Нацрада видала ліцензії на супутникове мовлення чоловічому каналу Q-ТБ та регіональному НТА і перенесла питання про п’ять ліцензій AV-TV

14 Травня 2008
25240
14 Травня 2008
16:57

Нацрада видала ліцензії на супутникове мовлення чоловічому каналу Q-ТБ та регіональному НТА і перенесла питання про п’ять ліцензій AV-TV

25240
Нацрада видала ліцензії на супутникове мовлення чоловічому каналу  Q-ТБ та регіональному НТА і перенесла питання про п’ять ліцензій AV-TV
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 14 травня видала ліцензії на супутникове мовлення каналу  Q-ТБ (проанонсований СТБ нішевий телеканал «для молодих чоловіків», вихід якого заплановано на вересень).
 
За умовами ліцензії в ефірі каналу має бути 100% україномовного продукту. Сигнал каналу буде кодованим (тільки по Україні) до залагодження питання з авторськими правами на решту країн поширення сигналу супутника.
 
Канал зареєстрував «ТОВ «Хмарочос-медіа», власником/засновником якого є громадянка України Савенко Антоніна Миколаївна (100%). Голова редакційної ради – Анатолій Максимчук (головний юрист СТБ); генеральний директор Q-ТБ – Володимир Бородянський (гендиректор СТБ). 
 
Регіональний мовник НТА (Львів) також отримав ліцензію на супутникове мовлення. За словами його директора Віталія Біленя, канал виходитиме на супутник із тою ж програмною концепцією, що нині виходить в ефір у місті Львові. Акценти програмного наповнення каналу: інформаційно-спортивне мовлення (з ухилом в екстремальні види спорту) і пізнавальні програми про туристичні об’єкти Карпат. У зв’язку з виходом на супутникове мовлення львівський телеканал планує створити кормережу в Західному регіоні.
 
Засновник/власник каналу – громадянин України Семенюк Сергій Федорович (100%).  
 
Нацрада також розглянула заяви  ТОВ «МТРК «TV-AV» про видачу ліцензій одразу на 5 телеканалів супутникового мовлення (AV-Детектив, AV-Комеді, AV-Континент, AV-Еліт-шоу; AV-Євразі-ньюс) і прийняла рішення про перенесення питання.  
 
Як висловилася в ході обговорення член Нацради Тетяна Мокріді, «я вперше бачу, щоби холдинг будувався не поступово, а одразу з п’яти каналів». Проте гендиректор всіх п’яти телеканалів Світлана Сапсай запевнила Нацраду в серйозності намірів засновників компанії, назвала партнерів телеканалу – Polsat (Польща) і Deutsche Welle (Німеччина), а також озвучила суму планованих інвестицій на перший рік роботи телеканалів –  110 млн. доларів (для порівняння – такою була сума, за яку Ігор Коломойський купив 3% СМЕ). Засновник/власник кожного з п’яти телеканалів – громадянин України Ващенко Олександр Михайлович (100 %). 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25240
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Янетта
5824 дн. тому
Згідно ліцензій 100% україномовними мають бути всі загальнонац. канали... :)
5824 дн. тому
тєрнопільскє тб руліт
рівноденник
5825 дн. тому
шчось слабо віриться в те, шчо канал буде 100% україномовним… слухайте, чи є в нас у країні хоч один 100% україномовний канал?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду