До участі в конкурсі на цифрове мовлення на каналі MX4 Нацрада допустила 42 заявки на 8 місць

2 Квітня 2008
25198
2 Квітня 2008
14:56

До участі в конкурсі на цифрове мовлення на каналі MX4 Нацрада допустила 42 заявки на 8 місць

25198
До участі в конкурсі на цифрове мовлення на каналі MX4 Нацрада допустила 42 заявки на 8 місць
2 квітня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на брифінгу оголосила про те, що до остаточної конкурсної процедури з отримання ліцензій на мовлення на загальнонаціональному каналі багатоканальної цифрової телемережі MX4 допущені 42 заявки на 8 місць.
 
Зокрема, на культурно-мистецький канал допущена 1 заявка, на дитячий – 4, на пізнавальний – 4, на кіно/телесеріал – 5, на гумористичний – 4, на оригінальний проект – 24 заявки (на 3 канали мовлення).
 
До конкурсу не допущені компанії: ТОВ «Коледж преси та телебачення» (м. Миколаїв), ТОВ «Телестудія «Астра-ТБ» («КРТ», м. Гірник Донецької обл.), ТОВ «Артекс Плюс» (м. Київ) і ДТРК «Культура» (м. Київ»).
 
Рішення не допускати їхні заявки до конкурсу прийняте на основі інформації фінансово-економічного управління про те, що ці телекомпанії не сплатили страхової гарантії за участь у конкурсі. Нагадаємо, що загалом до Нацради було подано 46 заявок від українських мовників. Конкурсна страхова гарантія становить 5% від ліцензійного збору за частоту MX4, тобто 65773,97 грн. і не повертається компаніям у випадку програшу, а зараховується переможцям в оплату ліцензійного збору.
 
Розгляд конкурсних заявок розпочався о 14:00. На брифінгу перший заступник голови Нацради Ігор Курус заявив про те, що на його адресу лунають погрози у зв’язку з проведенням конкурсу. Проте не уточнив, від кого. Він висловив сподівання, що результати конкурсу будуть оголошені якомога швидше. Члени Нацради пообіцяли, що по деяких конкурсних категоріях переможців оголосять уже сьогодні.
 
У зв’язку із розглядом конкурсних питань Нацрада вирішила відкласти проанонсоване питання про розгляд попередження телекомпаніям «Інтер», «1+1», «Україна», НТН та Новий канал.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25198
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду