Екологи закликають журналістів припинити «антивовчу істерію» у ЗМІ

5 Березня 2008
2504
5 Березня 2008
09:01

Екологи закликають журналістів припинити «антивовчу істерію» у ЗМІ

2504
Екологи закликають журналістів припинити «антивовчу істерію» у ЗМІ
Численні публікації у ЗМІ, автори яких перебільшують небезпеку та шкоду від вовків, стимулюють незаконне винищення цих рідкісних тварин. Про це йдеться у відкритому листі до журналістів України за підписом директора Київського еколого-культурного центру Володимира Борейка.
 
У ЗМІ, йдеться в листі, вовків називають «кровожерливими тваринами», «чорнобильськими» або «чеченськими бандитами»; переказуються плітки про те, як величезні зграї вовків тероризують цілі регіони; у сотні разів перебільшуються збитки від вовків; смакуються жорстокі способи їх знищення тощо. На думку екологів, у більшості випадків журналісти спираються на перекручену інформацію, і їхній продукт виховує у читачів та глядачів жорстоке й цинічне ставлення до дикої природи.
 
«Вовк – красива й розумна тварина, що має величезне екологічне значення як «санітар лісу», «тренер» диких копитних і постачальник їжі для дрібних тварин. Як будь-яка жива істота, він має право на життя. Він внесений у Європейський червоний список, охороняється міжнародними конвенціями, ратифікованими Україною», - йдеться у листі. В Україні вовків порівняно небагато – близько 2000 особин.
 
Екологи наголошують, що бійцівські собаки кусають людей значно частіше, ніж вовки, а напади вовків на свійську худобу є наслідком винищення людьми дичини у лісах. «Тому, щоб відновити в лісах дичину, треба заборонити полювання, а не знищувати вовків», - резюмує Володимир Борейко.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2504
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вовк
5861 дн. тому
Вовки - прекрасні тварини. А ось двоногі шкідники - реальна загроза всьому живому на Землі.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду