«Сіті» отримав ліцензію на супутникове мовлення, а «Інтеру» скасували попередження

17 Липня 2008
27876
17 Липня 2008
11:24

«Сіті» отримав ліцензію на супутникове мовлення, а «Інтеру» скасували попередження

27876
«Сіті» отримав ліцензію на супутникове мовлення, а «Інтеру» скасували попередження
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 16 липня ухвалила рішення про видачу ліцензії на супутникове мовлення телеканалу «Сіті» (супутник Amos 2). Програмна концепція каналу є тотожною з концепцією ефірного «Сіті».
 
Власниками каналу, згідно з ліцензійною документацією, є ТОВ «Підприємство з іноземними інвестиціями за участю українського капіталу «Фірма Атек – 95», м. Київ – 7,8%; ТОВ «Укрпромторг-2003» – 92,2%.
 
Також Нацрада задовольнила заяву телекомпанії «Інтер» (АТЗТ «Українська незалежна ТВ-корпорація») про зняття санкції (попередження). Нагадаємо, попередження «Інтер» отримав після позапланової перевірки (рішення Нацради від 23.04.2008), в ході якої було зафіксовано порушення закону про рекламу (анонси фільмів із елементами агресії в «дитячий час»; перевищення частки реклами). Зняттю санкції передувала повторна позапланової перевірки, яка засвідчила, що зазначені порушення компанія усунула; ще одна перевірка, згідно з рішенням Нацради, очікує на телеканал протягом місяця.
 
«Інтер» – це перший мовник, який скористався новим положенням Нацради про зняття санкцій.
 
Згідно з іще одним рішенням Нацради, в новому сезоні зазнає змін ліцензійний бланк. Відтепер «добірка музичних творів» (в ліцензіях радіокомпаній) та «фільмопоказ» (у ліцензіях телекомпаній) буде виведено в окрему жанрову категорію (раніше ці жанри фігурували в категорії «Інше»). Відтепер категорія «Інше» включатиме лише анонси, рекламу, елементи оформлення ефіру, телеторгівлю.
 
Це було останнє засідання Нацради перед відпусткою. Наступного разу регуляторний орган збереться 27 серпня.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27876
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду