Блок Кличко та БЮТ у Київраді: у комунальних ЗМІ обливають брудом опозицію

29 Листопада 2007
23752
29 Листопада 2007
08:08

Блок Кличко та БЮТ у Київраді: у комунальних ЗМІ обливають брудом опозицію

23752
Блок Кличко та БЮТ у Київраді: у комунальних ЗМІ обливають брудом опозицію

Депутатська фракція Блоку Віталія Кличка та депутатська фракція Блоку Юлії Тимошенко в Київраді оприлюднили лист на адресу заступника київського міського голови - секретаря Київради Олеся Довгого. В листі йдеться мова про подання неправдивою інформації щодо діяльності опозиційних сил у засобах масової інформації, засновником яких є Київрада. Про це повідомляє прес-служба блоку Віталія Кличко. «Главред» має текст листа та наводить його в повному вигляді:

 

«Шановний Олесю Станіславовичу! Протягом останніх місяців у засобах масової інформації, засновником яких є Київська міська рада, почастішали випадки подання неправдивою інформації щодо діяльності опозиційних сил та відверте обливання брудом лідерів демократичної опозиції.

 

Зі сторінок комунальних газет «Хрещатик», «Вечірній Київ», «Українська столиця» киянам подається перекручена інформація про події довкола ініціатив опозиційних сил, друкуються результати незрозумілих та відверто провокаційних соціологічних опитувань, ллється відверта брехня щодо минулого та сучасного лідерів опозиційних фракцій.

 

Звертає увагу той факт, що вказані газети створені Київською міською радою, а не окремими політичними силами, та фінансуються коштом міського бюджету. Це мало б передбачати рівноправність всіх політичних сил, представлених у депутатському корпусі Київради. Але депутати від опозиційних фракцій не можуть отримати місце на шпальтах комунальних газет щоб навіть спростувати брехню. А кияни, коштом яких і видаються ці газети, вже більше року не можуть отримати достовірної інформації.

 

Ви, як секретар Київради мали б втрутитись у цю ситуацію та змусити підконтрольні видання діяти в межах закону. У той же час, Ви не тільки не робите цього, але й відверто продовжуєте обливання брудом та оббріхування опозиції, у тому числі і під час пленарних засідань Київради. Чого вартий лише факт, коли 15 листопада Ви з трибуни пленарної зали на весь Київ заявили, що депутатам надали проекти рішень Київради від 1 жовтня, коли під «дерибан» потрапили 2000 гектарів столичної землі. Адже ніхто краще за Вас не міг знати, що ця інформація є відвертою брехнею, а проектів рішень депутати не бачили і до сьогодні.

 

Шановний Олесю Станіславовичу! Можна не погоджуватись із діями політичних опонентів, не підтримувати їхні ініціативи та не поважати окремих осіб. Але подаючи неправдиву інформацію та підтримуючи таку ж політику на шпальтах міських газет, Ви, перш за все, принижуєте не опозицію, а самого себе. Лицемірство та брехня не найліпші супутники молодої людини.

 

Саме тому опозиційні фракції Київської міської ради вимагають: у місячний термін розробити та винести на голосування редакційні статути комунальних видань; створити Наглядові Ради при комунальних виданнях, в які мають увійти представники всіх депутатських фракцій Київради; запровадити Засади редакційної політики, які мають підписати представники творчих колективів, керівництво Київради та представники Наглядових Рад; віддати Наглядовим Радам контроль за доцільністю використання фінансів з міського бюджету; запровадити відповідальність керівників творчих колективів за порушення у дотриманні Засад редакційної політики.

 

У іншому разі, депутатські фракції жорстко поставлять питання про доцільність фінансування з міського бюджету засобів масової інформації, які займаються виключно чорним піаром».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23752
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду