У Вінниці священик побив журналіста

24 Квітня 2008
12489
24 Квітня 2008
13:51

У Вінниці священик побив журналіста

12489
У Вінниці священик побив журналіста
Шеф-редактора щоденної вінницької газети «20 хвилин» Олександра Човгана побили служителі Української православної церкви Московського патріархату. Про це він повідомив у публікації на сайті видання.
 
Подія трапилась 18 квітня, коли кілька співробітників рекламного агентства намагались встановити білборд поруч із храмом Стрітення Господнього УПЦ МП, що на вулиці Пирогова у Вінниці. Як повідомляє газета, спершу конфлікт виник між настоятелем церкви отцем Сергієм та працівниками компанії, які виконували роботи. Священик протестував проти встановлення рекламного щита поблизу храму, тоді як рекламісти посилались на документи, які давали їм на це дозвіл. За словами представників компанії, священик вдавався до лайки та намагався скинути двох робітників із драбини.
 
Після цього отець Сергій із помічниками відібрав у Олександра Човгана, який прибув після дзвінка співробітників рекламної фірми на місце події як журналіст, диктофон та стер коментар, який перед цим дав.
 
«Він дуже емоційно розповідав, що поруч з Храмом Божим не може бути зовнішньої реклами та нецензурно обзивав молоду жінку – керівника працівників, що встановлювали бігборд. Потім зрозумів, що на диктофон наговорив щось не те, завдав мені удару, вирвав диктофон та криком наказав одному з помічників стерти запис», - сказав пан Човган «Детектор медіа». Після цього, за його словами, на місце події приїхала міліція.
 
Олександр Човган зняв побої та звернувся до правоохоронних органів із заявою. Нагадаємо, стаття 171 Кримінального кодексу України передбачає кримінальну відповідальність за перешкоджання професійній діяльності журналістів. Водночас, за словами пана Олександра, існує небезпека того, що розслідування інциденту «спустять на гальмах», оскільки батюшка під час конфлікту похвалявся наявністю високих покровителів в обласній раді.  
 
Взяти коментар у протилежної сторони «Детектор медіа» поки що не вдається. У прес-службі УПЦ МП повідомили, що нічого не знають про подію. Секретаря Вінницької єпархії не виявилося на місці – триває Страсний тиждень.
 
Сам отець Сергій у понеділок так прокоментував журналістці «20 хвилин» те, що відбулося: «Не давали им ставить бигборд. Они пришли, тут права качали. Потом ссорились, ссорились, ссорились. А он начал записывать все. Я взял, у него отобрал диктофон и Мише своему говорю: "Сотри". Миша стер, и отдали ему... Я его оттолкнул от себя. А ребята, которые стояли, схватили его за руки, начали его держать, за волосы, к земле!... Да че лезть сюда? Так мы его немножко посадили, на колени поставили его перед Храмом». Це висловлюваннясвященика можна також прослухати.
 
«Детектор медіа» стежитиме за розвитком подій. 
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12489
Коментарі
19
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тверезий
5313 дн. тому
І газета, і борд - належать одному власнику. Саме того, якого побили. От і вся суть конфлікту ).
Хомейні
5816 дн. тому
Що б там не було, а ці православні фундаменталісти розперезалися вкінець. І нема на цих аятол ніякої влади. Тіки що і вже в пику. Знають, що їм нічо за це не буде. Як в Ірані.
Наталія
5816 дн. тому
Обопільна некоректність- журналісти повинні б мати пошану до церкви( хай і МП), а з іншого боку- що ж то за батюшка? Жах А як тоді він проповідує мирянам смиренність та прощення ворогам своїм?Коротше, дожилися Подібні ситуації-ще один тривожний сипмтом. Недобре все в Україні
kasim
5817 дн. тому
Судя по комену святого отца, он слегка подофигел. С другой стороны, действительно непонятно, с какого такого перепугу, коллега полез в конфликт между церковью и рекламщиками. Общественно значимым он точно не явялется. А всем православно-озабоченным: "Идите в баню". УПЦ (МП) это только лишь ОДНА ИЗ ЦЕРКВЕЙ. Никакого права устанавливать, что можно изображать на бигбордах, а что нет, они не имеют.
Юрій
5817 дн. тому
Вінниця. Ха. Згадайте що було біля Володимирського собору у Києві і що з того вийшло. Церква і держава у нас роз"єднані. Ха-ха-ха
Дуболом
5817 дн. тому
Сам журналист, но на 200% поддерживаю Церковь. Биг-бордам не место рядом с храмом. Но набить морду нужно, по-хорошему, городским властям.
Читач
5817 дн. тому
Цікаво, для чого у звичайний конфлікт між комерсантами і настоятелем храму, який протестував, аби біля його храму не ставили біг-борд з рекламою чи то горілки, чи то цигарок, чи то нижньої білизни, комерсантами було запрошено журналіста? Вони його що, замовили, аби він на їх користь зробив статтю? Здається, у цьому повідомленні не все повідомляється...
Журналіст
5817 дн. тому
Я теж знаю Олександра Човгана :) Там, на www.20minut.ua, написано, що він прийняв "глухий захист". Не дивно - КМС по боксу у минулому :)
Кийевсъкий Улус
5817 дн. тому
И сказано было, - "ибо деяния Мои и последователей Моих будут не только Словом но и мечем Жизне разящим...". Но не послушались они Его, опять пробубнели про какое-то "прыйихав" раб божий "высвитлюваты конхвликт" и потому уже этим освятил бигборду с торговцами ейной. И поверг москальских христо-отступников своей "демократической прессой", ибо истиная вера в Киеве с Майдану и УПА пошла!
otar
5817 дн. тому
2 WSG - Ви підтримуєте священика в його нехристиянських діях проти журналіста, який приїхав висвітлювати конфлікт, бо ви проти розміщення білбордів біля храму?
WSG
5817 дн. тому
Особисто в цій ситуації підтримую священника, незважаючи на то шо з московського Патріархату. Винувата місцева влада яка за баблоси дозволила ставити борди біля Храму. Вважаю неподобством поряд з Храмом рекламувати прокладки та пивас. В цій ситуації потрібно діяти жорстоко, судами в нашій країні нічого не добєшся
укройиньска орда
5818 дн. тому
Он де хътел торговцев изъ храма изгнати, а оне ему, - "сам изыди, москальский шут, ибо наша свидомость твоей свидомее..." быггггггггггггггггггг Отакие хахлы христиане.
ЗНАЮ
5818 дн. тому
Зная Олександра Човгана, трошки важкувато що його можна поставити на коліна.. людину то в 100 і больше кілограмів.. Сашко - дай їм по рожі, після "страстної" неділі.. Це буде справедливо.. А ставити на коліна перед храмом будь кого, тикати в землю, та тягати за чуба - не має права жоден! Навіть БИДЛО в рясі.. святі хренові... Є папери - хай ставлять.. Сашко та РІА - тримайтеся!!!
hraff
5818 дн. тому
Господа, кто знает Човгана, тот бы так как вы вот этого не говорили. Я согласен с Богданом, что священник должен нести ответственность. По крайней мере, он на нее заработал
Vfhrtksx
5818 дн. тому
Бей московского попа!
Олег
5818 дн. тому
Так кто "побил" журналиста, священник или прихожане? Статья называется: "священик побив журналіста". Но из самой статьи видно, что если его и побили, то не священник, а прихожане. В таком случае название статьи искажает суть происшедшего.
Богдан Кутєпов
5818 дн. тому
Анно! Покайтеся! 1. "Потом ссорились, ссорились, ссорились. А он начал записывать все. Я взял, у него отобрал диктофон и Мише своему говорю: "Сотри". Миша стер, и отдали ему..." ЗАПИТАННЯ: чи має право хтось, окрім міліції за приписом суду "отбирать"? І той Міша, скажу вам, теж капітально влип. 2. "Я его оттолкнул от себя. А ребята, которые стояли, схватили его за руки, начали его держать, за волосы, к земле!...". ВІДПОВІДЬ: Ну, тут святий отець уже сам собі статтю шиє... Бідолага. Цікава тема для програми "За Вікнами"!
Сергій
5818 дн. тому
Поведінку попа не виправдовую, сам журналіст. Проте, думаю, ніякого побиття не було. "Смажене" висосане з пальця. Та й журналіст, швидше за все, замовлений рекламною агенцією. Краще варто написати про те, що біля храмів біг-бордам не місце, адже потім ці рекламісти на ньому не духовні і історичні цінності будуть рекламувати, а вішати рекламу цигарок, горілки тощо, та ще й з оголеними жінками. А це є наругою. І вже потім рекламісти не будуть питатись дозволу попів, а вішатимуть будь що, за що проплатить замовник. Піп це розуміє, от і зірвався. Тож і його можна зрозуміти, хоча форма, в якій він протестував, також негідна.
Анна
5818 дн. тому
эти рекламные биг-борды только засоряют внешний вид города. и тоже додумались втулить его возле церкви. Некрасиво получилось с дракой, но и настоятеля церкви тоже можно понять. Так что поделом этому журналисту!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду