У Киргизстані затвердять Етичний кодекс журналіста та створять орган саморегулювання ЗМІ

29 Жовтня 2007
1125
29 Жовтня 2007
18:35

У Киргизстані затвердять Етичний кодекс журналіста та створять орган саморегулювання ЗМІ

1125
У Киргизстані затвердять Етичний кодекс журналіста та створять орган саморегулювання ЗМІ
10 листопада на Республіканському з'їзді журналістів Киргизстану буде представлено на затвердження проект Етичного кодексу журналіста Киргизстана, створенного робочою групою у складі провідних журналістів країни, представників недійних організацій і донорів. Відповідне рішення було прийняте на міжнародній конференції «Проблеми саморегулювання ЗМІ у Киргизстані», яка пройшла у червні на озері Іссик-Куль. Також на конференції, організованій за підтримки фонду «Сорос-Киргизстан» Центром інформаційного права та Інститутом Медіа-представника, у якій узяли участь представники з Росії, України, Азербайджану та Киргизстану, було ухвалено рішення про створення органу саморегулювання киргизьких ЗМІ.
 
ЗМІ, що бажає взяти участь у з’їзді, має представити робочій групі із проведення З’їзду журналістів Киргизстану лист із переліком представників, яких делегує на цей захід. Також кожен ЗМІ висуває кандидата у члени органа саморегулювання ЗМІ. Головна вимога до кандидатів – це мають бути «авторитетні, вагомі у суспільстві» люди; встановлено також заборону на членство в органі для журналістів та інших медійних працівників, покликану унеможливити конфлікт інтересів у роботі органу самрегулювання.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1125
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду