Нацрада розглядатиме рекомендації Комітету протягом тижня. Юрій Стець прийшов її підтримати

22 Квітня 2008
19004
22 Квітня 2008
16:48

Нацрада розглядатиме рекомендації Комітету протягом тижня. Юрій Стець прийшов її підтримати

19004
Нацрада розглядатиме рекомендації Комітету протягом тижня. Юрій Стець прийшов її підтримати
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення на засіданні 22 квітня розглянула питання про звернення Комітету з питань свободи слова та інформації Верховної ради України від 18 квітня 2008 року до Нацради. 
 
Як повідомив голова Нацради Віталій Шевченко, 21 квітня до профільного комітету Верховної ради факсом було вислане запрошення, але сьогодні надійшла телеграма з проханням відкласти спільне засідання парламентаріїв та членів регуляторного органу.
 
У результаті на зустріч членів Нацради та парламентського комітету прийшов  лише один депутат - Юрій Стець (член фракції «НУ-НС»). Як уже повідомляла «ТК», Юрій Стець не підписав рекомендації профільного комітету так само, як і його колеги Андрій Шевченко (БЮТ) та Святослав Вакарчук («НУ-НС»).
 
На засіданні пан Стець висловив підтримку діяльності Нацради, особливо у частині регулювання  частки української мови в ефірі телекомпаній: «Для мене ознаки держави - прапор, гімн, Конституція, Президент і мова. Тому особисто я вважаю рішення Комітету ВР неприйнятним. Моя позиція – мовники, які мовлять в Україні, мають мовити українською» - наголосив пан Стець. 
 
Також він відзначив, що у рішенні його колег по профільному комітету ВР було «більше політики, ніж професійності». Члени Нацради подякували депутату за оцінку їх діяльності, і запропонувати скоординувати співпрацю між парламентським комітетом та регуляторним органом (проводячи спільні засіданні, круглі столи тощо).
 
Як зауважила член Нацради  Тетяна Мокріді, «збурювачами спокою» в цьому питанні є не депутати, а індустрія: «Я впевнена, що це все породила індустрія. Тому це питання треба зараз закривати, а завтра розглядати питання про перевірки загальнонаціональних телекомпаній», - наголосила пані Мокріді. 
 
Національна рада  ухвалила рішення доручити юридичному управлінню та департаменту контрольно-аналітичної роботи проаналізувати упродовж тижня рекомендації парламентського комітету, узагальнити  побажання членів Нацради і скерувати офіційну відповідь до профільного комітету Верховної ради. 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19004
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
какой бред!
5840 дн. тому
"Признаки государственности - флаг, гимн, талмуд, царь и разговор". А граждане, их жизнь, имущество, потребности... это всё вторичное? Фтоппку такое "государство"!
Дуля з маком
5841 дн. тому
Вітаємо чергову появу й тут Ваньок-встаньок, які справно відробляють копієчки розпусканням смороду по Інтернету. Старайтеся, ваньки-встаньки старайтеся
костя
5841 дн. тому
Как надоела двойная мораль: все патриоты, когда дело не касается кошелька или корпоративных интересов. Демократы, блин!
Будь сдержание
5841 дн. тому
Шо ж так много желчи
Порох
5841 дн. тому
Не вистачало щоб шестьорка Порошенка не прийшла.На халяву отримали по всій Україні ліцензію на україномовне радіо 5.А згодом продали частоту під російську попсу під назвою радіо РЕТРО. От такі патріоти великі Стець,Шевченко і Вакарчук - дружбани Порошенка
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду