Дуся Катасонова: «Я не розумію, чому мені приклеїли ярлик "завсідниця курилки"»

3 Квітня 2008
39685
3 Квітня 2008
13:13

Дуся Катасонова: «Я не розумію, чому мені приклеїли ярлик "завсідниця курилки"»

39685
Не встигла з російського медіа-простору зникнути віртуальна журналістка Альона Либченко, як аналогічний персонаж з’явився в Україні — ним стала Дуся Катасонова. Щоправда, інсайдерські розповіді про справжнє обличчя українського медіа-бізнесу селюкуватої землячки аргументованістю та гумором не вирізняються. Однак "Курилка" на сайті "Детектор медіа" видалася любительці гострого слова затісною для опусів, тому наступного тижня пані Катасонова відкриває власний повноцінний портал. "Хрещатик" дізнався, про що йтиметься на новому сайті безпосередньо в його головної авторки — самої Дусі Катасонової.
Дуся Катасонова: «Я не розумію, чому мені приклеїли ярлик "завсідниця курилки"»

Дусю, зізнайтеся, скільки вам років?

— Мій вік з першого погляду визначити складно. Я — дівчина, котра має вигляд 30-річної, а знає на 60. Точнішу інформацію про мій вік з мене навіть щипцями не витягти.

 

Де ваша батьківщина, звідки родом?

— Я вважаю себе громадянкою світу.

 

Як давно працюєте журналістиці і яким чином потрапили до цієї сфери?

— Мені здається, що рід занять потрібно регулярно змінювати. Тому в жодній сфері я надовго не затримуюся, бо починаю нудьгувати.

 

Після відкриття сайту ви покинете писати в “Курилку” “Детектор медіа”?

— Звісно, не покину.

 

Чому вам забракло місця в “Курилці” й ви вирішили перебратися на окремий сайт?

— Хіба курилка — добре місце для такої дівчини, як я? Мені потрібен серйозніший майданчик, аби самій можна було розвернутися та запросити друзів. Я люблю простір і велику компанію. А взагалі я з інтелігентної родини і не розумію, чому мені приклеїли ярлик “завсідниця курилки”.

 

Хто вестиме блоги на вашій веб-сторінці?

— Блоги вестимуть спеціально завербовані мною люди з медіасередовища, чиї думки, спостереження та роздуми можуть бути цікавими моїм читачам. Насамперед це Роман Костриця, Олексій Семенов, Тетяна Гончарова, Матвєй Нікітін. Будуть люди і з таблоїдних видань, і з гламурних, і з новинних.

 

За яким принципом відбиратимуть кандидатів?

— Це будуть красиві чоловіки та розумні жінки, обов’язково всі вони мають бути пов’язані з медіа.

 

Ви захоплюєтеся прозою Юрія Винничка? Чому на сайті буде саме його авторська колонка?

— Я давно цікавилася ним як чоловіком, а колонка — привід поближче з ним познайомитися.

 

Хто ще вестиме колонку на вашому сайті?

— Акули та крокодили. Насамперед зірки — головний редактор провокаційного журналу про контркультуру “Проза”, який ще й веде турніри поетичного слему “Уточка и весельчак” Анатолій Ульянов. Буде також колонка журналіста й культуролога Іди Ворс та мій маленький сюрприз — Гюнтер.

 

Що вас пов’язує з Миколою Вереснем? Чому перший матеріал на новому сайті буде про нього?

— Ну й запитання у вас! Я не хотіла б поки що торкатися особистого. Про це я розповім на сайті.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Хрещатик»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
39685
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду