Віталій Гайдукевич: Формат «Свободи слова» себе вичерпує

24 Вересня 2007
23400
24 Вересня 2007
17:01

Віталій Гайдукевич: Формат «Свободи слова» себе вичерпує

23400
Віталій Гайдукевич: Формат «Свободи слова» себе вичерпує

Проблема формату «Свободи [слова]» в тому, що ведучі обох программ – і Савік Шустер, і Андрій Куликов – лише модератори, які не вміють вчасно закривати рот політикам вважає ведучий новин і ток-шоу каналу «1+1» Віталій Гайдукевич. Про те, що формат «Свободи слова» вичерпує себе, він сказав у інтерв’ю, опублікованому у свіжому числі журналу «Главред» (№36/2007). «Вони на сто відсотків однакові, окрім шаржів у новому проекті Савіка. Щодо моральності та коректності поведінки, то таке враження, що у журналістів фантазія закінчилась. Можна було зробити програми різними хоча б у зовнішньому вигляді. Цей формат себе вичерпує. Роки два тому було цікаво дивитись на політиків таких, якими вони є насправді. Зараз усе повторюється, уже всі побачили обличчя українського політикуму», - прокоментував Віталій Гайдукевич гучний скандал навколо формату «Свободи слова». У своєму інтерв’ю Віталій також розповів про те, як був учителем гри на контрабасі, а також про своє найбільше захоплення – геральдику. Зайшла мова і про різку манеру ведення, за яку Віталія часто критикують. «Як на мене, позиція ведучого має бути зрозумілою глядачеві. Він не повинен бути відстороненою лялькою. Якщо приходить у гості пані Вітренко, то всі нормальні люди розуміють, що це, певною мірою, політичний клоун у державі – Жириновський у спідниці. Я не можу не запросити її, адже всі мають право висловитись. Але ставитися до такого гостя серйозно і задавати такі ж глобальні питання, як Богатирьовій чи Пинзенику, – значить автоматично піднімати його імідж. А жорстка розмова відбувається тоді, коли політики починають говорити не по суті», - прокоментував ведучий. «Главред»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Главред»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23400
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр Власенко
6029 дн. тому
Цілком підтримую Віталія Гайдукевича. Так і треба вести програму, жорстко, зразу показувати глядачеві, де політик бреше, де говорить не по темі - таких треба ставити на місце. А то більшість журналистів виглядають безпомічними підлабузниками перед запрошеними політиками. Скаже таке собі цабе якусь дурню - а журналість мовчки її проковтне, а глядачі можуть подумати, що дійсно щось таке розумне сказав, що нам, пересічним глядачам, не дано збагнути. А в багатьох випадках це просто набір зарозумних слів і більш нічого. На кшталт вислову міністра Бойко: "Не дамо здешевити національну валюту" - це відповідь на можливість зниження курсу долару до гривні, тобто до подорожчання гривні. І що ж ведучий? Де ж він був? У дупі, у дупі, дуже глибоко в дупі....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду