Названо імена володарів Золотого глобуса

14 Січня 2008
21802
14 Січня 2008
10:46

Названо імена володарів Золотого глобуса

21802
Названо імена володарів Золотого глобуса

У Лос-Анджелесі оголосили назви фільмів та імена акторів, що одержали кінопремію Золотий глобус, яка щорічно присуджується Голлівудською асоціацією іноземної преси і вважається другою за престижністю після Оскара.

 

Кращим фільмом року стала «Спокута» (Atonement) - екранізація роману Іена Макьюена режисера Джо Райта.

 

Золотий глобус за кращу жіночу роль одержала Джулі Кристі за роботу у фільмі «Далеко від неї» (Julie Christie - Away From Her), за кращу чоловічу роль - Деніел Дей-Льюіс, за фільм «Нафта (І буде кров)» (Daniel Day-Lewis - There Will Be Blood). У номінації Кращий кіномюзикл або комедія переміг фільм «Суіні Тодд» (Sweeney Todd).

 

Оголошення лауреатів Золотого глобуса пройшло у форматі не традиційної урочистої церемонії - організатори були змушені замість неї провести прес-конференцію через відмову членів Гільдії акторів екрану відвідувати захід у знак підтримки страйкуючих голлівудських сценаристів. Сценаристи страйкують з листопада минулого року, домагаючись збільшення розміру авторських гонорарів, виплачуваних сценаристам із прибутку від продажів DVD із записом фільмів і телешоу, а також переглядів їхніх записів в інтернеті.

 

Конверти з іменами лауреатів розкривали не відомі актори, а журналісти видань і телевізійних компаній. Зазвичай церемонія вручення Золотого глобуса транслюється впродовж трьох годин; нинішній захід тривав усього півгодини.

 

Список інших лауреатів Золотого глобуса виглядає таким чином:

Краща жіноча роль у кіномюзиклі або комедії: Маріон Котильє - «Життя в рожевому кольорі» (Marion Cotillard - La Vie En Rose)

Краща чоловіча роль у кіномюзиклі або комедії: Джонні Депп - «Суіні Тодд» (Johnny Depp - Sweeney Todd)

Краща жіноча роль другого плану: Кейт Бланшетт - «Мене там немає» (Cate Blanchett - I'm Not There)

Краща чоловіча роль другого плану: Хав'єр Бардем - «Старим тут не місце» (Javier Bardem - No Country for Old Men)

Кращий мультиплікаційний фільм: «Рататуй» (Ratatouille)

Кращий режисер: Джуліан Шнобел - «Скафандр і метелик» (Julian Schnabel - The Diving Bell And The Butterfly)

Кращий сценарій: «Старим тут не місце» - Етан Коен, Джоел Коен (No Country For Old Men - Ethan Coen, Joel Coen)

Краща пісня з фільму: «Гарантоване «(Guaranteed) з фільму «У диких умовах» (Into The Wild) (Едді Веддер)

Краща музика до фільму: «Спокута» - Даріо Маріанеллі (Atonement - Dario Marianelli)

Кращий фільм іноземною мовою: «Скафандр і метелик» (Франція) (The Diving Bell And The Butterfly)

Кращий драматичний телесеріал: «Божевільні» (Mad Men)

Краща жіноча роль у драматичному телесеріалі: Гленн Клоуз - «Збиток» (Glenn Close - Damages)

Краща чоловіча роль у драматичному телесеріалі: Джон Хемм – «Божевільні (Jon Hamm - Mad Men)

Кращий комедійний телесеріал: «Extras»

Краща жіноча роль у комедійному телесеріалі: Тіна Фей - «30 Rock» (Tina Fey - 30 Rock)

Краща чоловіча роль у комедійному телесеріалі: Девід Духовний - «Каліфорнійський блудник» (David Duchovny - Californication)

Кращий мінісеріал для телебачення: «Лонгфорд» (Longford)

Краща жіноча роль у мінісеріалі: Куін Латифа - «Життєзабезпечення» (Queen Latifah - Lіfe Support)

Краща чоловіча роль у мінісеріалі: Джим Бродбент - «Лонгфорд» (Jim Broadbent - Longford)

Краща жіноча роль другого плану в серіалі, мінісеріалі або телефільмі: Саманта Мортон - «Лонгфорд» (Samantha Morton - Longford)

Краща чоловіча роль другого плану в серіалі, мінісеріалі або телефільмі: Джеремі Півен – «Оточення» (Jeremy Piven - Entourage)

 

Золотий глобус за видатний внесок у розвиток розважальної індустрії одержав легендарний режисер і продюсер Стівен Спілберг. Це вже сьомий Золотий глобус у колекції Спілберга - він двічі ставав лауреатом нагороди як кращий режисер («Список Шиндлера» і «Порятунок рядового Райана»), тричі - як автор кращого фільму («E.T. - Інопланетянин», «Список Шиндлера» і «Порятунок рядового Райана»), а також одержав статуетку як автор кращого фільму іноземною мовою («Листи з Іво Дзіми»).

 

Традиційно вважається, що успіх на Золотому глобусі підвищує шанси фільму на завоювання Оскара. Цьогорічна церемонія вручення Оскарів, запланована на 24 лютого. Серед фільмів, що вважаються основними претендентами на вищу нагороду, називаються «Спокута» (Atonement), «Старим тут не місце» (No Country for Old Men) і «Суіні Тодд» (Sweeney Todd).

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21802
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду