Золоту пальмову гілку Каннського кінофестивалю отримав фільм «Між стінами»

26 Травня 2008
18076
26 Травня 2008
11:04

Золоту пальмову гілку Каннського кінофестивалю отримав фільм «Між стінами»

18076
Золоту пальмову гілку Каннського кінофестивалю отримав фільм «Між стінами»
На кінофестивалі в Каннах Золоту пальмову гілку отримав фільм «Між стінами» (Entre les murs) французького режисера Лорана Канте. Про це повідомляє «Корреспондент».
 
Фільм «Між стінами» розповідає про повсякденне життя молодої вчительки французької мови в коледжі для неблагополучних дітей. «Ми хотіли зняти фільм про сучасне французьке суспільство, складне, різношерсте, багатобвріне», – сказав володар Золотої пальмової гілки, приймаючи головний приз фестивалю з рук відомого американського актора Роберта де Ніро. 
 
Ґран-прі фестивалю відзначений  фільм Ґоморра італійця Маттео Ґарроне, що оповідає про калабрійську мафію. Ще одна італійська картина Il Divo відмічена премією журі. Премію за найкращий сценарій отримали брати Люк і Жан-П’єр Дарденн за Мовчання Лорні.  
 
Пальмової гілки за найкращу чоловічу роль удостоєний Бенісіо дель Торо за виконання ролі революціонера Ернесто че Ґевари в чотиригодинній картині Стівена Содерберґа під назвою Че. Найкращою акторкою визнана бразилійка Сандра Корвелоні за головну роль у фільмі Вальтера Сейлса і Даніели Тома Linha de Passe.  
 
Турок Нурі Білж Сейлан з сімейною драмою «Три мавпи» отримав приз за найкращу режисуру. 
 
Раніше більшість учасників міжнародного Канського кінофестивалю заявляли, що цього року серед представлених фільмів немає світових шедеврів. Тому кінофорум досяг 20 травня своєї середини без явного фільму-фаворита.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18076
Читайте також
05.12.2007 14:29
Петро Бурковський, Сергій Черненко
для «Детектор медіа»
10 969
27.04.2007 16:29
для «Детектор медіа»
7 154
17.04.2007 17:18
для «Детектор медіа»
7 172
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду