ГПУ поновила кримінальну справу проти Калашникова

17 Липня 2007
3126
17 Липня 2007
16:58

ГПУ поновила кримінальну справу проти Калашникова

3126
ГПУ поновила кримінальну справу проти Калашникова

Генеральна прокуратура України скасувала постанову про відмову в порушенні кримінальної справи проти депутата V скликання Олега Калашникова, і направила кримінальну справу в прокуратуру м. Києва для організації подальшого розслідування. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури 

 

За цією ж інформацією, Генеральна прокуратура України вивчила кримінальну справу, порушену за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України та перевірила обґрунтованість рішення про відмову в порушенні кримінальної справи стосовно народного депутата України

 

За результатами вивчення постанову скасовано, а кримінальну справу направлено прокурору м. Києва для організації подальшого розслідування.  

 

Раніше, генеральний прокурор Олександр Медведько заявляв, що Генпрокуратура не знайшла достатньо доказів для порушення кримінальної справи проти Олега Калашникова. 

Для журналістки каналу «СТБ» Маргарити Ситник те, що прокуратура так швидко скасувала свою попередню постанову, стало несподіванкою.

 

 «Ще тиждень тому Олександр Медведько заявляв, що  доказів для порушення кримінальної справу проти Калашникова немає, - розповіла вона «ТК». - Вчора нас викликали до Генпрокуратури, де ми познайомилися зі слідчим, який ознайомився з цією справою, а сьогодні вони прийняли рішення передати справу до прокуратури міста. Не зовсім зрозуміло, чому Генпрокуратура не буде займатися цією справою сама. Наскільки мені відомо, всі рішення стосовно цією справи були узгоджені з прокуратурою міста. І все-таки є надія, що справу доведуть до кінця».

 

За її словами вони будуть паралельно вести дві справи: в Україні, і в Європейському суді: «Ми будемо використовувати всі ресурси, щоб захистити свої права, і не виключаємо, що будемо подавати судовий позов проти Калашникова на захист честі і гідності. Я вважаю, що в ефірі 5 каналу подав про нас, і зокрема про мене, недостовірну інформацію. По-перше, заявив, що я відмовляюся від своїх претензій, хоча ми весь час наполягаємо на тому, що вони залишаються в силі. По-друге, прозвучали образливі фрази і натяки на мою адресу».

 


Як уже повідомляла «ТК», 12 липня журналістка каналу СТБ Маргарита Ситник та оператор Володимир Новосад звернулись до Європейського суду з прав людини з проханням захистити їхні права, порушені затягуванням справи про побиття знімальної групи каналу народним депутатом V скликання Олегом Калашниковим та відмовою Генеральної прокуратури у порушенні кримінальної справи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3126
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду