Україна вперше матиме павільйон на Каннському кінофестивалі у Франції

8 Травня 2008
33608
8 Травня 2008
12:31

Україна вперше матиме павільйон на Каннському кінофестивалі у Франції

33608
Україна вперше матиме павільйон на Каннському кінофестивалі у Франції

Про український павільйон у Каннах розповів на прес-конференції 7 травня директор Української кінофундації Андрій Халпахчі – повідомляє newsru.ua 

У оформленні павільйону Українська кінофундація співпрацює з низкою відомих вітчизняних художників. Зокрема, дизайн розробляє креативна група «Акцент» під керівництвом Павла Гудімова, а ролик Української кінофундації буде представлений театром «Дах» Влада Троїцького.

Діяльність павільйону, який працюватиме з 14 по 25 травня, передбачає розповсюдження каталогів українського кіно, промо-матеріалів і трейлерів до українських фільмів, а також надання міжнародним кінофахівцям інформації про найвагоміших учасників вітчизняного кінопроцесу.

Буде продемонстровано шість художніх фільмів: «Кастинг» Олександра Шапіро, «Ілюзія страху» Олександра Кирієнка, «Сафо» Роберта Кромбі, «Богдан Зіновій Хмельницький» Миколи Мащенка, «Прикольна казка» Романа Ширмана і «Владика Андрій» Олеся Янчука.

Передбачені презентації, присвячені, зокрема, ювілею Кіностудії імені Довженка, Одеській кіностудії і кіностудії «Ялта Фільм», а також представленню нових проектів - «Пригоди бравого солдата Швейка» Ріната Газізова, «Дау» Іллі Хржановського, «Микита Кожум'яка» Михайла Кострова, «Будинок з вежею» Єви Нейман і «Тринадцять місяців» Іллі Ноябрьова.
 
Вдруге на кінофестивалі Канна буде представлений Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість».
 
Центральним заходом роботи української делегації на Міжнародному кінофестивалі Канна стане прийняття-презентація вітчизняного кіно на набережній Круазетт. Очікується, що урочистий прийом відвідають більше 300 учасників фестивалю Канн – режисерів, продюсерів, кінозірок і журналістів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
33608
Читайте також
20.05.2009 15:53
Media Resources Management
для «Детектор медіа»
38 545
16.10.2008 10:11
Тетяна Селезньова, «Главред»
29 001
27.04.2007 16:29
для «Детектор медіа»
7 154
30.06.2005 16:24
adreport,com,ua/theme/3004/3031,html">adreport
954
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду