ІТК, НАМ і ВРК створять орган для запобігання недобросовісним діям рекламодавців (ОНОВЛЕНО)

8 Квітня 2008
16815
8 Квітня 2008
13:45

ІТК, НАМ і ВРК створять орган для запобігання недобросовісним діям рекламодавців (ОНОВЛЕНО)

16815
 ІТК, НАМ і ВРК створять орган для запобігання недобросовісним діям рекламодавців (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні, 8 квітня 2008 року, відбувся круглий стіл: «Механізми боротьби з недобросовісними діями рекламодавців». Про це повідомляє прес-служба Індустріального телевізійного комітету.

 

Організаторами виступили Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнська рекламна коаліція» (ВРК), Незалежна Асоціація Телерадіомовників (НАМ) та Індустріальний Телевізійний Комітет (ІТК).

 

Як повідомляється, у круглому столі взяли участь 28 компаній, а саме: рекламні агенції, представники галузевих організацій, видавничі дома та радіостанції. Серед представників ЗМІ, які відвідали подію, були галузеві та ділові, друковані та Інтернет видання, телеканали. Повідомляється, що представники ЗАТ «Телесистеми» зареєструвались, після чого покинули круглий стіл, ще до його початку.

Метою круглого столу було «обговорення ситуації прояву недобросовісних дій рекламодавця, на прикладі ЗАТ «Телесистеми», оцінка масштабів таких проблем на ринку та консолідація зусиль усіх гравців ринку для вироблення спільної позиції та механізму боротьби з проявами нецивілізованого ведення бізнесу».

 

«Цей круглий стіл – чергова знакова подія, яка свідчить про дорослішання та, власне, зрілість рекламно-комунікаційного ринку. Затребуваність індустрією механізмів саморегулювання ринку є тому підтвердженням. Коли самі гравці встановлюють кодексні, неформальні рамки поведінки, згідно міжнародному досвіду – це найбільш діюче правове поле для цивілізованого ведення бізнесу, значно ефективніше будь-яких законодавчих актів, «спущених зверху». - прокоментував подію Максим Лазебник, виконавчий директор Всеукраїнської рекламної коаліції.

 

Учасники обговорили наступні механізми боротьби з недобросовісними діями рекламодавців, а саме: судові позови, колекторські компанії, публічне оголошення боржників, третейські суди та бойкот іншими компаніями рекламної активності. В результаті дискусії учасники дійшли згоди та домовились про створення механізму реагування та боротьби з нецивілізованою поведінкою на ринку, методи якого викладені у тексті: «Механізм галузевої протидії нецивілізованим проявам ведення бізнесу (несплати за надані послуги)», що додається.

 

Ольга Большакова, керівник Центру законодавчих ініціатив Незалежної Асоціації Телерадіомовників, зазначила: «Запропоновані механізми досудового врегулювання конфліктів спрямовані на нормалізацію стану розрахунків у рекламній галузі. Крім того, оскільки це, перш за все, - механізми саморегулювання ринку, їх запровадження сприятиме і розвитку галузі в цілому».

 

Катерина Котенко, Індустріальний Телевізійний Комітет повідомила, що організатори круглого столу залучать всі галузеві об’єднання медійної та рекламної індустрії до реалізації цього механізму.

 

Як зазначається у повідомленні, Медійні та рекламні компанії – учасники круглого столу, - «готові використовувати цей механізм у дії, та індустріальними силами боротись проти нецивілізованого ведення бізнесу».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16815
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду