IFJ вимагає повного розслідування загибелі Тараса Процюка

20 Травня 2008
14398
20 Травня 2008
11:27

IFJ вимагає повного розслідування загибелі Тараса Процюка

14398
IFJ вимагає повного розслідування загибелі Тараса Процюка

Міжнародна федерація журналістів (IFJ) закликала Сполучені Штати Америки провести повне й незалежне розслідування обставин загибелі в квітні 2003 року в Іраку двох іноземних журналістів - українця Тараса Процюка й іспанця Хосе Коусо.

 

Приводом цієї заяви, як повідомляє «Німецька хвиля», стала поява нової інформації про те, що смерть журналістів могла бути невипадковою.

 

Так, минулого тижня в Інтернеті з'явилася заява сержанта армії США у відставці Едрієн Кінн. Кінн стверджує, що бачила таємні документи американської армії, у яких однією з цілей був готель «Палестина» в Багдаді.

 

Нагадаємо, під час війни США в Іраку саме там були журналісти. 8 квітня 2003 року по готелю вистрілив американський танк, внаслідок чого загинув телеоператор агентства «Рейтер», українець Тарас Процюк і його іспанський колега.

 

США проводили розслідування інциденту і дійшли висновку, що йдеться про нещасний випадок.

 

Міжнародна федерація журналістів вважає, що нова інформація ставить це під сумнів.

 

Як повідомив генеральний секретар базованої в Брюсселі організації Ейден Уайт: «США повинні узяти на себе відповідальність. Ми вважаємо, що це можливо лише за умови проведення повного і незалежного розслідування. Досі США виступали проти залучення до нього міжнародних організацій. А це дає підстави припускати, що США щось приховують».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14398
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду