Нацрада переоформила ліцензії Нового каналу, майже не збільшивши відсоток української мови

23 Квітня 2008
18162
23 Квітня 2008
15:47

Нацрада переоформила ліцензії Нового каналу, майже не збільшивши відсоток української мови

18162
Нацрада переоформила ліцензії Нового каналу, майже не збільшивши відсоток української мови
23 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглянула питання про переоформлення чотирьох ліцензій ЗАТ «Новий канал» на ефірне мовлення і однієї на супутникове.
 
Нагадаємо, Новий канал звернувся до Нацради із проханням внести зміни до ліцензій у зв’язку із зміною власників (раніше – ЗАТ «НК-Холдинг» 99% та «Іннотех» 1%, тепер – ЗАТ «НК-Холдинг» 100%), органу управління та його складу, програмної концепції мовлення, а також зміною характеристик каналу супутникового мовлення та оператора комунікацій. Окрім змін, які канал хотів внести до своєї ліцензії, Нацрада також рекомендувала йому внести зміни до програмної концепції у частині мови: з 1 квітня 2009-го – не менше 80%,  з 1 квітня 2010 року – не менше 85%, з 1 квітня 2011 року – не менше 90% української мови. Дотримання визначеної частки має бути цілодобовим, зокрема у прайм-тайм. Зараз у чотирьох ефірних ліцензіях, які має канал, вказані різні частки: за однією – 50% української мови, за двома – 75%, ще за однією – 100%.
 
Національна рада двічі відкладала розгляд цього питання через перенесення розгляду питання про результати перевірки Нового каналу. 23 квітня було ухвалене рішення взяти результати перевірки до відома, після чого розглянула питання про переоформлення ліцензій Нового каналу.
 
Голова правління Нового каналу Ірина Лисенко висловила побажання каналу залишити частку української мови незмінною, з чим погодилась Національна рада. «Як ви бачите, одна з ліцензій Нового каналу передбачає 100% української мови в ефірі. Тому ми не мали сумнівів, ідучи назустріч компанії та виконуючи її побажання», - сказав голова Нацради Віталій Шевченко.  Ліцензію, за якою відсоток української становив 50%, переоформили відповідно до чинного законодавства (не менше 75%). Відтак, тепер Новий канал має три ефірні ліцензії і одну супутникову по 75% української мови, а також одну ефірну із 100%.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18162
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
van
5825 дн. тому
На Новому взагалі більшість розважальних програм йде російською мовою
Баба Яга
5839 дн. тому
Ваньки-встаньки, ви погано відпрацьовуєте поставленную задачу. Мало яду!
5839 дн. тому
нацраде главное не професиолизм вещателя в побольше мовы! когда у всех будет по 110% нацраду ликвидируют как ненужный орган
5839 дн. тому
брэд. одна компанія мовить в різних регіонах один контент, при цьому три ліцензії вимагають 75 % укр мови, а одна 100%. Нацрадо, і де ж тут логіка???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду