Колегія Держкомтелерадіо розглянула стан інформаційного простору Криму

30 Травня 2008
10432
30 Травня 2008
09:47

Колегія Держкомтелерадіо розглянула стан інформаційного простору Криму

10432
Колегія Держкомтелерадіо розглянула стан інформаційного простору Криму

На черговому засіданні Колегія Держкомтелерадіо розглянула питання «Про стан інформаційного простору Автономної Республіки Крим». Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

«Останнім часом проблеми функціонування інформаційного поля Криму та його повноцінного наповнення контентом вітчизняного виробництва поглиблюються і викликають занепокоєння» - говориться у повідомленні. Колегія зробила висновок, що «територія півострову перебуває під потужним інформаційним впливом сусідніх країн. На території автономії проводяться інформаційно-психологічні кампанії, які дезінформують суспільство, несуть загрозу територіальній єдності країни, стоять на заваді проведенню державної політики у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції». Гострою проблемою є також «недостатнє функціонування української мови» – на сьогодні норми мовного законодавства на півострові не виконуються. На засідання прозвучало занепокоєння недостатнім рівнем володіння українською мовою та мовами національних меншин півострова кримськими журналістами.

 

Колегія наголосила, що стратегічним завданням розвитку інформаційної сфери є впровадження цифрового мовлення. Водночас, враховуючи те, що перехід телерадіомовлення Криму на цифрові стандарти заплановано на 2010 рік, ближчим часом необхідно ввести в експлуатацію багатопрограмні мікроретранслятори. У зв’язку з цим, колегія підтримала спільну ініціативу Держкомтелерадіо, Нацради з питань телебачення і радіомовлення, Мінтрансзв’язку, Нацкомісії з питань регулювання зв’язку, Українського державного центру радіочастот внести зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України. Це має дозволити здійснювати присвоєння радіочастот радіоелектронним засобам аналогового телевізійного мовлення у відповідній смузі частот, а такощ провести ліцензування каналів мовлення з використанням мікроретрансляторів у населених пунктах Криму та забезпечити вихід в ефір українських телеканалів до впровадження цифрового телебачення.

 

Колегія також звернула увагу на необхідність негайного вирішення питання забезпечення власним приміщенням Всеукраїнського інформаційно-культурного центру в Сімферополі, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати на державному підприємстві «Видавництво «Таврія».

 

У рішенні колегії, зокрема, вказано на необхідність врахувати при підготовці проекту Концепції національної інформаційної політики питання розвитку медіасфери та забезпечення інформаційної безпеки в АР Крим. З конкретних заходів у повідомленні виділено такі: «вжити заходів до збільшення частки теле- та радіопрограм українською мовою власного виробництва ДТРК «Крим» та Севастопольської РДТРК до 50%, починаючи з 2009 р; збільшити обсяги радіомовлення на мережі УР-3, починаючи з ІІІ кв. 2008 р, на 221 год., у разі внесення відповідних змін до Державного бюджету на 2008 р. Севастопольській РДТРК також належить почати випуск власних циклових україномовних передач для дітей та юнацтва, починаючи з 2009 р».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10432
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду