У Литві заборонили «Голос Росії»

24 Грудня 2007
34272
24 Грудня 2007
12:17

У Литві заборонили «Голос Росії»

34272
У Литві заборонили «Голос Росії»
Комісія із радіо та телебачення Литви не дозволила радіостанції «Балтійські хвилі» ретранслювати програми радіо «Голос Росії», повідомляє агенція "Росбалт".
 
За це рішення проголосували 11 з 12 членів комісії. Свою позицію вони пояснили бажанням «захистити жителів від впливу російської пропаганди», пише Lenta.ru.
 
Комісією не були взяті до уваги заперечення з боку радіостанції «Балтійські хвилі», про те, що за відсутності критеріїв, які визначають, що таке пропаганда, можна будь-яку програму розцінювати як пропагандистську.
 
Представник «Балтійських хвиль» Рімантас Плейкіс оцінив те, що відбулося «актом політичної цензури ефіру». Він відзначив, що «свобода слова має бути однаковою щодо розповсюдження інформації як із Заходу на Схід, так і зі Сходу на Захід. Інтелегентна людина повинна мати можливість за ранковою кавою слухати як Вашингтон, так і Москву».
 
Вільнюське радіо «Балтійські хвилі» є приватною радіостанцією, яка транслює в Литві програми зарубіжного мовлення російською, англійською, польською, білоруською, чеською та китайською мовами.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
34272
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Саня-Харьков
5953 дн. тому
Молодцы, Литовцы! Москва поднимает цены на газ, а они обрезают радио... Не хлебом одним будет жить человек...
Ханна Брогрен
5960 дн. тому
Молодцы, Литовцы! Империю зла - за железный занавес! Демократия - это не свобода подрывной деятельности оголтелой страны, которую НИКТО НЕ ЛЮБИТ )))
riga
5961 дн. тому
Вот вам и демократия, блин.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду