Сергій Лещенко звинуватив УНІАН і «Газету по-киевски» в публікації оплаченої статті

16 Листопада 2007
9454
16 Листопада 2007
18:48

Сергій Лещенко звинуватив УНІАН і «Газету по-киевски» в публікації оплаченої статті

9454
УНІАН відповів, що думка – це не джинса.
Сергій Лещенко звинуватив УНІАН і «Газету по-киевски» в публікації оплаченої статті
Журналіст «Української правди» Сергій Лещенко у своєму інтернет-щоденнику звинуватив сайт УНІАН у розміщенні статті, яку раніше «УП» пропонували опублікувати за гроші.
 
За словами пана Лещенка, пропозиція надійшла зі штабу депутата-бютівця Анатолія Семиноги, і від початку йшлося саме про розміщення за гроші без позначки «реклама»; редакція «Української правди» запропонувала опублікувати статтю безкоштовно, якщо вона становить цінність для аудиторії, або на правах реклами із відповідною позначкою. «Статтю нам прислали – чисто рекламний текст. Ми її публікувати не стали, - розповідає Сергій Лещенко. - І вже за кілька днів цю саму статтю було опубліковано на сайті УНІАН – звичайно, без будь-яких позначок "реклама" чи чогось подібного. А ще трохи згодом переклад цієї статті було вміщено у "Газеті по-київські", теж без позначок "реклама" чи чогось подібного».
 
Згадує пан Лещенко і про «ТК»: «Варто лише додати, що УНІАН і "Газета по-київські" входять у один холдинг з сайтом "Детектор медіа", який найчастіше порушує тему боротьби з замовними матеріалами. Це не докір на адресу сайту "Детектор медіа" – вони роблять правильну справу і, звичайно, не мають впливу на своїх колег».
 
Редакція УНІАН опублікувала відповідь, у якій викладено іншу версію: «14 листопада в “Українській правді” (Блог Сергія Лещенка) було опубліковано репліку, у якій автор згадує один з матеріалів, розміщений на сайті УНІАН під рубрикою “Думка”. Ідеться про лист, надісланий агентству новообраним народним депутатом Анатолієм Семиногою. (Журналіст пише, що Семинога звернувся в «УП» з проханням розмістити свою статтю, але умови, які йому виставила редакція, депутата не влаштували. Однак пізніше подібний матеріал вийшов в УНІАН, проте журналіст «УП» забув указати, що вийшов він під рубрикою “Думка”.) […]Історія появи матеріалу за підписом Семиноги така. Він зателефонував в УНІАН і запитав, чи може висловити свою думку в однойменній рубриці сайту. Ми йому сказали: пришліть її з вашим підписом, і ми вирішимо – наскільки вона цікава читачам. Рішення було прийняте позитивне».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9454
Теги:
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лещенкер
5976 дн. тому
Чья бы корова мычала... Сколько Лещенко заказух сделал под видом расследований! А сколько Моня Бродский через него дерьма слил на бывших "соратников" по "демтабору"! В том числе и по заказу "рыгыналов". Интересно, Моня с Лещенкером деньгами за это делился или использовал втемную? Кто знает?
чытач
5976 дн. тому
Правильно, УП, - так и надо "мочить" этих "штрейкбрехеров"-конкурентов! Из-за таких ведь редакция самого свободолюбивого интернет издания может остаться без заказух!
Берия
5977 дн. тому
37-й год...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду