«1+1» сподівається, що АМКУ займеться «рекламною війною» з власної ініціативи

25 Вересня 2007
28837
25 Вересня 2007
17:37

«1+1» сподівається, що АМКУ займеться «рекламною війною» з власної ініціативи

28837
«1+1» сподівається, що АМКУ займеться «рекламною війною» з власної ініціативи

Канал «1+1» вважає, що Антимонопольний комітет може провести вивчення ситуації на ринку телереклами із власної ініціативи. А в АМКУ поки немає підстав говорити про такі порушення взагалі .

 

Максим Варламов, заступник генерального директора «Студії «1+1», поінформував «Детектор медіа», що звернення до Антимонопольного комітету України (АМКУ) на дії «Інтер-реклами», про намір подати яке на минулому тижні заявив співвласник каналу Борис Фуксман, поки не подано.

 

«Наскільки мені відомо, звернення «Студії «1+1» до АМКУ з проханням вивчити ситуацію на ринку телевізійної реклами поки що  немає», – сказав «ТК» пан Варламов.  

 

Раніше Борис Фуксман в інтерв’ю «Детектор медіа» прокоментував причини імовірного звернення телекомпанії «в соответствующие инстанции, вплоть до судов»:  «Столкнувшись с совершенно уродливой, неприкрытой формой бизнес-войны и проанализировав финансовые результаты первого полугодия 2007 года мы решили, для начала, обратить внимание всех участников медиа- и рекламной индустрии в Украине на существующую проблему. Ибо такое развитие событий в очень скором будущем может привести к непоправимым последствиям, дестабилизирующим ситуацию на рекламном рынке страны… Трудно понять, почему компания Wrigley, целевая группа которой -  в основном молодое поколение, в 2007 году не дает ни одного доллара на «1+1», при том, что всем известно, что аудитория «1+1» моложе, чем «интеровская». Это один из тех примеров,  над которым следует задуматься. Или компания McDonald’s. Мы же понимаем, что люди старшего поколения (основная аудитория «Интера») вряд ли являются главными клиентами этой компании. Я глубоко убежден, что такого рода оптовые покупки на «Интере» приводят к ухудшению качества коммуникации рекламодателей с потребителями их продукции». 

 

Із паном Фуксманом в оцінці ситуації на ринку телереклами як «рекламної війни» солідаризується й інший співвласник телеканалу «Студія «1+1» Олександр Роднянський в інтерв’ю газеті «Дзеркало тижня»«Це не війна «Інтера» та «1+1». Ми співіснували як конкуренти і колеги понад 10 років, стимулюючи одне одного і розвиваючи спільно рекламний ринок.

 

Сьогодні щось змінилося. Ринкові справедливі правила конкуренції виявилися забуті. Проти «1+1» діють жорстко і неколегіально. Чому? З волі нових акціонерів? У силу політичних міркувань? У сп’янінні бізнес-атаки? Не знаю. Але, граючи проти «1+1», наш конкурент воює сам із собою. Ринок і всі його учасники програють». 

 

За словами пана Варламова, правовою підставою для такого звернення може бути те, що «дії «Інтер-реклами» та «Стиль С+» як сейлз-хаусів можуть підпадати під визначення, яке міститься в нашому антимонопольному законодавстві і називається «узгодження антиконкурентних дій, або зловживання монопольним становищем».  

 

«Проте, - додає пан Варламов. - Наскільки я знаю із відкритих джерел – передовсім із преси – Олексій Костусєв, голова АМКУ, заявляв про те, що він обізнаний із ситуацією на ринку телереклами, тож АМКУ може з власної ініціативи, не очікуючи на наше звернення, взятися до вивчення цієї справи».

 

Як відповіли на запит «Детектор медіа» в прес-службі АМКУ «оскільки в АМКУ скарг не надходило, то і причин говорити про порушення на ринку телереклами немає».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28837
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
6055 дн. тому
понятно, Приоритет завалил работу с 1+1, теперь будут разорять ТРК Украина. Интересно конечно чем все закончится, но я не думаю, что Украина на это пойде.
просто интересно
6055 дн. тому
Приоритет раздает деньги Студии 1+1 Каналу Украина. Почему никто не поднимает тему с другой ее стороны? Что Приоритет провалил продажи этого года и теперь пытается выгородить себя, высказывая претензии другим участникам рынка. А все это информационное поле последних дней вокруг нас связано исключительно с этим! И каналы у них забрали и денег не дали заработать… При этом на данном этапе Приоритет делает предложение Каналу Украина. Интересно, за счет чего они собираются обеспечить доход этому каналу? Неужели заберут деньги с Плюсов и отдадут Украине? А может совсем даже наоборот…. И неужели Каналу Украина не приходит это в голову? Как они идут на это? Вот что интересно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду