«Студія Дмитра Харитонова» зняла на замовлення «1+1» серіал «Даішники» і зніме прокатний фільм «Козаки»

22 Квітня 2008
12459
22 Квітня 2008
16:24

«Студія Дмитра Харитонова» зняла на замовлення «1+1» серіал «Даішники» і зніме прокатний фільм «Козаки»

12459
«Студія Дмитра Харитонова» зняла на замовлення «1+1» серіал «Даішники» і зніме прокатний фільм «Козаки»
«Студія Дмитра Харитонова» завершила зйомки серіалу «Даішники» («Гаишники») та стала власником кіносценарію «Козаки». Про це «Детектор медіа» повідомив кінопродюсер Дмитро Харитонов, який також є автором ідеї та продюсером серіалу.
 
Серіал «Даішники» знімався на замовлення «1+1»  та російського телеканалу «Россия» і незабаром з’явиться в ефірі обох каналів. Фільм складається з восьми півторагодинних  серій; бюджет кожної серії – 700 тисяч доларів. Головні ролі у серіалі зіграли Сергій Астахов та Володимир Гусєв.
 
«Від початку у цей серіал мало хто вірив, - каже Харитонов. – Ми пропонували його РЕН-ТВ, де він спочатку сподобався, але потім від нього відмовились. Але фільм вийшов дуже симпатичний, тому я впевнений, що 8 серіями справа не завершиться».
 
Також «Студія Дмитра Харитонова» спільно із «Студією Андрія Макаревича» за участю «Діамант TV» купила права на екранізацію роману російського письменника Євгена Сухова «Вбити Сталіна». Планується 12-серійний фільм, замовником якого виступить один із центральних державних російських телеканалів. Згодом серіал буде проданий і на український ринок.
 
«Досвід трансляції останніх шпигунських фільмів – «Ліквідація», «Апостол», «Червона капела», «Диверсант. Кінець війни», - показує, що такі фільми дуже вигідні для каналів, тому ми, безперечно, запропонуємо його українським каналам», - каже продюсер. За його словами, бюджет серіалу становитиме не менше 700-800 тисяч доларів за серію, бо «бюджети на таке кіно дуже швидко ростуть». Дмитро Харитонов наводить цифри: «Ліквідація» - 400 тисяч доларів за серію, «Апостол» - 700-800 тисяч. На його думку, серіал «Убити Сталіна» не може бути дешевшим.
 
Спільно із французькими партнерами «Студія Дмитра Харитонова» збирається знімати прокатний фільм за сценарієм «Козаки» із бюджетом не менше 5 мільйонів доларів США. Студія придбала всі версії цього сценарію. «Було декілька груп сценаристів, які працювали над цим проектом, потім вони розійшлися. Нам удалося купити всі версії сценаріїв, і зараз над ними працюють наші сценаристи», - пояснює Харитинов. Він називає «Козаки» найкращим сценарієм, що є зараз на українському ринку. «Українці там виглядають дуже симпатичними людьми. Це розповідь про козаків, які рятують французьку королеву Анну Австрійську у 17 столітті», - каже він. За словами Дмитра Харитонова, зараз його студія обирає з-поміж декількох пропозицій французьких компаній і веде переговори із французькими акторами про участь у фільмі. Музику до стрічки планують замовити Еріку Серра, який є автором музики усіх фільмів Люка Бессона.
 
«Ми хочемо, щоб це був гучний, успішний проект. Я розраховую, що цей фільм стане одним із найцікавіших українських прокатних фільмів на найближчі кілька років», - каже Харитонов.
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12459
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ау
5770 дн. тому
цікаво, а французи вже забули гучний скандал з Д.Харитоновим-Кусто? Діма, розкажи людям, як ти додумався використовувати відео Ж.І.Кусто у "своїх" фільмах.
не важно
5819 дн. тому
Скільки він стибрить при цьому на зйомках? Робіте ставки!!
WSG
5819 дн. тому
Дмитро молодець що спригнув з того г@мновоз@, який називається трк "Київ". Краще демонструвати свої здібності саме таким чином
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду