Нацкомісія з утвердження свободи слова обговорила з доповідачами ПАРЄ подальші шляхи впровадження європейських стандартів ЗМІ

14 Січня 2008
22892
14 Січня 2008
16:48

Нацкомісія з утвердження свободи слова обговорила з доповідачами ПАРЄ подальші шляхи впровадження європейських стандартів ЗМІ

22892
Нацкомісія з утвердження свободи слова обговорила з доповідачами ПАРЄ подальші шляхи впровадження європейських стандартів ЗМІ

У Секретаріаті Глави держави відбулася зустріч представників Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України з доповідачами Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Ханне Северінсен і Ренате Вольвенд, повідомляє прес-служба Секретаріату Президента.

 

Як повідомляється, учасники засідання обговорили розвиток медійної сфери, стан свободи ЗМІ, впровадження Плану дій щодо виконання Україною своїх зобов’язань перед РЄ. Особливу увагу промовці приділили темам впровадження в Україні суспільного мовлення, прозорості дій влади та доступу преси до інформації.

 

Голова Національної комісії Тарас Петрів підкреслив, що Президент України Віктор Ющенко неодноразово наголошував на важливості реформування медійного сектору і впровадження європейських стандартів роботи ЗМІ. Він також відзначив, що нині політичні сили та ключові гравці медіа-ринку мають спільне бачення перспектив Суспільного мовлення і працюють над виробленням конкретних механізмів реалізації проекту, який би ефективно покращив рівень якості інформації. «Запровадження Суспільного мовлення в Україні – це не тільки питання європейських цінностей, але й соціально відповідальної журналістики», – зазначив Т. Петрів.

 

Зі свого боку, Х. Северінсен наголосила, що ініціатива щодо реформування української інформаційної системи є дуже важливою, водночас для її ефективного впровадження необхідна спільна робота всіх гілок влади.

 

На засіданні також йшлося про розвиток розслідуваної журналістики, загрозу економічного тиску на ЗМІ, який може негативно впливати на утвердження свободи слова і перспективи інформаційної галузі в Україні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22892
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
rlk
5938 дн. тому
ох, петрів, мастак гарно говорити. заливає що на роботі, що в житті. добре, що перестав строчити наукові роботи, бо бідні діти мали би вчитися по оптимістичних, вишуканих, фігурних, але зовсім незрозумілих текстах.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду