Журналісти програми «За вікнами» СТБ вважають, що директора ЧАЕС звільнили через них

11 Жовтня 2007
30366
11 Жовтня 2007
17:48

Журналісти програми «За вікнами» СТБ вважають, що директора ЧАЕС звільнили через них

30366
Журналісти програми «За вікнами» СТБ вважають, що директора ЧАЕС звільнили через них
Розслідування програми «За вікнами» каналу СТБ, в ході якого журналісти безперешкодно пройшли у Чорнобильську зону та розмістили муляж бомби біля АЕС, стало причиною звільнення генерального директора станції Ігоря Грамоткіна. Принаймні, так стверджують самі журналісти.
 
Сюжет був в ефірі 8 жовтня, і вже наступного дня на сайті ЧАЕС з’явився наказ Міністра з питань надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича №278 про звільнення гендиректора ЧАЕС у зв’язку з невиконанням умов контракту. Президент України розпорядився створити тимчасову слідчу комісію, що з’ясує законність підстав, на яких було звільнено Грамоткіна.
 
«Офіційної реакції МНС поки що немає. Ми постійно телефонуємо до їхньої прес-служби, але вони не відповідають, - сказав «Детектор медіа» ведучий програми Богдан Кутєпов. – Відомо, що наказ про звільнення підписаний 8 жовтня, а оприлюднений 9-го. Але в нас у країні існує практика підписання наказів заднім числом. Тому наразі ми не знаємо напевно, чи пов’язане звільнення гендиректора ЧАЕС із нашою програмою, але логіка речей підказує, що саме так і є».
 
Богдан Кутєпов каже, що МНС було поставлене до відома про редакційне завдання і про те, що безпека атомної станції потребує посилення. «Керівництво МНС про це знало, але ми змогли спокійно пройти на територію станції. Крім того, місцеві жителі розповідали нам, що адміністрація ЧАЕС сама возить у Київ заражені продукти харчування», - розповів Богдан.
 
Цією історією резонанс першого випуску «За вікнами» не вичерпується. Так, після демонстрації сюжету про незаконне встановлення гральних автоматів на Оболоні мер Києва Леонід Черновецький посилив діяльність із боротьби з тіньовим азартним бізнесом; є неофіційна інформація про можливе звільнення (без)відповідальних за це чиновників. Інформацією про «кришування» незаконних гральних автоматів міліцією зацікавилась служба внутрішньої безпеки МВС. Міліція також збирається звернутись до команди «За вікнами» по інформацію про борделі, які ховаються за вивісками модельних агентств.
 
Програма «За вікнами» виходить на СТБ щопонеділка о 22.25.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30366
Читайте також
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр
5540 дн. тому
Мені подобається ваша передача "За вікнами" Але чи можете Ви бути настільки чесними та сміливими, що розкриєте людям очі: як їх "розводять на бабки" на багатьох каналах в нічний та й в денний час, в тому числі й на вашому каналі (Це ПОЗОР я вважаю) Передачі типу "Формула Успіху" Сидять дві жінки і одна з них несе з екрану повну нісенітницю, а друга закликає людей телефонувати і вирішувати свої проблеми таким чином. І роблять вигляд що туди хтось телефонує, а на справді просто знімають з людей за з'єднання шалені гроші, і обривають зв'язок!! Хіба це не актуальна тема для вашої вельмишановної передачі! Чесно кажучі не вірю що ви про це зробите передачу, але спроба, як кажуть, не катування ))
murderer
6025 дн. тому
да же й у сусідній державі цілющі трави позбирав.От я дебіл,гагагагга!
murderer
6025 дн. тому
чистійша правда!сам в квітні 2007 обминув прикордонний пост з вільчі на прип'ять,втік з залізниці в ліс від погранця,"порулив" у розрушеному місті цілий день,набрався дофіггіща радіації,пройшов вночі через мєнт-блокпост,внутрішні війська,СБУ вночі біля самої станції.На вишках жодного часового не було-пішли бухати-ХАХАХАХА!Потім вдень втік у чорнобиль від патруля по трасі,сів на маршрутку,доїхав до Дитяток за 3 рубля(грн.),обійшов збоку "таможню" і вирулив з зони через колючку. ГИГИ! :-) ) да там не бомбу ставити-а з ракетниці можна пульнути з багатоповерхівки припяті в трубу ЧАЕС-були б набої :- ) ) ПОВНІ ІДІОТИ :-) ) :-) )
Baster
6033 дн. тому
Нельзя так поверхностно раскрывать тему. Насколько я знаю, денег на содержание ЧАЭС вообще и Зоны в частности, не дают уже много лет. Все, с кем я говорил на станции, рассказывают, что и сами жрут то, что в Зоне растет, ну и продают конечно. Потому что живых денег ни у кого нет. Сволочи конечно, но понять их можно. А в результате такого расследования белый и пушистый Шуфрич, с помпой снимает Грамоткина, на которого давно зуб точит. Слишком тот зудит, бабла постоянно просит... Посмотрим, кого туда поставят. Да и какая в сущности разница? Пока охране годами не платят, охранять она не будет. А касательно автоматов... Да то же самое! Авторы и близко не подошли к истинной "крыше", что даст им возможность наказать невиновных и наградить непричастных. Ну уволят с треском участкового. Может и посадят. Только сильно я сомневаюсь, что
Fantocij
6034 дн. тому
Буду краток, майже як Віктор Андрійович. Перше. За рідкими проявами всі новини на ТБ фуфло:) Друге. Вікна можливо менше ніж інші. Не готовий дискутувати. На вкус и цвет.... Третє. Проект "За вікнами" - це правильно. Це справді шанс спонукати всю цю недолюстровану ораву зробити наше життя хоч трішки кращим/безпечнішим тощо. Це те, що я власне хочу від журналістів як явища. Гостро, жорстко, спонукати до дії. Нажаль загалом ні на кого крім самого себе сподіватися не доводиться...
Дима
6034 дн. тому
телекритика, харош воду мутить!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду