Пам’яті карикатуриста «Вечірки» Юрія Козюренка

31 Січня 2008
9568
31 Січня 2008
16:26

Пам’яті карикатуриста «Вечірки» Юрія Козюренка

9568
Пам’яті карикатуриста «Вечірки» Юрія Козюренка
27 січня на 78-му році життя не стало відомого художника-карикатуриста Юрія Козюренка, який віддав більшу частину свого життя газеті «Вечірній Київ». У цьому виданні він пропрацював майже 53 роки.
 
Юрія Козюренка поховали 29 січня на Байковому цвинтарі в Києві.
 
Юрій Олександрович Козюренко народився у 1930 році. Після служби в армії працював художником-ретушером у газеті «Молодь України». У 1955 році газета «Вечірній Київ» оголосила конкурс на найкращу ілюстрацію до прогнозу погоди. У ньому переміг Юрій Козюренко, який вигадав малюка «Погодку», що не сходив відтоді зі сторінок «Вечірки».
 
За 53 роки Юрій Олександрович намалював понад 18 тисяч «Погодок». Він також був автором оригінальних шаржів, карикатур, коміксів та поштових листівок. Також Юрій Козюренко оформлював книжки відомих українських письменників-гумористів, зокрема Остапа Вишні та Павла Глазового.
 
«Хороша людина — не професія» — часто кажуть про людей, котрі нічим, крім доброти, чуйності й загалом хорошого характеру, не вирізняються й не досягли успіхів у жодній сфері. У нашого товариша — людини яскравої, талановитої, його забарвлене в гумористичні тони сприйняття життя, за великим рахунком, — друга професія. Не лише тому, що без цієї риси він не зміг би реалізуватися як творча індивідуальність, стати цікавим, самобутнім художником. Його тонке чуття гумору, вміння з доброю усмішкою зазирнути у тьмяні очі життя, вміння по-дитячому радіти гострому слову й добродушно кепкувати з наших «маленьких слабкостей» прикрашають будні і йому, і навколишнім, і, звичайно ж, читачам газети, якій він віддав найкращі роки», - писало про Юрія Козюренка «Дзеркало тижня».
 
Деякі роботи Юрія Козюренка, створені в останні півроку життя, ви можете побачити тут.
 
«Детектор медіа» висловлює співчуття всім рідним, близьким і колегам Юрія Олександровича.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9568
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду