столичні) мешканців різних регіонів країни. Останнє особливо важливо. Таким чином телеканал відіграватиме ще одну визначну функцію – стати медіа-містком не лише у площині «влада – громада», а й «регіон – регіон». А висновки з побаченого, як діяти, кого і що обирати, глядачі робитимуть самі. І ще, про наболіле. Мовлення «РАДИ» – лише дзеркало, у якому відбивається, в першу чергу, діяльність законодавчої гілки влади. Краще запитайте, який бюджет каналу, яка увага керівництва до парламентського телебачення. Для прикладу, один з колишніх спікерів, коли був при владі, неодноразово зустрічався з колективом «Голосу України» - іншого органу ВР. З колективом «РАДИ» - жодного. А як зараз? Здогадайтеся з трьох разів. Зрештою, парламентський телеканал «РАДА», його політична незаангажованість (бо у Верховній Раді України представлені різні політичні сили і про ус
Маньяк ТВ
5725 дн. тому
Будете смеяться, но у меня телик включен на этой Раде, про че тут пишут, постоянно. Смотрю по принципу где больше идиотов. На 5 есть брюнетка - злая как шельма, я только ее и смотрю. На Первом, Бориську- глупая и смешная. На Интере Гомонай, редкое убожество наверно задрала своего муженька Андрея Шевченка своим желанием быть звездой. Зато на этой Раде полный фарш.Эта алкоголичка Глущенок, (ей даже грим и пластилин не помогает) к тому же хромая на один глаз, толстый один-фамилию не помню, два "голубца"- (один точно, другого не пробовал).Одна черненькая- ничего, с перепуганными глазками. Почему то, они все там перепуганные. Канал напуганых идиотов. Ну одну Горицкую можно было смотреть, она достойно заменила Светлану Макаренко (только щель небольшая между зубов) Короче прикольный канал одни любовници(ки) - криворожи (т.е. лица) канала - Рады.
Знаток
5726 дн. тому
Скоро друзья гром грянет. Осенью. Будет крупный корупционный скандал.Сеня еще и не подозревает откуда тучи. Сторожучок незря усами шевелит, как таракан. Глаз не Раду давно положил, коль на 1 Национальном не получается. У него верные друзья полукровки. Граф де Билоус (мешок с баблом таскал за Игоьком) Что не спросишь, ответить сам не может не посоветовавшись,только дуеться и мычит вот-вот канализацию сзади прорвет. Еще один деятель Шаров, который бизнес начинал тем, что воровал служебные магнитофоны из тумбочек колег радистов (Канишевского, Савелия). Веселая компания собирается . Так что берегите колеги Светку она хоть и недалекая, пропитая, матерится как сапожник но по сравнению с этим шоблом... Конечно в ефир ей лезть противопоказано всетаки возраст. К тому же интелигентности ноль, жалко смотреть,как она тужиться, спотыкаясь на словах и банальности выдавливает,но всеравно приберегите ее.
Бомж
5726 дн. тому
Ржу нимагу)))
спостерігач
5726 дн. тому
Вже декілька днів стежу за коментарями. Приємного мало. Хоча правди багато. Про нездорову ситуацію в колективі чутками "земля повниться". І причиною цьому є неадекватна поведінка керівництва ТК пані Глуші. Дивно, що такій недалекій особі доручили таку відповідальну посаду. Неодноразово чув, що основою її спілкування зі своїми підлеглими є погрози, приниження та матюки. Чому до цього часу колектив не об"єднається і не висловить "імпічмент" такому горе-керівнику? Чому ще і досі спить той лідер, який дасть достойну відсіч "деспоту в спідниці? Колективе, чого чекаємо? Не втрачайте нагоди. Час розплати настав. Я вірю, в те, що справедливість "восторжествуєт" і добро переможе зло!!!!!!!!!!!
Народний Депутат
5727 дн. тому
Чоловіки побережись, від Галушки не сказись!
Небайдужий Радик
5727 дн. тому
Ясно як день, що бабушка-Галушка буде цькувати любу програму своїх же радиків і поїдати і Виборців і Замкнені кола і Дипломатичні світи. Галушці потрібно швидше зрубати капусту на своїх примітивних прожектах типу "Прімєр-Ліги".Та радівська Галушка іще та Галушка бо ні писати, ні керувати ні компом користуватись не вміє, а ІНЕТ плутає з іншим словом...А відгавкуватись від діставшої Телекритики треба.Дала фас своєму блюдолизу-офіціанту навчитись писати,оволодіти не тільки нею а й Інетом і спихати сюди брудні відгуки про Федоренко,Орловського і т.д. Цей писака посіпака режисерьСЕРЬ-СЕРЬ ії Прімєр-Ліги та відеокомпроматів на депутатів - Геньок Пєтров-Водкін. Разом п'ють, разом сплять, разом капусту депів ділять, разом дерьмєцом-с радиків поливають. ГЕНЬОК! як мужик мужику- скажи, чи в ІНЕТІ напиши - а у бабушки ГАЛУШКИ, що не така як у всіх "галушка"!?!
Свідок очевидного і неймовірного
5727 дн. тому
Сидів,спокійно тєлік я дивився,розніжено я клацав пультом, аж раптом на екрані бачу "Ге". Здригнувся, роздививсь - та повне "ГЕ", а поряд декілька нардепів - оторопів, що за канал, чия ж програма, "Парламент" опізнав, з С.Глушенок - оце бридота! І лізе в Раду на ТБ така Гидота.
зайчик
5727 дн. тому
Глунюк - радистка Кет - передача грошенят з кулуарів до Орла. Ну и т.д. Арсенія петровичу! Та у Вас там клоака! Приведіть наршті професійних журналістів. Це ж стидобище - і вже скільки років! Чи і справді Глуша всіх тримає...
Роман
5728 дн. тому
Бачив програму Вікторії щодо проблем гуртожитків. Сподобалося: актуально, професійно. Такі програми - це міні-фільми, це як інструкції для людей, які зіткнулися з подібною проблемою. Це важливо, особливо для "глибинки". Ось такі передачі варто було б записати на один диск, передати їх місцевим телеканалам безоплатно для подальшого показу. Це соціально важливалива інформація. На мій погляд, одне із завдань ТК "Рада" - поширення саме такої соціально важливої інформації. На жаль, покриття ТК бажає бути кращим в Україні. Щодо поліпшень... Удосконаленню нема межі. Це завжди процес. Звичайно, ТК нудний. Але є спроби його оживити.І Вікторії це вдається.
Журналіст
5728 дн. тому
Віктоя Павлівна Федоренко відома у колі журналістів, ведучих різноманітних програм, переважно культурницького, аналітично-інформаційного, а тепер і громадсько-політичного та соціального спрямування. Вона - серед організаторів роботи з людьми, з листами глядачів і читачів, зрештою, має неабиякі чудові акторські здібності, працювала як диктор телебачення, красива і зовні, і душею, прекрасно тримається з людьми у щоденному спілкуванні, захоплююча на екрані, - і в записі, і в прямому ефірі. Та й добра, дбайлива мама двох гарненьких і ловкеньких діток - дівчаток. (Жаль, що не моїх!). З цікавістю читав її кілька розмов із кореспондентами у пресі, а на екрані телевізора, певен, не знайдеться більш толерантної і галантної ведучої. Вона має тонке сприйняття нашої, як колись казали, складної і суперечливої дійсності, а тепер тим паче... Шкода, що тримають таких, як ото та "заступниця" (кого й чого?). Не хочеться таких називати на ім’я, бо воно їй не пасує, а от призвище - підозріле... Шанувальники блискучої української класики знають, що людину, котра й мухи не обідить, як це Микола Задорожний у п’єсі великого Каменяра Івана Франка "Украдене щастя", можна довести до того ( абисте знали!), - братиме сокиру та рубатиме шандарю... Михайлові груди... Вікторія - дюймовочка на вітрах нашої сьогоденної історії. Таких людей треба берегти і леліяти. А тих, хто заважає нашій журналістській праці - треба прибрати. Адже є законодавство, що має захищати таких, як Федоренко, є вище керівництво, котре хай дбає за чудових своїх працівників, як це Вікторія Павлівна - щирого серця людина. А ті, хто крутить людьми і світом, хай відійдуть, не вони творять, а тільки шкодять загальнонаціональній справі, псують нерви, гроблять наше здоров’я. Підтримаймо Вікторію - Переможницю наших чуттів і дум!
Кор.
5728 дн. тому
Да видно, что старая закомплексованная шизофреничка Глушенок почему то убеждена, что она Звезда и должна быть одна, и тупо вытравливает всех женщин с телеканала, чтобы не было сравнения. Вы видели ее пропитую рожу вблизи, любой стоко не выпьет, а отборные маты, которыми она, говорят, кроет подчиненных. Кто эта алкоголичка, которая правит телеканалом, увольняет людей, кто же ее все таки держит?
Делок
5728 дн. тому
Да никто эту зарвавшуюся дуру Глушенок не тронет,через нее такое БАБЛО моют,недаром Орла подвинули и не трогают,уже наелся и знает много.Мне один корефан рассказывал,дело уже варится.Сторожук в этом спец, подсиживает Зайчука, прижмут к стенке "Цифрами" и "Фактами",чтобы быстрей на пенсию ушел.Еще говорят что у Глушенок, кроме охранников,помошников депутатов и самих нардепов еще и шурон-мурон с Зайцем, она их всех за одно место держит и уверенно себя чуствует.Иначе непонятно, канал- ОТСТОЙ ПОЛНЫЙ, еще примитивнее чем при Орле, а Глушенок "ЗВИЗДА"!!!??? Улеет.Чи керівники Верховної зради канал не дивляться?
Оксана
5728 дн. тому
В этом дерьмеце единственный луч света в темном царстве - человеческое обаяние и творческие поиски Виктории. А чиновники - эта науськанная на "хвать" порода невыводима. Этакое вселенское зло
колега
5728 дн. тому
Пані Федоренко, на жаль, програму вашу жодного разу не бачила, але прочитала листа і просто здивувалася: ви оголосили свій послужний список і вважаєте себе фаховою журналісткою, а пишете, даруйте, з помилками.
!
5729 дн. тому
Шелест бабла ....шшшшшшш.... це не так просто! От народ і казиться...
Земляк
5729 дн. тому
Я не знаю, хто така Глушенок і хто така Федоренко. Але поки вони не звільнять займані крісла, я Телекритики читати не буду!
валерій
5732 дн. тому
Скільки керівництво ВР може це спостерігати - програмне наповнення ТРК "Рада". крім простих трансляцій не витримує ніякої критики. Звичайно - причина у повній відсутності професіоналізму кадрового складу. Я не кажу про тееоператорів та режисерів. а от журналістів. так званих ведчих та директорів і їхніх заступників треба давно попросити звільнити місця і оголосити конкурс для більш професійних людей. Ви навіть не уявляєте - чим вони там займаються. Ветерану сцени - керівнику ТРК "Рада" давно треба піти на пенсію та залишити у спокої цей багатостраждальний канал. А то тма як тільки почують, що керівництво ВР хоче когось із журналістів з каналів запросити - так такі інтриги починаються. п.Федоренко та п.Глушенок варто б підняти свій і професійний і культурний рівень - подивитись критично на те, що вони роблять в ефірі. Невчже це витримує критику - навіть у порівнянні з не найрейтинговішими каналами? ні!
Кукринікса
5732 дн. тому
Ці тьотки з ВР-ТБ - варті одна одної. Федоренко - просто тупа баба, якій давно пора на пенсію. Бабло не поділила з Глушенючкою. ТК багато терендить про джинсу, а саме на цьому каналі вона процвітає махрою. Нардепи шоб поторгувати своїми свинячими рилами непогано відстьогують тьоткам з мікрохвонами. А ті ще й як прирівняні до держслужбовців пенсію хотять прилічну. Дивуюся з ТК, що так оперативно публікує брєд старої кобили від прогнилої наскрізь дуполизки. До речі, а чим промишляє кондом Орловський? Може Дуся знає щось про цього заслуженого діяча?
5732 дн. тому
Понабирали "журналистов"! Научитесь быть профессионалами в своем деле, потом письма пишите! Естественно с вашей тупостью нужно как то бороться!
Депутати
5732 дн. тому
А що? Федоренко хіба вже журналістом стала?!
Депутат
5732 дн. тому
А ты {CENSORED} редкосная, Федоренко!!!
5732 дн. тому
А каналец-то {CENSORED}. Ничего не делают. Эти тетьки-булошницы типа Глушенок - как Салтычихи сидят и никому не дают работать. Так что их надо реорганизовать да нормальных людей с телеканалов туда привести на работу. а так никакого продукта не будет.
Жорж Велосипедов
5732 дн. тому
А чего она на "ликарняному"? Больна? Так пусть лечится, а не прогуливает работу со своими "видкрытымы лыстамы"! Взяли моду, как проштрафился или шлангонуть по частной необходимости - сразу "ликарняный" покупают. Значит много вам работодатели платят, нужно меньше платить, чтобы меньше наглели своими "видкрытымы лыстамы", а на "ликарняный" ходили лечиться, а не интриги разводить.
Дмитрий
5733 дн. тому
А проглраммка-то дерьмо редкостное!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду