Юрія Шеляженка побили. Нападники мають стосунок до Тендерної палати і Олега Ляшка?

11 Квітня 2008
12658
11 Квітня 2008
15:01

Юрія Шеляженка побили. Нападники мають стосунок до Тендерної палати і Олега Ляшка?

12658
Юрія Шеляженка побили. Нападники мають стосунок до Тендерної палати і Олега Ляшка?
Журналіст Юрій Шеляженко, відомий також як громадянський активіст і борець із «тендерною мафією», заявляє про те, що його незаконно затримали невідомі люди, які застосували проти нього силу. Докладну інформацію про цей напад журналіст виклав у своєму інтернет-щоденнику, а «Детектор медіа» надав фотодокази, відеозапис та свою заяву до правоохоронних органів.
 
Як розповів «ТК» Юрій Шеляженко, близько 20 години 10 квітня він вирішив перевірити інформацію про те, що офіс організації «Європейське консалтингове агентство» та депутатська приймальня народного депутата Олега Ляшка розташовані за однією адресою - вул. Панфіловців, 1 у Києві. «Європейське консалтингове агентство», нагадаємо, володіє порталом zakupivli.com, через який оприлюднювалася інформація про державні закупівлі, та є власником патентів на тендерну документацію.
 
Далі з заяви Юрія Шеляженка: «Знаходячись на вулиці, я фотографував панораму, до мене підійшла людина в фуражці і сказала, що цей будинок є приватною власністю і тому я начебто не маю права його фотографувати. Я відповів, що знаходжуся в публічному місці, маю право фотографувати панораму, а крім того – виконую свої обов'язки журналіста. Оскільки за даною адресою зареєстроване ТОВ “Європейське консалтингове агентство”, а ця організація цікавить мене в контексті журналістського розслідування розбазарювання державних коштів у сфері закупівлі товарів, робіт і послуг за державний кошт. Водночас на цьому будинку біля обидвох входів висіли таблички з написом “Офіс народного депутата України Ляшка Олега Валерійовича”, тобто я здійснював висвітлення діяльності представника органу влади відповідно до ст.3 Закону України “Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації”, ст. 9 та ст. 29 Закону України “Про інформацію». 
 
Далі, як розповів журналіст в інтерв’ю «Детектор медіа», кілька людей, що вийшли з будинку, один із яких представився Миколою Євгеновичем, відібрали у нього мобільний телефон та фотоапарат. Після чого, за словами Юрія, його по землі потягли до гаража, розташованого неподалік.
 
«Я кричал на всю улицу, что это похищение, но никто не отзывался и на помощь не пришел. Дверца закрылась, я лежал на полу наедине с этими господами, один из которых потребовал от меня не рыпаться, а на упоминание о конституционных правах заявил, что он имеет все права, в том числе помочиться на меня. Правда, свою дикую угрозу не выполнил. Я лежал на полу, рядом стояли с десяток мониторов, офисные вентиляторы, машина номерной знак АА 3147 ВХ», - із запису в блозі Юрія Шеляженка.  
 
«Детектор медіа» журналіст повідомив про те, що йому вдалося непомітно витягнути картку з фотоапарата, та зберегти знімки і невелике відео. Минулу ніч Юрій провів у знайомих. 
 
«Мабуть, ці люди не хотіли показувати, що є зв’язок між офісом депутата і зареєстрованою за цією адресою фірмою», - зазначив журналіст.  
 
Водночас народний депутат Олег Ляшко (Блок Юлії Тимошенко) у коментарі «Детектор медіа» сказав, що йому нічого не відомо про цей випадок, і що він не має офісу за адресою Київ, вул. Панфіловців, 1. «Мій офіс на вулиці Банковій 6/8, п’ятий поверх, я працюю заступником голови бюджетного комітету. Які Панфіловці? Я не знаю, про що йде мова», - заявив народний депутат. 
 
Юрій Шеляженко написав заяви до Печерського райвідділу міліції та Печерської прокуратури у Києві. Також він планує звернутися із відкритим листом до керівників правоохоронних органів та Президента з вимогою розслідувати інцидент.    
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12658
Коментарі
12
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юрій Шеляженко
5725 дн. тому
4567, я не думаю, що особисто Юлія Тимошенко причетна до розкрадання коштів держбюджету. Найбільше, що їй можна закинути - бездіяльність до певного часу, але потім вона своє слово сказала і закон було скасовано. Лідери залежать від тих, кого вони ведуть: пізнайте цю правду. Крім того, я з багатьох причин поважаю Юлію Володимирівну. Наприклад, за схильність називати речі своїми іменами у ситуаціях, коли жоден інший політик так не робить.
4567
5826 дн. тому
Юра, кинь в харю тендерній воровці Тимошенко своє редакційне посвідчення журналіста бютівського видання, якщо ця 49-літня політична хвойда не виключить зі списків та не вижене за напад на журналіста рецедивіста Ляшка
1234
5826 дн. тому
Ганьба, коли на сайті що захищає права журналістів з"являються коментарі у стилі московської гебні. Чи вам треба для осуду беспредєла ли відра крові чи відрізані голови? Ляшко та інші корупціонери бютівці, що обкрадають Україну на мільярди мають відповідати перед судом!
Сергій Зінченко
5827 дн. тому
Тримайся, Юрію, і не звертай уваги на коментарі деяких так званих жуоналістів. Я сам переконався в тому, що громадянське суспільство (попри навіть МАЙДАН) в Україні - майже міф, а солідарність жуоналістів (якщо не зважати на окремі винятки) - брехня. Але не треба здаватися, бо світло все одно знайде шлях у темряві і висвітлить перед всіма, хто є хто.
otar
5829 дн. тому
Шеляженко був у нас у редакції, обличчя в нього не побите)
А де кровь? кровь де?!
5829 дн. тому
а че шеляженко не заюшеный в кровище? де ужос? наглядности! шоку! кррррови! будьте последовательными, а то новокаховских в роскошном виде полутрупа в потеках вывешиваете, а Юрасика - как бедного родственника с целой рожей? Не верю! Ни одному слову не верююю! Даешь фотографию Шеляженки избитого вусмерть с распухшими губами !
hraff
5829 дн. тому
Юра - страшно наивное существо. Но раздул он шото такое странное. Его избили? Нет. С ним поговорили. Царапина болит на руке... Обозвали плохим словом... Угрожали помочиться на него... Но храбрый Юрка все выдержал, спионерил незаметно флэшку, прикинулся, что возьмет взятку и его отпустили. Перед этим поорал, как девочка на всю улицу, что его похищают. Нет, штобы зайти в дом и пообщаться на равных с НиколайИвгеньичем, так он права там качать стал. Конституционные права, закон вспомнил. Молодец вообщем. Это называется политика. Но и Ляшко конечно урод еще тот. Не было у него офиса на Панфиловцев, 1. Вообщем, они с Ляшко друг друга стоят.
На жаль
5830 дн. тому
Шеляженко - не журналіст. А так...
А добавить?
5830 дн. тому
Как можно этого {CENSORED} называть журналистом? Хоть идин, уважающий себя журналист, скажет "он такой же как я. Такой же {CENSORED} , невминяемый {CENSORED} "?
циник
5830 дн. тому
ага, открытое письмо Президенту... мальчик витает в облаках просто
циник
5830 дн. тому
а упоминание о конституционных правах.... редкое прекраснодушие, детский сад просто
пппаааа
5830 дн. тому
молодец, Юра. это нельзя так оставлять
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду