Юрій Шеляженко звинуватив шеф-редактора «Вечірніх вістей» Ігоря Ткаленка в антисемітизмі та інших гріхах

30 Жовтня 2007
21833
30 Жовтня 2007
14:58

Юрій Шеляженко звинуватив шеф-редактора «Вечірніх вістей» Ігоря Ткаленка в антисемітизмі та інших гріхах

21833
Юрій Шеляженко звинуватив шеф-редактора «Вечірніх вістей» Ігоря Ткаленка в антисемітизмі та інших гріхах
Редактор відділу соціальних проблем газети «Вечірні вісті» Юрій Шеляженко звинуватив шеф-редактора видання Ігора Ткаленка в непрофесійності, антисемітизмі та друком замовних матеріалів під виглядом редакційних статей. Про це він написав у своєму відкритому листі, який надійшов на адресу «Детектор медіа».
 
Юрій також зазначає, що пан Ткаленко чинив опір створенню редакційної профспілки: «Ткаленко созвал общее собрание журналистов и заявил, что всякий человек, вступивший в профсоюз, будет уволен. «Решайте все со мной лично» - говорил он. Но сам он в личных беседах обещал золотые горы и поступал наоборот. Тем не менее, люди боялись вступать в профсоюз – и Ткаленко благодаря этому смог разогнать отделы политики и социальных проблем».
 
За словами пана Шеляженка, він прийняв рішення піти з редакції: «Меня привел в «ВВ» Валентин Смага, который тогда был заместителем главного редактора. И он ушел первым, когда Ткаленко начал наводить в газете свои порядки: охота за «бабками» вместо правды, публикация страстно-нелепых нечитабельных статей «обо всем вообще и ни о чем конкретно» (сегодня печатаем одно, завтра противоположное, послезавтра «компетентное» мнение на ту же тему от какой-нибудь банды, пославшей тысячу баксов владельцам газеты)».
 
«Детектор медіа» звернулася по коментарі до самого Ігоря Ткаленка: «Ця заява більше розсмішила мене, ніж образила. Цим  листом Шеляженко показав тільки свою низьку кваліфікацію. Можливо, він образився на мене. Останнім часом на планірках я наводив його статті в якості приклада,  як не треба писати. Крім того, ми не опублікували  кілька його останніх матеріалів, оскільки вони були написані на дуже низькому  рівні».
 
За його словами, всі замовні матеріали в газеті виходять під спеціальною рубрикою «піар». В кожному номері вони займають не більше однієї – двох сторінок. На його думку, це небагато, тому він був би радий, якби реклами в газеті стало більше.
 
Звинувачення у забороні журналістам вступати до профспілки йому також видалися смішними.
 
«Знаєте, якою була перша дія цієї профспілки? Вони почали протестувати проти того, що я призначив планірку на 9 ранку. На їх думку, це надто рано. Потім їм не сподобалося, що я заборонив в редакції палити. Тоді я запропонував купити цю профспілку і вони погодилися. Причому зробили це за «шалені» гроші. Хороший журналіст може заробити стільки, якщо напише дві статті, - сміється він. – Крім того, оскільки з кожним журналістом в мене підписаний контракт – я запропонував вирішувати всі проблеми в особистому порядку. Це набагато ефективніше, ніж через таку профспілку».
 
Також Ігор Ткаленко спростовує, що звільняв Валентина Смагу: «Я просив його залишитися, але я сам прийняв рішення піти. Пізніше він хотів повернутися, але я запропонував йому співпрацю на позаштатній основі. Це від початку була моя умова – той, хто піде, більше не зможе повернутися».
 
Крім того, пан Ткаленко зазначив, що відповідь на запитання, чи є він антисемітом, повинен дати суд, оскільки Вадим Рабинович вже подав позов на його публікацію «Как писать о евреях?»: «Я тут не можу нічого спростовувати».
 
Раніше Блок Юлії Тимошенко заявив, що не має нічого спільного з газетою «Вечірні Вісті», яка раніше вважалась «партійним» виданням блоку, та «готовий підтримати позов президента Всеукраїнського єврейського конгресу Вадима Рабиновича до газети, якщо буде встановлено, що в статті цього видання під назвою "Как писать о евреях" дійсно розбурхуються пристрасті навколо національного питання».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21833
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Януарій
5992 дн. тому
О. КРИВЕНКО, В. ПАВЛІВ. "ЕНЦИКЛОПЕДІЯ НАШОГО УКРАЇНОЗНАВСТВА" "ТКАЛЕНКО ІГОР - на посаді заступника головного редактора "Роst-Поступу" - палкий апологет скандальної журналістики, автор блискучих зразків цього жанру. Все почалося, мабуть, з ночі ГКЧП, коли робився перший номер "П-П". Під безумним серпневим небом України..., на лавці під вікнами редакції та Комітету опору диктатурі, прямо на проспекті Шевченка тривав натхненний статевий акт! Любилися так довго, що Ігор встиг між двома кульмінаціями накидати патетичну статтю, яка приблизно так і починалась: "Щоночі під серпневим небом України відбувається 15.049 статевих актів". Ткаленкові ж належить перше вживання в українській періодиці слова "міньєт" у статті про любощі та смерть перед будинком облвиконкому. Стаття була вельми дотепна, але зіграла поганий жарт із самим Ігорем та газетою. Банкір, який після довгих вагань вже зважився видати "П-П" кредит, не захотів псувати стосунки з місцевою владою і відмовив у позиці. Над газетою вкотре нависла примара паперового голоду, а редакційний колектив запропонував Ткаленкові продовжувати сміливі публікації в іншому виданні. Таке Ігор незабаром здобув - газету "Європеєць". Одначе, в ній Ткаленко, будучи вже головним редактором, абсолютно уникав епатажу і провокацій, хоча газета через це не була поганою, однак проіснувала дуже недовго. Після кількох кульбітів долі І.Т. присвятив себе Богові в одній з протестантських громад Києва".
Yurko Kosmyna
6002 дн. тому
Шеляженко, не тринди! Відділ політики звільнився не через профспілкову діяльнгість, а через естетичне несприйняття ідіота-джізаса. Це було питання принципу. Я цю газету досі купую, щоби поржати. І нам не хотілося, аби наші колеги так само ржали з нас, бачачи наші прізвища поруч із матеріалами цього ідіота. Ось, власне, і все - то було винятково питання власної гідності.
Юрий Шеляженко
6015 дн. тому
Свидетель! В профсоюзной организации было больше десятка человек, и я не буду выкладывать доказывающие это документы только потому, что как раз этого очень хотели бы господа Ткаленко и Трухин. Шурхало и Космина, так же как все, пытались отстоять какие-то человеческие права на нормальную работу, за что были уволены. Остаться на работе можно было, только делая вид, что начинания пана Ткаленко - не дурдом и не геморрой для всей редакции! Насчет новой работы - я без работы никогда не останусь, в отличие от некоторых бездарей и графоманов, и говорил неоднократно как друзьям, так и этим уродам: ко мне постоянно поступают предложения такого рода, поэтому я оставался в ВВ только из интереса, как далеко все зайдет. Брал пример с Войновича в "Иванькиаде". И еще: если таких вот "свидетелей" сейчас сюда и в мой блог ( http://sheliazhenko.livejournal.com/50047.html ) подсылают ткаленки-трухины, я бы просил их прекратить эту игру, потому что и без того тошно.
Юрий Шеляженко
6015 дн. тому
Ткаленко нагло врет, я откомментировал его злостный бред в своем ЖЖ по тому же адресу http://sheliazhenko.livejournal.com/50047.html , в конце. Голова профспілки, от я наприклад практично повірив "розпущеним чуткам" і в будь-якому разі впевнений, що Ви зробили недостатньо, аби зберігти колектив. Втім, з радістю приєднаюся до будь-якої конструктивної дії на зразок подання на Мюнхгаузена Тартюфовича Ткаленко судового позову за наклеп. Свидетель, я никого грязью не поливаю, а пытаюсь заниматься двумя несовместимыми вещами: работать журналистом в популярных СМИ и сохранить по возможности максимально чистой свою совесть. Хорошим людям нечего бояться брать меня на работу, да и плохим тоже я редко устраиваю публичную порку - только если совсем достали!!!
Сашко
6015 дн. тому
Заказуха "поза касою" на ВВ стоїть 3500 баксюків. Ткаленко майже все забирає собі. Журналісту дає 100-200 доларів. Шеляженко варто підтримати, хоча б тому що через його журналістську діяльність та розслыдування про замовний характер кримынальноъ справи проти Гладчука йому, наприклад, нещодавно погрожували вбивством http://sheliazhenko.livejournal.com/43508.html
pravdoebb
6015 дн. тому
Голові профспілки: Газету таки-да шкода, а "її читачі" - це що таке? :))
Голова профспілки
6015 дн. тому
Як голова тієї самої "перекупленої" профспілки, повинний сказати, що Ткаленко давно розпускав по редакції плітки стосовно сплачених ним шалених грошей. Сума дійсно смішна - два оклади оглядача, які він сплатив мені при звільненні, сльозно прохаючи піти з редакції "за власним бажанням" й не підривати його авторитет керівника. Думаю, що тепер разом з Київської медіа-профспілкою ми зможемо притягнути це прикре непорозуміння на посаді шеф-редактора ВВ за брехню до суду. А взагалі, шкода газету й її читачів. Перед останніми залишається лише вибачитися, що більшість колективу віддала перевагу звільненню, хоча насправді потрібно було викинути за поріг редакції самого Ткаленка, аби не плюндрував ні наші імена, ні ім'я "Вечірніх вістей".
Human Rights Guard
6015 дн. тому
Шеляженко має право писати? А Ткаленко НЕ має права, бо це не подобається рабіновічам і фельдманам? Схиблена і корислива демагогія тих, кого ще в Київській Русі називали "жидівствуючими"
Civil Right
6016 дн. тому
Не так багато журналістів, іиена яких пам'ятають, яким вірять читачі. Шеляженко - один з таких, рідкісних, котрий має право писати, як йому вважається за потрібне для висвітленні конкретної теми. Робота його знайде. А редактор, що боїться утворення в своєму колективі профспілки - це істота "на дуже низькому рівні", цивілізаційному.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду