Посаду голови Держтелерадіо отримає НУ-НС

17 Жовтня 2007
12166
17 Жовтня 2007
15:30

Посаду голови Держтелерадіо отримає НУ-НС

12166
Посаду голови Держтелерадіо отримає НУ-НС

За коаліційною угодою між Блоком Юлії Тимошенко та блоком «Наша Україна – Народна Самооборона», яку підписано 17 жовтня, посада голови Державного комітету телебачення і радіомовлення належить до квоти «НУ-НС». Про це повідомив «Детектор медіа» кандидат у народні депутати від БЮТ, народний депутат V скликання Андрій Шевченко.

 

«Я ставлюсь до цього нормально і сподіваюсь, що Держтелерадіо провадитиме політику не окремої політичної сили, а всієї коаліції, яка складається з двох блоків», - сказав «ТК» Андрій Шевченко, додавши, що за коаліційною угодою посада першого заступника голови Держтелерадіо належить до квоти БЮТ. Рішення про те, хто обійматиме посаду голови Держтелерадіо, прийматиме «НУ-НС», і пан Шевченко не береться прогнозувати, яким саме буде вибір політичних союзників БЮТ, проте він наголосив, що рекомендував би зупинитись на кандидатурі «не партійця, а професіонала». «Я б реанімував ідею залучення на цю посаду представника експертного середовища, яку ми обговорювали після виборів 2006 року», - сказав депутат.  

 

«За останні півтора року Держтелерадіо вдалося повернути у структуру влади; створено нормальну атмосферу співпраці між цим органом, Національною радою та парламентським Комітетом з питань свободи слова та інформації. Зміну керівництва не слід розцінювати як оцінку ефективності роботи команди Прутніка. Це питання відповідальності, адже дві політичні сили, створюючи коаліцію, відповідають за всю систему державної влади», - сказав Андрій Шевченко, додавши, що сподівається від комітету рішучих кроків у напрямку створення суспільного мовлення.

 

Прогнози щодо майбутнього проектів команди Едуарда Прутніка, зокрема «Першого громадського», на думку пана Шевченка, робити ще рано. За його словами, питання про зміну керівництва Держтелерадіо має бути вирішене у перші дні роботи VI скликання.

 

«Мене невідомі будь-які деталі того, як будуть розподілятися посади. Я не хочу коментувати різні списки, які гуляють Інтернетом. Для мене важливо, щоб була підписана коаліційна угода і паламент був дієвим», - сказала «Телекритиці» Ірина Геращенко, кандидат у депутати від «НУ-НС», яку неофіційно називають однією з головних кандидатів на посаду голови комітету. За її словами, переговори від «НУ-НС» вели Юрій Луценко та В’ячеслав Кириленко, тож лише вони мають право коментувати кадрові питання. «Для мене велика честь працювати в цій команді навіть звичайним депутатом. Погоджусь працювати на тій посаді, на якій мене бачить команда.  Особисто для мене цікавою буде робота в парламентських комітетах, які займаються соціальними питаннями. Я хочу, щоб соціальна програма Президента України була втілена в життя», - прокоментувала пані Геращенко можливість свого призначення головою Держтелерадіо.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12166
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду