Прокуратура та КРУ перевіряють діяльність міськради Слов’янська у зв’язку із справою журналіста Наталії Попової

13 Лютого 2008
22984
13 Лютого 2008
11:47

Прокуратура та КРУ перевіряють діяльність міськради Слов’янська у зв’язку із справою журналіста Наталії Попової

22984
Прокуратура та КРУ перевіряють діяльність міськради Слов’янська у зв’язку із справою журналіста Наталії Попової

Прокуратура та КРУ перевіряють діяльність міськради м. Слов’янська у зв’язку із справою журналіста Наталії Попової. Перевірка була ініційована прокурором м. Слов’янська за дорученням Секретаріату Президента України, повідомляє Незалежна асоціація мовників.

 

Як нагадуєтсья у повідомленні, 6 грудня 2007 року журналіст ТРК «САТ-плюс» Наталія Попова надіслала листа до Президента України Віктора Ющенка із проханням втрутитися в перебіг подій та встановити справедливість.

 

Фактично «Слов’янська справа» почалася 9 травня 2007 року, коли пані Попова на фоні зруйнованого меморіалу «Алея слави»(м. Слов’янськ») промовила в ефірі ТРК «САТ- плюс»: «Хочу обратиться к совести наших депутатов, нашего городского головы, где она? Вы можете говорить, что не хватает денег, бюджетных статей для восстановления этих стендов. Но когда мы утром идем мимо исполкома и смотрим на Ваш джип, Валентин Леонидович, который Вы сдали в аренду нашему городу и за который город платит деньги, то невозможно поверить, что денег на аренду этого джипа не хватило бы на восстановление стендов».

 

Після цього репортажу мер подав позов до суду щодо спростування недостовірної інформації, захисту честі та достоїнства та стягнення з телекомпаніі та Наталіїї Попової 100 тисяч гривень. Своїм рішенням від 26 грудня 2007 року суддя Слов’янського міського суду Тетяна Хаустова частково задовольнила позов міського голови, зменшивши суму до 80 тисяч гривень.

 

11 лютого Наталія Попова отримала відповідь на свого листа від прокуратури Донецької області. «Прокуратурою області розглянуто Ваше звернення, яке надійшло з Секретаріату Президента України, щодо неправомірних дій Слов’янського міського голови Рибачука В.Л.», - значиться в листі. Згідно з цим документом, на теперішній час прокурором м. Слов‘янськ організована перевірка обставин «слов’янської справи» із залученням фахівців КРУ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22984
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду