У Франції планують заборонити рекламу на державних телеканалах, натомість додатково оподаткувати приватні

11 Січня 2008
20220
11 Січня 2008
15:41

У Франції планують заборонити рекламу на державних телеканалах, натомість додатково оподаткувати приватні

20220
У Франції планують заборонити рекламу на державних телеканалах, натомість додатково оподаткувати приватні
Заборонити рекламу на державних телевізійних каналах і фінансувати їхню діяльність за рахунок додаткового оподаткування приватних телеканалів, операторів мобільного зв’язку та Інтернет-провайдерів, – з такою пропозицією напередодні виступив Президент Франції Ніколя Саркозі.
 
На думку президента, внаслідок такого кроку вивільниться рекламний бюджет у близько 800 мільйонів євро, який опиниться відповідно у приватних телеканалів, інтернетників та частково у сфері мобільного зв’язку. Останні будуть у стовідсотковому виграші, адже, на переконання Ніколя Саркозі, додаткове оподаткування для них буде «надзвичайно незначним».
 
Свої дії президент пояснює необхідністю здійснити «культурну революцію на суспільному телебаченні». За словами французького лідера, його радники провели ретельне розслідування досвіду ВВC. Британський медіагігант фінансується за рахунок платників податків і не показує рекламу. Ніколя Саркозі впевнений, – відсутність комерційного інтересу підвищує якість телевізійних програм.
 
Після оприлюднення планів президента вартість акцій недержавних каналів підскочила. Зокрема, курс цінних паперів TF1 зріс майже на 9 відсотків, M6 – на 5,7%. Інвестори очікують, що прибуток цих каналів з приходом нових бюджетів значно підвищиться.
 
Тим часом, опоненти Саркозі уже звинуватили президента у лобіюванні інтересів «своїх друзів». Соціалістка Сеголен Руаяль, суперниця Саркозі на нещодавніх президентських перегонах, заявила, що рішення французького лідера – «гарний подарунок для його друга Мартіна Богеза, власника TF1».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20220
Читайте також
25.03.2010 11:52
Петро Провалов, для «Детектор медіа»
12 390
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду