Головний редактор газети «Свобода» здивований звинуваченнями Грабовського, Каспрука та Лосєва

25 Січня 2008
12290
25 Січня 2008
13:34

Головний редактор газети «Свобода» здивований звинуваченнями Грабовського, Каспрука та Лосєва

12290
Головний редактор газети «Свобода» здивований звинуваченнями Грабовського, Каспрука та Лосєва
Головний редактор газети «Свобода» Олег Мікляєв здивований відкритим листом Сергія Грабовського, Віктор Каспрука та Ігора Лосєва.
 
Нагадаємо, постійні автори газети від часів його існування звертаються до читачів із заявою про те, що припиняють будь-яку співпрацю з редакцією цього друкованого органу. Вони пишуть про зміни у редакційні політиці газети, які розпочалися два роки тому. На їх думку, після приходу до «Свободи» нового автора Олександра Карпеця на сторінках видання почали з’являтися елементи пихатої зневаги до української мови і культури, глузування з українців як нації та особливо з української інтелігенції, стали системою образливі для національної гідності оцінки соціальної й інтелектуальної притомності нашого народу.
 
«Я ніколи не обмежував нікого з наших авторів, тому зараз диктувати свої умови газеті – це не зовсім правильно, - сказав «ТК» Олег Мікляєв. – Тим більше, трактувати історію можна по-різному. Істини в останній інстанції тут немає. Наприклад, луганські та донецькі розповсюджувачі відмовилися продавати нашу газету, бо вважають її надто націоналістичною. В той самий час нам пишуть читачі зі Львова, які хвалять статті Олександра Карпеця. При тому, що це українодумаюче населення».
 
За його словами, єдине, від чого газета утримується - це пропаганда насилля. Він також пообіцяв опублікувати цей відкритий лист у наступному номері газети: «Мені прикро, що наші автори прийняли таке рішення. Хай наші читачі приєднаються до дискусії та самі висловлять  думку з цього приводу».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12290
Читайте також
25.01.2008 08:58
Сергій Грабовський
Віктор Каспрук, Ігор Лосєв
18 964
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
С.КОВАЛЕНКО
5920 дн. тому
Карпецу нужно писать научно-популярные брошурки.Жаль,закончилось "советское время" ,Карпец бы классно вписался.Безпардонностью и демагогией он напоминает Диму Табачника,не только стилем но и очевидно и генами.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду